• 10664閱讀
  • 367回復

島主開心快樂陣 - wk2 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 225  發表于: 2012-08-23
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:
爬完文....平時我見同島主你都幾啱傾, 不過呢件事上你好似完全get 唔到我地既point......[表情]
其實我同迪sir都講得好清楚, rvp走唔係最大問題, 球會要賺$都唔係最大問題, 最大問題係佢去既係mu!!!
.......

我完全明白, 你覺得唔應該賣比恩怨很深的曼聯.
但真係冇法, VPS 出左聲後, 攪到冇人願意出高價.
對於球會來講, 球員私下發表言論而影響球會利益係0 容忍的. 作為球會都有佢地賣每一個人的底線.  

所以曼聯出到價而其他球隊冇, 佢地都堅持賣走佢.  只能講句無可奈何.

FANS 固然有佢地仇敵, 但在球會層面冇永遠敵人. 只有利益. 坦白講, 倘若唔係VPS 出左聲, 結局應該不會如此. 在我心目中阿仙奴係一支好講情既球會. 否則你唔會見到咁多前球星都返黎.

其實令我最不滿不是究竟賣走邊個或買邊個, 而係作為一間大球會冇理由次次都拖到開局先離攪到亂晒.., 令到開局已經不斷失分.  連士氣都要從新調整, 係我不能接受的.  
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 226  發表于: 2012-08-23
回 Seefood 的帖子
Seefood:今週mu同tot真係林爆頭 都唔知買唔買佢地d人好[表情]  (2012-08-23 21:25) 

我較睇好曼聯0失球.  熱刺都係時時失大意波..

曼聯主場可以長控住球應該較穩.
離線david819918
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 227  發表于: 2012-08-23
大家好 偷偷地入黎爬文
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 228  發表于: 2012-08-23
之前本來幾睇好新特蘭, 但睇完雷丁VS 車路士.. 又唔係想像中太差.    反而新特蘭對阿仙奴o個場感覺隊波未操起.  
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 229  發表于: 2012-08-23
回 david819918 的帖子
david819918:大家好 偷偷地入黎爬文[表情] [表情]  (2012-08-23 22:32) 

小david
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 230  發表于: 2012-08-23
回 bbq903 的帖子
bbq903:我較睇好曼聯0失球.  熱刺都係時時失大意波..
曼聯主場可以長控住球應該較穩. (2012-08-23 22:29) 

其實係煩緊tot 點出人 & MU d死球分工
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 231  發表于: 2012-08-23
david819918:大家好 偷偷地入黎爬文[表情] [表情]  (2012-08-23 22:32) 

david仔
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 232  發表于: 2012-08-23
bbq903:我完全明白, 你覺得唔應該賣比恩怨很深的曼聯.
但真係冇法, VPS 出左聲後, 攪到冇人願意出高價.
對於球會來講, 球員私下發表言論而影響球會利益係0 容忍的. 作為球會都有佢地賣每一個人的底線.  
....... (2012-08-23 22:28) 

講情?!
阿仙奴喎!
前幾年一過三十就唔續長約果隊喎
因為咁搞到成班波無經驗球員果隊喎

講情?!
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 233  發表于: 2012-08-23
cech
ivan chico vidic
cazorla michu pienaar xxx
tevez hazard lambert

剩15.64
如果我唔用vidic搏Vertonghen就有錢用sigurdsson
但係sigurdsson有冇角球/罰球開

同埋問定15.64以下中場有乜推介
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 234  發表于: 2012-08-23
回 迪克 的帖子
迪克:講情?![表情]
阿仙奴喎!
前幾年一過三十就唔續長約果隊喎
因為咁搞到成班波無經驗球員果隊喎
....... (2012-08-23 23:16) 

PIRES 同 龍格堡最近都返去球隊幫手.

有時球員走未必一定係我地所想
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 235  發表于: 2012-08-23
回 十六號前峰 的帖子
十六號前峰:cech
ivan chico vidic
cazorla michu pienaar xxx
tevez hazard lambert
....... (2012-08-23 23:25) 

vertonghen 仲未很定有冇得打. 值得嗎??

上場c古臣兩樣都有. 但相信如果vdv 係到, 我相信會分左右囉..

因為一個用左腳, 一個用右腳,  
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 236  發表于: 2012-08-24
bbq903:由於仲有 n.dyer / lambert 係手 , 隨時可以變 .
sam 哥, 倘若我擔心車仔失cs 而放一個車仔df/gk , 你覺得放 cech 定係 ivan 好d 呢 ? (2012-08-23 16:38) 

um.... 都要睇下你對keeper/defender有冇咩心水....
我自己就對d後衛有d心水.... 所以留ivanovic的話會唔夠位玩, 所以暫時keep左cech....
但正常黎講, keep ivanovic正常d, 放cech仲可以揀其他keeper (如有任何合你心意), 後衛位有3-4個, 可以afford到keep下人....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 237  發表于: 2012-08-24
回 迪克 的帖子
迪克:我就傾向插高層多d
因為都係果句,去定留,決定權其實係管理層手
唔係vps手 (2012-08-23 19:34) 

講真, 雙方都有份.... 高層又好, rvp自己又好....

Van Persie said: "In these situations, when you have to make a hard decision in your life, I always listen to that little boy inside me. What does he want? That boy was screaming for Manchester United.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 238  發表于: 2012-08-24

俾d tips黎好喎~~
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 239  發表于: 2012-08-24
hazard+ruddy
lambert+davis
lambert+ruddy

邊個好???