• 6336閱讀
  • 108回復

[戶口公佈]對會員IAmTheBest即時永久禁言 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2012-01-03
引用第69樓freezefox2012-01-03 18:20發表的“”:
想知係可以問的。
但佢唔係「想知」咁簡單喎,你可以由頭到尾再睇多次,佢係不斷質疑管理層係「無證據」下BAN 人,唔公平。
.......

佢冇質疑管理層判錯, 佢只係針對緊管理層用咩原因去ban人
開頭有人話IAmTheBest既言論似newcastle, 所以英俊先提出佢既'質疑'
到後尾迪神講左對左ip先ban, 英俊都話只要ip match, ban係冇問題架

更何況, 討論ban人既準則有咩問題? 論壇唔係俾人討論? 點解唔可以'糾纏落去'?
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2012-01-03
我係同意總版決定的

只係唔明點解問多兩句都好似唔得咁
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2012-01-03
引用第75樓亨利仔2012-01-03 18:30發表的“”:
佢冇質疑管理層判錯, 佢只係針對緊管理層用咩原因去ban人
開頭有人話IAmTheBest既言論似newcastle, 所以英俊先提出佢既'質疑'
到後尾迪神講左對左ip先ban, 英俊都話只要ip match, ban係冇問題架
.......

都係個句,問係無問題的。

簡單D :「係咪IP 重複?」

好過:「有無證據?對佢好唔公平。」

前者,你想知個原因。你問完,人地會好快知道你想要咩,然後比你。後者,好容易比人「錯覺」你係質疑管理層無證無據下單憑個人喜好去BAN 一個會員,「好唔公平」。

當然你可以話你無咁諗。而我亦只會話容易令人有此感覺。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2012-01-03
引用第76樓亨利仔2012-01-03 18:33發表的“”:
我係同意總版決定的
只係唔明點解問多兩句都好似唔得咁

宜家好似唔止兩句添啦。有冇人唔比你問?

問完之後,有冇人回應問題?

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2012-01-03
今次GE 事只要一開始寫明同IP BAM, 英俊就唔會問

佢所提出ge 疑問都好合理, 大家語氣上好少少la
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2012-01-03
其實2面都可以做好d.

3郎出post既時候可以講多少少,等其他人都明白.

而當英俊哥提出問題時,語句上可以更好.咁唔會令人誤會你"質疑"緊一d野.

當然大家做事都係對事唔對人.

如果佢一直都冇事,好好地咁同我地討論,我地冇問題架.

但如果佢每次都係等時候"發作"的話,咁我寧願佢未發作就咩左佢啦.

大家都係討論問題同對個壇好,說話方面可以做得更好,避免令人誤會.

始終我地都係打字出黎,人地唔知你當時既語氣.

好啦.依加佢係因為ip相同,所以管理層咁做.大家明白嗎?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2012-01-03
引用第79樓→※Pong※←2012-01-03 18:38發表的“”:
今次GE 事只要一開始寫明同IP BAM, 英俊就唔會問 [表情]

我都認同,提出疑問係好合理的。

語氣或態度上可以再好D 就更理想。

離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-01-03
引用第79樓→※Pong※←2012-01-03 18:38發表的“”:
今次GE 事只要一開始寫明同IP BAM, 英俊就唔會問 [表情]

agree, 都係語氣問題, 好似老狐上面講, 語氣會令人有錯覺
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-01-03
引用第82樓亨利仔2012-01-03 18:44發表的“”:
agree, 都係語氣問題, 好似老狐上面講, 語氣會令人有錯覺

我自己語氣都重左。SORRY。

我先向英俊哥講聲唔好意思先。

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-01-03
引用第81樓freezefox2012-01-03 18:41發表的“”:
我都認同,提出疑問係好合理的。
.......

其實英俊個語氣我睇唔到有咩問題, 不過迪神一開始回佢有d 199

引用第26樓英俊2012-01-02 23:11發表的“”:

點查證?ip check? [表情]

就算條友之前個底幾花都好,都好應該夜代清楚喎 [表情]

引用第27樓迪神2012-01-02 23:15發表的“”:

D留言STYLE都十足十啦~ [表情]

迪神講句, 係CHECK IP Ge , 佢可能已經打個哈哈笑話OK , 咁都唔OK 咁當然係佢問題...

但大家好似針住佢咁, 咁我覺得都係張通告同回覆唔多清晰, 小問題

語氣大家真係好d la , 新一年和和氣氣
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-01-03
引用第84樓→※Pong※←2012-01-03 18:46發表的“”:
迪神講句, 係CHECK IP Ge , 佢可能已經打個哈哈笑話OK , 咁都唔OK 咁當然係佢問題...
但大家好似針住佢咁, 咁我覺得都係張通告同回覆唔多清晰, 小問題
.......

我係可以回應你呢幾個問題,但我一回應,就真係要逐句逐句討論英俊哥既留言了。係咪有呢個需要?

定係,我地都係呢個關口STOP?

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-01-03
引用第83樓freezefox2012-01-03 18:45發表的“”:
我自己語氣都重左。SORRY。
.......

大家都係想個壇好d姐,洗咩講sorry
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-01-03
引用第85樓freezefox2012-01-03 18:49發表的“”:
我係可以回應你呢幾個問題,但我一回應,就真係要逐句逐句討論英俊哥既留言了。係咪有呢個需要?
.......

咁免la , 我本人向千字文說不

當事人都明白左, 咁close file 吧la
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-01-03
引用第86樓英俊2012-01-03 18:49發表的“”:
大家都係想個壇好d姐,洗咩講sorry

都要既。係語氣重左就係語氣重左。

我真係希望大家都多多體諒兩位總版。佢地同我地一樣,日頭要返工返學,純粹係義務性質兼顧論壇既行政工作。有時好難做到各方面都完美無暇。大家多D 善意既提醒,對佢地黎講都係一種無形既支持。

否則,總版既工作真係好難哽架。醜人都係佢地做哂。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-01-03
話時話,呢次係佢第幾次被BAN了?