• 1355閱讀
  • 29回復

尋晚睇完利記對米堡重播 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線tc2218

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2005-12-14
尋晚無聊睇翻呢場ball
見到希比亞爆頭出jor場
跟住利記打少個
但係反而憑反擊打開紀錄﹗
成隊ball每個跑多兩步補反希比亞既空缺﹗幾0甘團結﹗

之後希比亞包晒個頭出黎
第一時間提隊友企位
指揮後防
仲第一球就用頭錘解圍﹗
全場歡呼﹗當時真係一陣感動﹗

比著係李奧費迪南,可能傷jor就唔會出翻黎
仲同你博命!?
但係踢足球為咩?
講真....比我揀
我會揀數萬人既歡呼
唔係數百萬既收入
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2005-12-14
哇~~~~~~~~果下真係型到爆啦!! 我開頭以為希比亞唔出番黎添咖,原來去左包頭。

跟手一出番黎果下罰球就飛將軍頂走個波,頂完俾人截左送入禁區佢又剷走左,真係血肉長城咖!

今場佢成場都唔知頂左幾多個頭鎚,食住哂維杜卡同耶古保,唔係利記邊會贏得咁漂亮~
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2005-12-14
Agree, really cool when I watched it live on TV. Kind of weird that both Hyypia and Carragher are center defenders. But almost everytime it was Hyypia who headed the ball away. Really there were no advantage at all if teams plan to use high-ball tactic against Liverpool nowadays. We are so good at intercepting high balls and setting offside traps!

One of the main reason for our good defensive record I think is we start defending up in the midfield. The players are instructed to start closing down passes and make tackles early on. It's been rather effective especially with Sissoko's presence. Crazy tackler who makes successful tackles more often than not.

We just need to becareful that we're not overdoing it. The Viduka's breakaway in the 1st half and McFadden's chance in the 2nd half Everton game were direct result of our players rushing too far up and failed to take away the ball. But in all it was some amazing team work that's been shown in the past few games. Even Morientes is starting to run after the balls!
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2005-12-14
利物浦近期的確氣勢旺盛!

我覺得最大原因係,賓佬終於肯安定個陣容,唔好轉黎轉去!

高治唔入波,都一直支持佢打正(因為真係睇到佢有作用,唔入波都有好正面既作用)。唔再係高治、摩連、CC都唔知邊個打正。

右路唔再用CC,寧願要謝拉特頂。有冇睇到謝拉特上場D出波,真係又快又急又勁•咩預備動作都唔駛。波到腳就出!十分掂!佢真係打咩位都掂!唔出加西亞,或者後備出佢黎變化進攻模式,都應記一功!

左路肯用番個正宗翼(辛頓或基圍爾都可以),唔係出懷斯甚至禾獲克呢類打閘既黎頂!

宜家既利記陣容,真真正正係齊腳囉!你話基圍爾遲D上埋力,我敢講車仔都要忌我三分!基圍爾近兩仗開始有D獨食踢法,絕對係好事!因為代表佢對自己有番信心!之前淨係駁腳,完全無個人突破,咁唔係打翼要做既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2005-12-14
咁先係踢波ga ma~~~
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2005-12-14
利記真係返左o黎喇~
只愛足球
離線kewell7
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2005-12-14
我敢話近排個勢仲好過三冠王果時呀 !!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2005-12-14
三冠??幾時?

四冠呀化?!
只愛足球
離線kewell7
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2005-12-14
下面是引用迪克於2005-12-14 10:53發表的:
三冠??幾時?
四冠呀化?!

唔係三冠咩 ? 足
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2005-12-14
[quote]下面是引用kewell7於2005-12-14 11:42發表的:

唔係三冠咩 ? 足
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2005-12-14
[quote]下面是引用kewell7於2005-12-14 11:42發表的:

唔係三冠咩 ? 足
離線kewell7
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2005-12-14
下面是引用kamiru於2005-12-14 12:20發表的:
好似仲有個世界冠軍球會盃~~

呢d一場過既 ... 唔計佢啦 !!
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2005-12-14
d獎杯,記錄0個d我就唔會記得
但係希比亞頂ball0個下我就一定記得
0個一刻感覺真係睇到我痺一下
我會記得有一個好有足球精神既球員﹗
利物浦,中堅,希比亞﹗
離線ktdesign
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2005-12-15
agree!!

利物浦近排真係氣勢如虹!
希望拿埋世界冠軍球會杯.

多一個杯放係晏菲路.......
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2005-12-15
下面是引用ktdesign於2005-12-15 10:02發表的:
agree!!
利物浦近排真係氣勢如虹!
希望拿埋世界冠軍球會杯.
.......

今晚6:15開波, 趕唔切睇添