• 13565閱讀
  • 412回復

[緊急]論壇升級計劃的詳細討論(暫停瘦身行動) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2012-06-05
引用第114樓freezefox2012-06-05 14:42發表的“”:
呢類例子,比比皆是。有咩出奇?
.......

所以我只提出類同既列子...並不關私人物件的問題上...

如果呢個topic不是我開的...我還是覺得有其價值...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2012-06-05
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2012-06-05
引用第117樓sun2012-06-05 14:44發表的“”:
所以縱使有人同我講...要清哂我在好友內既一花一草...對我都唔會有任何損失!
所以相薄內既廚房...我既日記...都不會是問題!
.......

最有價值既野,唔係你自己既野。個個一諗就係諗到自己既TOPIC,自己既相,自己既文………

我講既價值,係好友既集團回憶。人同事既交雜。唔係「自己」既野,係「大家」既野。你對呢D 野無感情,自然覺得佢一文不值,你對佢有感情,你就唔想捨割。好簡單的道理。

每年既四月一日,我總會想起一個TOPIC。咁多年黎都會。但當中既人和事,已經變得全目全非。甚至個個TOPIC 既樓主都已經唔再上好友了。但你仍然會每年都想起呢個TOPIC。呢D 就係所謂既感情、回憶。有D 新會員,根本唔知呢個故事,又點可能會對呢個TOPIC 有感覺?但你不能捨割其他人既感情的。

提起文鳳,你會諗起某個TOPIC,有時你少不免會想睇番。點知上次唔小心DEL 左,成個TOPIC 就咁無左了。你會覺得好可惜。甚至有少少遺憾。但唔一定係全部關文鳳一個人事。因為個個TOPIC 到,涉及好多唔同既會員。有仍然係論壇活躍的,有已經離開的。但個一段歷史,是不會消失的。是實實在在曾經存在過的。好友就係由一段段咁既歷史所組成。

有冇價值?睇你點睇。你可以覺得佢一文不值。但在我心中,好多都係寶物。而呢D寶貝, 大部分都唔係「我既」。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2012-06-05
引用第120樓sun2012-06-05 14:46發表的“”:
所以我只提出類同既列子...並不關私人物件的問題上...
如果呢個topic不是我開的...我還是覺得有其價值...

但你講既呢句說話,同另一句亦係你講既說話,即係有價值既東西唔應該放係一個唔到自己控制既地方。正好矛盾。簡單而言,自打咀巴。咁究竟你係支持前者定後者。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2012-06-05
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2012-06-05
引用第123樓freezefox2012-06-05 14:55發表的“”:
但你講既呢句說話,同另一句亦係你講既說話,即係有價值既東西唔應該放係一個唔到自己控制既地方。正好矛盾。簡單而言,自打咀巴。咁究竟你係支持前者定後者。

我一直覺得以大局為重...千萬唔好用私人利益行先為主...

我既說話...無前後矛盾的...

如果有位的話...大把野可以留...可惜唔係呢...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2012-06-05
引用第121樓煙花2012-06-05 14:49發表的“”:
回億唔係放心中架咩?

有的...過去的人和事...不是睇topic可以比較了...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2012-06-05
引用第124樓煙花2012-06-05 14:59發表的“”:
正正最可惜o既係.....人面全非..... [表情]

這個很正常吧。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2012-06-05
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2012-06-05
引用第127樓freezefox2012-06-05 15:00發表的“”:
這個很正常吧。

如果說我最懷念的...很久已經不存在了...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2012-06-05
引用第129樓sun2012-06-05 15:02發表的“”:
如果說我最懷念的...很久已經不存在了...

懷念與是否存在無關。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2012-06-05
好啦。感性既話題到止為止。我地具體少少,繼續番瘦身既計劃。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2012-06-05
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2012-06-05
引用第132樓煙花2012-06-05 15:06發表的“”:
等其他人入黎發表啦....要講o既都講曬....你不如pm 每位版主

版主應該自己入黎發表意見啦。唔駛人地三催四請者。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2012-06-05