• 19766閱讀
  • 393回復

[緊急]動議:暫停「現場直播」一周 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2007-09-10
引用第192樓古川•路奇2007-09-10 23:11發表的“”:
我諗好友冇左果十幾個都夠人做義工既 [表情]
而且e+先得兩個人報名 [表情]

唔關義工事...

少人上o黎,就點都唔會死壇啦....
只愛足球
離線Mr-Brian
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2007-09-10
引用第194樓freezefox2007-09-10 23:12發表的“”:
15號人人都唔係到,試咩?我真係唔明你講緊咩。你可唔可以再簡單些少?

我諗set人流都係入command既啫,出去食飯應該影響唔到啩
出去食飯e+報左名confirm去最多咪得果10個
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2007-09-10
仲有一大班YFF小會員喎 .....
離線Mr-Brian
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2007-09-10
引用第195樓迪克2007-09-10 23:14發表的“”:
唔關義工事...
少人上o黎,就點都唔會死壇啦....

最多咪5-6個走左
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2007-09-10
引用第190樓垃圾桶2007-09-10 23:09發表的“”:
而家唔係唔做,我出去食飯都可以做到
呢樣無需擔心
.......

哎……

我諗我知你講緊咩。

你一直話「試」,係試你自己既setting,係試你自己諗出黎既某d 程式,而唔係講緊我地所講既停版!

係咪?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2007-09-10
引用第196樓古川•路奇2007-09-10 23:15發表的“”:
我諗set人流都係入command既啫,出去食飯應該影響唔到啩 [表情]
出去食飯e+報左名confirm去最多咪得果10個 [表情]

我地係細壇...

最高在線人數都只係180多d

又即係之前星期六o既死壇
係180人都冇
少10個,即係已經差唔多冇左5~10%
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 201  發表于: 2007-09-10
引用第191樓迪克2007-09-10 23:10發表的“”:
人流呢......
一陣你拖到10幾人出去...對人流都有影響喎.......

其他人完全唔係問題。走哂都得!

唯獨係桶少一個出左去就無野試到。

我講緊停壇個個方案,唔係桶少個d 程式設定。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 202  發表于: 2007-09-10
引用第194樓freezefox2007-09-10 23:12發表的“”:
15號人人都唔係到,試咩?我真係唔明你講緊咩。你可唔可以再簡單些少?

來緊呢個星期係Control Experiment,即係係現時既情況下睇server既情況,即照常係直播版出文好似平時一樣

呢個我已經set左job直接處理,過左weekend之後我會check log做紀錄

22號果個weekend,就會分開一個係直播版一個係講場版

當日我就會起個job,自動check log紀錄server情況

然後就做比較

我就算係server面前都唔會做到,server都要去experience去做log的

唔係個人係到就一定可以做到,我係度都係cross my fingers,等server出log比我睇的

呢d野係急唔來的,係要try and error
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 203  發表于: 2007-09-10
引用第199樓freezefox2007-09-10 23:16發表的“”:
哎……
.......

睇黎我地同桶少既溝通同要求出現左差異
離線Mr-Brian
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 204  發表于: 2007-09-10
引用第201樓freezefox2007-09-10 23:17發表的“”:
其他人完全唔係問題。走哂都得!
.......

有冇可能係有funtion可以set左個時間停左個版
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 205  發表于: 2007-09-10
引用第196樓古川•路奇2007-09-10 23:15發表的“”:
我諗set人流都係入command既啫,出去食飯應該影響唔到啩 [表情]
出去食飯e+報左名confirm去最多咪得果10個 [表情]

若然桶少要試既係佢自己定個個程式,咁緊係唔駛幢係到啦。宵埋夜番黎都仲得!

但要考慮停版個個測驗,無人係到坐鎮咁又點做?

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 206  發表于: 2007-09-10
算啦~~太複雜~~我都係等再出現返我明白o既野時...我先再入o黎喇...
只愛足球
離線Mr-Brian
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 207  發表于: 2007-09-10
引用第202樓垃圾桶2007-09-10 23:18發表的“”:
來緊呢個星期係Control Experiment,即係係現時既情況下睇server既情況,即照常係直播版出文好似平時一樣
呢個我已經set左job直接處理,過左weekend之後我會check log做紀錄
.......

我諗我明喇
15號果個就係特登整死個壇睇下有d咩error出黎
22號果個就係睇下分流對死壇會唔會有幫助,會唔會出番15號所發生既error
如果22號果個有幫助就未必要停版
係咪咁解?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 208  發表于: 2007-09-10
引用第202樓垃圾桶2007-09-10 23:18發表的“”:
.......

ok!

即係今周你先以普通既運作黎攞數據?

下周再攪停版黎作比較?係咪咁?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 209  發表于: 2007-09-10
引用第207樓古川•路奇2007-09-10 23:21發表的“”:
我諗我明喇
15號果個就係特登整死個壇睇下有d咩error出黎
22號果個就係睇下分流對死壇會唔會有幫助,會唔會出番15號所發生既error
如果22號果個有幫助就未必要停版
.......

我想知,桶少你已經做左某種「限制」。令到上兩個星期既「死壇」情況改善(唔知有冇關)。

咁黎緊呢個星期,你會繼續呢個「限制」,定係放寬番個限制,令論壇運作回復之前死壇個陣既情況?