• 3253閱讀
  • 59回復

乘 客 手 持 剪 刀 交 警 拔 槍 制 止 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線三郎

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-07-07
一 名 交 通 警 員 在 中 區 檢 控 一 名 沒 有 戴 上 安 全 帶 的 私 家 車 司 機 時 , 車 上 一 名 女 乘 客 手 持 剪 刀 , 情 緒 十 分 激 動 。 期 間 警 員 一 度 拔 槍 制 止 。

該 名 交 通 警 與 一 男 一 女 在 馬 路 對 峙 , 女 乘 客 情 緒 激 動 。 警 員 警 告 他 們 兩 人 不 要 走 近 , 另 一 名 接 報 到 場 的 警 員 就 勸 開 兩 人 。 有 目 擊 者 指 , 該 名 警 員 曾 經 拔 出 佩 槍 , 阻 止 該 名 女 子 衝 前 , 隨 即 收 回 入 槍 袋 。

下 午 五 時 左 右 , 該 名 交 通 警 員 在 夏 愨 道 近 紅 十 字 會 對 出 , 發 現 一 輛 私 家 車 的 司 機 沒 有 戴 安 全 帶 , 於 是 截 停 私 家 車 , 指 示 司 機 駛 至 分 域 碼 頭 街 停 下 , 然 後 票 控 該 名 司 機 。 期 間 , 一 名 女 乘 客 拿 出 一 把 一 尺 長 的 剪 刀 指 向 警 員 , 司 機 與 警 員 爭 執 。 大 批 警 員 到 場 調 查 , 取 走 剪 刀 , 並 帶 走 該 名 司 機 及 女 子 , 該 名 警 員 報 稱 受 輕 傷 , 要 送 院 治 理 。
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=362915
蘋果片段
http://www.youtube.com/watch?v=oYtFEVbCsGE

個警員好似沖動左..呢兩公婆都唔係好人喇..
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-07-07
皮質醇偏高
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-07-07
剛打好想係短片區出POST, 俾你快3分鐘..........

而家分左2班人, 分別撐警察同兩夫妻..............大家點睇?
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-07-07
唔係話個差佬做左15年架啦咩? 做咩會咁失策.
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-07-07
壓力大得制
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-07-07
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-07-07
引用第3樓朗拿度2011-07-07 23:49發表的“”:
唔係話個差佬做左15年架啦咩? 做咩會咁失策.

好似第一日做咁,好緊張喎
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-07-07
引用第2樓麻凡2011-07-07 23:47發表的“”:
剛打好想係短片區出POST, 俾你快3分鐘.......... [表情]
而家分左2班人, 分別撐警察同兩夫妻..............大家點睇?

重點係個女人拎較剪個一PART..

唔清楚呢段我覺得好難講..
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-07-07
引用第5樓煙花2011-07-07 23:53發表的“”:
我最少覺得警察無錯

我都傾向幫警察果邊, 但講唔出口話警察無錯.......
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-07-07
引用第8樓麻凡2011-07-07 23:56發表的“”:
我都傾向幫警察果邊, 但講唔出口話警察無錯.......

拎得支槍出黎已經蝕晒張
離線傻強*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-07-07
唔係講緊普通剪刀

係一把十二吋洋剪

當時女人情緒已經好激動

生命受到威脅 拔槍保護自己都好合理
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-07-07
引用第7樓三郎2011-07-07 23:56發表的“”:
重點係個女人拎較剪個一PART..
唔清楚呢段我覺得好難講..

的確, 呢個係重點, 佢有冇拎住行出黎? 定係拎住但仍係車裡面?
如果只係係車裡面冇行過出黎都攞槍, 咁差佬真係顯得過份緊張左.............
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-07-08
引用第10樓傻強*2011-07-07 23:57發表的“”:
唔係講緊普通剪刀
係一把十二吋洋剪
當時女人情緒已經好激動
.......

問題係冇影到個女人攞剪刀的情形, 而家任佢地講, 但差人就清楚見到係有搶係手, 蝕哂將呀~~~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-07-08
引用第12樓麻凡2011-07-08 00:00發表的“”:
問題係冇影到個女人攞剪刀的情形, 而家任佢地講, 但差人就清楚見到係有搶係手, 蝕哂將呀~~~ [表情]

梗係無影啦,邊一面揸機呀。
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-07-08
引用第9樓國球旗2011-07-07 23:57發表的“”:
拎得支槍出黎已經蝕晒張 [表情] [表情]

個差佬有排煩