• 4332閱讀
  • 106回復

「八五後」奢華婚禮碌爆四卡 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-04-16
明知欠債都要搞, 有乜為?
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-04-16
引用第14樓黑魔道士比比2012-04-16 13:29發表的“”:
呢樣野真係...... 死症
不過你話洗二十萬咁上下, 都叫做家人壓力好~女方要求好~迫於無耐又好
(結過婚既朋友都或者會認同, 家人無俾壓力落黎其實係一項恩賜)
.......

家人無俾壓力落黎其實係一項恩賜...

實在係不能認同更多~~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-04-16
老實講...如果講市場策略...搞婚禮既公司唔向呢班人埋手...
唔通搵d成熟兼理智既人會多生意做咩?

再講...亞a搞到咁靚...我又要整個差不多的...唔係點見人呀?
亞b又搞到咁夢幻...我唔整番更有創意既...點顯出我幾有個性呀?

啊! 幾時有好日子呀? 等我幫你地設計個獨一無二既婚禮啦...
拿...呢d係套餐既價錢...有平有貴...平既就平淡d...d野就一定大路架啦...
難得一生人一次喎...比多小小搞好d...留個美好回憶麻...

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-04-16
引用第17樓sun2012-04-16 13:51發表的“”:
老實講...如果講市場策略...搞婚禮既公司唔向呢班人埋手...
唔通搵d成熟兼理智既人會多生意做咩?  
再講...亞a搞到咁靚...我又要整個差不多的...唔係點見人呀?
亞b又搞到咁夢幻...我唔整番更有創意既...點顯出我幾有個性呀?
啊! 幾時有好日子呀? 等我幫你地設計個獨一無二既婚禮啦...
拿...呢d係套餐既價錢...有平有貴...平既就平淡d...d野就一定大路架啦...
難得一生人一次喎...比多小小搞好d...留個美好回憶麻...
.......

呢啲的確係會發生既野, 不過到時妳唔好俾佢地tum 到就得架啦

其實wedding planner 都係試一試, 試唔到佢地都會希望budget 內做事既
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-04-16
響fb見到個......fd 既女仔fd.....不過唔知有冇碌爆卡

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-04-16
引用第18樓黑魔道士比比2012-04-16 14:13發表的“”:
呢啲的確係會發生既野, 不過到時妳唔好俾佢地tum 到就得架啦 [表情]
其實wedding planner 都係試一試, 試唔到佢地都會希望budget 內做事既

我呢d咁性格既人...點會耳仔軟聽人講野丫...

當然啦...唔通佢地做生意倒貼咩...
budget內做事...同好多 budget而可從中賺果班廿零既錢...
真係易過借火了...

老實啦...你花幾多錢=有面又夠豪...講出黎比d fd知都已經值哂了...
如果整個好特別的...但花唔係好多錢...講出黎唔會覺得勁架麻...

呢d同心理因素有關係...50萬好勁...20萬就好平淡...
都係想突出"有飛"兩個字而已!  

離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-04-16
咁又有咩謂呢
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-04-16
宜家D 人咁早結婚既咩?唔係拖到有咁遲得咁遲先結既咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-04-16
引用第22樓freezefox2012-04-16 15:46發表的“”:
宜家D 人咁早結婚既咩?唔係拖到有咁遲得咁遲先結既咩?

以前的新人大多二十九、三十歲,儲了錢、有計畫才結婚

我都係咁諗
乜我地諗既而家咁快變左以前架啦?

我一直係諗以前D人廿歲出頭就結婚,而家拖到有咁遲得咁遲
原來已經變到
以前D人拖得有咁遲得咁遲先結婚,而家一畢業就話要結婚
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-04-16
引用第23樓太伊2012-04-16 15:51發表的“”:
以前的新人大多二十九、三十歲,儲了錢、有計畫才結婚
我都係咁諗
.......

因為等唔切搞世紀婚禮...永不落後於人...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-04-16
即係,一畢業就想買樓一樣………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-04-16
有計劃都未必得.....更何況冇計劃...
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-04-16
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-04-16
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-04-16
引用第27樓煙花2012-04-16 16:36發表的“”:
一畢業就要幾萬蚊人工,就要買到樓......就要有個世紀婚禮
美滿人生從畢業開始

no! 係從碌咭開始!