• 50078閱讀
  • 1571回復

(決賽:西班牙4:0意大利!下屆到法國主辦)歐洲國家杯決賽周討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線wongfanshing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1485  發表于: 2012-07-02
引用第1487樓迪克2012-07-02 06:18發表的“”:
會唔會分6組
每組出2隊
跟住4隊最佳第3?

right
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1486  發表于: 2012-07-02
MOTM iniesta!!

更衣室慶祝!!

隻盃呢?

巴塞幫

CAMPEONES!!!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1487  發表于: 2012-07-02
轉帳    加歷查使用轉帳功能,轉帳給reve金額︰30000好友元    2012-07-02 07:59

開心地輸錢
離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1488  發表于: 2012-07-02
引用第1297樓煙花2012-06-28 11:31發表的“”:
90分鐘德國擊敗意大利
sheva 10000 受
RMadrid 改名 受
意大利晉級
.......

做左人契花都要找數
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1489  發表于: 2012-07-02
呢隊西班牙真係好強,前後世界級,中場獨步天下
不過我深信一物治一物,一定會有新一套足球理念可以剋制呢套踢法

08年之前,雙前鋒442仲係主流陣,但隨住巴塞橫掃千軍,唔經唔覺433/4231等單前鋒變左大勢
防守都變成由對面禁區開始,唔再俾對方輕輕鬆鬆過中場

本身意大利壓縮防線,中場 1 touch pass 快過/大斬俾前面雙前鋒都有效鉗制到西班牙高壓迫踢法
但係都係衰係體能問題,係烏克蘭血戰英格蘭、隔2日仲要飛番波蘭對德國,之後又番基輔踢決賽,
咁仲有幾多體能?用FM黎講既話,我諗班正選都係85%~95% stamina

決賽睇到佢地真係跑唔郁,第二球俾Alba甩開就係輸呢點
始外體能下降都導致有啲無謂失誤 eg 面對面交失/控波出界

比賽過程仲有球員傷出等不可控力,發泄下都要講句:4-0 呢個比數對意大利真係好唔公平

最後老生常談「失敗乃成功之母」,兩年後派路保方等老大哥都好大機會沒得踢,希望一眾球員盡快接班
特別巴神,唔好忘記今晚既淚水,用兩年時間成熟自己,巴西見
教練普蘭迪利都要借今次經驗反思一下,要用多啲substitution,派路等核心球員跟本沒休過,鐵人都死

點都好,希望呢個亞軍可以令更多人欣賞意大利足球,刺激意大利球壇呢壇死水
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1490  發表于: 2012-07-02
引用第1493樓sheva2012-07-02 13:48發表的“”:
不過我深信一物治一物,一定會有新一套足球理念可以剋制呢套踢法
08年之前,雙前鋒442仲係主流陣,但隨住巴塞橫掃千軍,唔經唔覺433/4231等單前鋒變左大勢
.......

今屆仲係換緊班既情況由2010世界杯慘敗到今屆歐國杯入決賽已經好大進步,兩年後保方都可能仲有機會,派路應該冇LU~希望有新人頂上.....
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1491  發表于: 2012-07-02
引用第1494樓迪神2012-07-02 15:42發表的“”:
[表情]
今屆仲係換緊班既情況由2010世界杯慘敗到今屆歐國杯入決賽已經好大進步,兩年後保方都可能仲有機會,派路應該冇LU~希望有新人頂上..... [表情]

蒙杜利禾成材吧
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1492  發表于: 2012-07-02
引用第1495樓sheva2012-07-02 15:58發表的“”:
蒙杜利禾成材吧 [表情]

其實佢都廿七
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1493  發表于: 2012-07-02
引用第1496樓迪神2012-07-02 16:20發表的“”:
其實佢都廿七 [表情]

係囉....記得好多年前fm成日都用佢

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1494  發表于: 2012-07-02
引用第1497樓智者2012-07-02 16:24發表的“”:
係囉....記得好多年前fm成日都用佢 [表情]

曾經是妖人之一
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1495  發表于: 2012-07-02
呢隊西班牙應該係歷史上最具統治力既國家隊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1496  發表于: 2012-07-02
引用第1499樓呀威2012-07-02 17:00發表的“”:
呢隊西班牙應該係歷史上最具統治力既國家隊

連羸euros, world cup, 再euros.... 真係歷史上第一次~~

今屆黎講, 以葡萄牙最接近頂得住佢地.... 其他都

如果對中立fans黎講, 最可惜嘅係冇左西班牙對新西班牙呢個夢幻決賽組合....
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1497  發表于: 2012-07-02
用戶sheva通過銀行給你轉帳10000元錢,系統自動把以前的利息加到你的存款中,你的利息將從現在重新開始計算

用戶加歷查通過銀行給你轉帳30000元錢,系統自動把以前的利息加到你的存款中,你的利息將從現在重新開始計算

多謝支持∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1498  發表于: 2012-07-02
引用第1493樓sheva2012-07-02 13:48發表的“”:
.......

"一定會有新一套足球理念可以剋制呢套踢法"

本來想睇下德國搞唔搞得掂....
而家咁落去, 西班牙似係會輸俾時間先過新嘅一套理念.... (xavi 32, alonso 30, iniesta 28)

前場搶截能力已經越黎越重要, 西班牙今次再多放一個中場, 其中一個原因都係想更快搶返個波返黎. 唔單止防守, 而家兩邊wing back嘅重要性都多左好多, 特別係速度同出擊力, 可以幫補返因為現今嘅possession football而屯重兵於中路, 以致邊路側擊力不足嘅問題....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1499  發表于: 2012-07-02
引用第1479樓啪啪啪啪啪啪2012-07-02 04:58發表的“”:
隨著西班牙成功衛冕冠軍
今屆所有賽事都完了
終於唔駛捱夜睇波了

咁快就完左....
有d失落添....