• 4300閱讀
  • 70回復

[日本]小學雞日本遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線英俊

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-08-11
— 本帖被 煙花 執行加亮操作(2012-08-28) —
本來唔諗住將D相放返係電腦,但見呢個版新開張,加上自己都想留個紀念,決定將5日4夜去東京影到的野,感受都post上黎分享一下

D相可能會up得慢少少,唔好介意

沖個靚涼開始post相

Day1:2樓,10樓
Day2:11樓,12樓
Day3:17樓
Day4:28樓,29樓
Day5:52樓,53樓

[ 此帖被英俊在2012-08-17 23:11重新編輯 ]
1條評分好友元+3000
freezefox 好友元 +3000 優秀文章,支持! 2012-08-18
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-08-11
前言:其實係4月果時見到delta做promotion已經想去,但拖下拖下搞到去唔成

之後6月中果時delta又做多次promotion,都係拖拖下爭D去唔成

果時我已經搵到個fd話想去旅行,最後係個promotion完之前幾日先買咗機票,仲要係咁多日入面的最後兩張平機票

之後的事我都已經講過,就係呃咗餐早餐食,但又因為餐早餐爭D上唔到機

好講完...出相!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-08-11
DAY 1(新宿)

交通果度,我就跟咗咁多位好友的意見用咗nex+suica

suica真係一個幾方便的卡,因為佢咩鐵路公司都用到

去市區由nex影出去的相,講真真係令我大開眼界,我從來都未見過咁大咁長的農田,心諗如果過下呢D農村生活都係一個幾唔錯的體驗

去果程影唔到個車頭,唯有影呢張

我入住果間就係新宿的華盛頓酒店,咁就係新館黎的,開咗好似唔夠兩年

交通方面:唔算太好,行去新宿站都要2-3個字...

設施方面:比我想像中好,首先估唔到間房有咁大,同埋有洗屎忽的設備,作為鄉下仔的我日日都係到試
值得一讚的就係佢可以租router比你,按金5000 yen,check out果時還曬比你,咁個router質素都唔太差,唔似網上面D人講,發射能力差
咁個lobby都唔差,行兩步可以去到舊館,有便利店呀果D咁,新館本身就有幾部自動售賣機同埋有部整cafe的機...有幾部收費上網電腦同埋收費洗衣機咁

最搞笑的係:

使用守則入面竟然夾住本7月av preview
果然係av大國,可以將av融合入去生活上面
[ 此帖被英俊在2012-08-12 00:03重新編輯 ]
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-08-11
好眼訓,訓先,聽日再更新

ps:上面果本av野我影埋入面,有興趣睇pm我啦
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-08-11
有興趣去日本行下, 繼續貼  

btw, 有興趣
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-08-11
回 英俊 的帖子
英俊:好眼訓,訓先,聽日再更新[表情]
ps:上面果本av野我影埋入面,有興趣睇pm我啦[表情]  (2012-08-11 05:08) 

帶埋softcopy返黎繼續睇咁爽
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-08-11
等睇
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-08-11
支持
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-08-11
AV介紹

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-08-11
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-08-12
因為第一日乜都唔熟的關係,好多相都唔記得影 同埋我發覺我都唔係行咗新宿好多地方...

夜晚果餐去咗食茶漬飯(唔記得影相),佢將D茶加落D飯到,D味道好怪

結果果日亂咁行睇唔到D咩,最記得就係係歌舞伎町入面比D黑人問要唔要日本妹 同埋果度真係好雜,好得人驚

唯一一張第一日影過的相,係唔知邊間運動店影返黎 Kagawa著過的boot

同埋真係發覺日本人好proud of Kagawa,成日係電視果度睇到關於kagawa的訪問...

問佢小學同學呀...問佢中學足球隊老師呀...播下佢小學果時係5人場點屈人機呀...真係好迷佢
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-08-12
DAY2(明治神宮,原宿,涉谷)

第2日第一站就去咗明治神宮

果度好多強國人...真係下次去試下同D人講PTH睇下有無日本人識同我溝通

果度其實係可以幫你搞婚禮,仲有間房展示有關傳統日本人結婚的野

唔知是乜黎,好似係裝酒的

到咗個公園的中心

洗手需知唔知係咪用黎洗淨自己,不過我照做咗先洗手,再"浪"口

果日好好彩睇到真係有人係果度搞結婚佢地就同雙方親友排成兩行行入去,前面果幾個都叫做著返D傳統衫
但條龍後面D親友就是但著件出街衫就算

果時神宮好似搞緊個展覽會,因為唔知邊個100周年,我地就比咗500yen入去收費場館睇歷史.睇曬日本咁多個天王最衰入面唔比影相

仲送咗支明治神宮茶,我就無飲帶返黎香港,我個fd飲咗,佢話勁苦
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-08-12
原宿:

其實神宮同原宿個車站好近...轉右就係神宮,轉左就係呢個view

無記錯果個牌其實係部電視,會show到係佢塊牌附近行的人

akb48專門店...其實我唔熟...純粹係見佢咁hit先入去睇下...入面D女sales都唔錯

係張相入面你都應該睇到門口果度有D著住好似校服咁的女仔,其實佢地就係sales

旅遊書介紹,godiva日本獨有的朱古力闊樓,可以比你買咗野飲就行上去睇鬧市(杯抹茶朱古力係幾好飲,不過好貴)

涉谷:(因為太夜先去到,好多間野都已經開始關/關曬門)

disney專門店,入面幾靚,不過比本書呃咗,其實無咩特別

正如我頭先所講,akb係日本真係好hit好hit,是但開住部電視都可以見到佢地做節目...
而下面果套野係akb的動畫版,係以真人改篇的,目標好似係維護世界和平
[ 此帖被英俊在2012-08-12 00:38重新編輯 ]
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-08-12
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-08-12
AV
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]