• 8588閱讀
  • 144回復

[論壇公佈]更改會員名稱機制修訂 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2011-12-14
引用第72樓sun2011-12-14 00:25發表的“”:
如果唔係你既頭像...我相信唔會認倒你架啦... [表情]
點解你而家可以改名既? [表情]

因為重有7日期限

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2011-12-14
引用第71樓永狗禁言2011-12-14 00:23發表的“”:
原來唔可以改做永久禁言 [表情] [表情]

你咁樣係挑釁管理層。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2011-12-14
引用第73樓freezefox2011-12-14 00:26發表的“”:
點會無人出聲?一直都有人出聲,話好混亂。只係開始既時候可能只有少部份人出聲,到宜家情況愈演愈烈,就多左人反對,所以又點可以話雙重標準?根本個情況係一直惡化落去,再唔出手,只會更混亂。

agree (i mean 我無出聲)
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2011-12-14
引用第73樓freezefox2011-12-14 00:26發表的“”:
點會無人出聲?一直都有人出聲,話好混亂。只係開始既時候可能只有少部份人出聲,到宜家情況愈演愈烈,就多左人反對,所以又點可以話雙重標準?根本個情況係一直惡化落去,再唔出手,只會更混亂。

為大家開話個頭,帶黎不便,我作出道歉

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2011-12-14
引用第70樓KaiMatthewBot2011-12-14 00:21發表的“”:
美利拉斯同拉美利斯果陣唔出聲唔代表無問題ga wor [表情] [表情] [表情]

補充少少,失望在於,跟足程序做野,但突然間因為混亂就更改原先設定、功能,實在有點兒那過。

你話限住改名時間長度,例如半年 / 一年改一次,什至加價,相信大家會接受。但而家條 rules 唔同哂,因為混亂而要跟大佬規則玩,對唔住,只可以話我接受唔到。

補充完畢,唔再多講了。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2011-12-14

我一直都有出聲架...

只係出聲又話你地D老人牌唔鐘意就多多事實...
到細聲D時...都想大家自律一下...

但原來係唔識大的...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2011-12-14
引用第74樓永狗禁言2011-12-14 00:27發表的“”:
仲有一個星期MA,12月22日前仲可以改 [表情] [表情]

只此一次...

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2011-12-14
要用番佢兩個做例子既話,早左佢兩個一改名果下我已經有提過總版規有講過,當然果陣我只係輕輕帶過,唔係正式警告佢地

20. 會員不得使用與其他會員太似之登入名稱,以免引起混亂,另如發現惡意登記,將會在不通知下取消該等會員服務

正如老狐話齋,果陣只係得一少部份人出聲冇攪大而已,而唔係冇問題
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2011-12-14
引用第71樓永狗禁言2011-12-14 00:23發表的“”:

頂你個名好正
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2011-12-14

可唔可以唔好咁重火藥味
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2011-12-14
煙花唔好鬥氣啦~~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2011-12-14
引用第74樓永狗禁言2011-12-14 00:27發表的“”:
仲有一個星期MA,12月22日前仲可以改 [表情] [表情]

過渡期唔係比你咁用的。

你只在呈一時之快、一時意氣,根本無為個壇著想。你有冇諗過如果因為你取消過渡期,其他好友既權利就會被連帶剝奪。

你咁做有咩意義?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2011-12-14
咩料 好地地傾咪搞d咁既野
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2011-12-14
引用第79樓迪基亞2011-12-14 00:28發表的“”:
補充少少,失望在於,跟足程序做野,但突然間因為混亂就更改原先設定、功能,實在有點兒那過。
你話限住改名時間長度,例如半年 / 一年改一次,什至加價,相信大家會接受。但而家條 rules 唔同哂,因為混亂而要跟大佬規則玩,對唔住,只可以話我接受唔到。
.......

呢度就係因為從前自由大...所以你可以發咁多言...

但沒有理由要管理層去就你的 rules 架...

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2011-12-14
引用第79樓迪基亞2011-12-14 00:28發表的“”:
.......

我都補充返自己睇法

1.我認同唔需要因為一大批曼迷改曼聯球員名而勞師動眾
2.我認同新例推行過急
3.我認同改名o既人令其他人認唔返佢係佢地損失,唔係大圍損失

但同時,
1.我認同現有改名制度即有錢就改得係唔好o既(基本上由day 1有得用錢改名我已經咁講,如果有人搵得返舊post證明就更好)
2.我認同改名係需要合理原因o既
3.我信任你口中o既"大佬",信任佢地係對事不對人,並且一視同仁
4.回應上面第1點,我會形容該事件係改制導火線,而非針對
只愛足球