• 7451閱讀
  • 150回復

[日本]老狐遊記:MELODEDE 東京賞櫻團 (P.8 富士山下) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2012-08-27
呢便D 櫻花同之前見個D 又有D 唔同。呢個公園都種左幾多唔同品種既櫻花喎:

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2012-08-27
結果又係到影左幾個鐘相。走個陣都成三點幾,飯都未食呀陰公。餓到個肚打鼓………

小插曲:

遊覽個陣,撞到成隊TEAM 係到影相,估計係拍廣告之類,主角可能係日本某某組合,不過我唔識。D 工作人員好鬼緊張。我地行埋少少就慌死我地會影蝕佢咁。車!個公園公眾地方,你黎得呢到拍野就預左會比人影架啦。

下一站係伊頭下田,離小田原成兩個幾鐘車,我地食完飯都四點幾,急急腳走人,唔係入黑都未到達酒店就麻煩了。話哂鄉下地方,夜晚開車唔係太安全的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2012-08-27
結果我地都要六點幾差唔多入點先去到酒店。CHECK IN 同沖個涼後,馬上開車出去巿中心食飯(十幾分鐘車程)。再唔出去既話,收哂檔就無野食架啦。鄉下地方好早收工架D 食店。

我地選擇左一間叫德造丸既餐廳。佢係伊豆好出名架。幾乎每一個城鎮你都可以見到德造丸呢個名。佢原本係賣海產的。後尾自己攪埋餐廳。自己供應自己。所以食材都係比較新鮮。價錢亦比較大眾化。

四月既伊豆最當造就係金雕魚,另外,伊勢龍蝦就更加唔駛講啦。今晚一於食盡佢!補番上次去北海道有得睇無得食既遺憾!

先黎個魚生拼盤:

再黎個金雕魚刺身:

刺身之外,黎多個鹽燒:

伊勢龍蝦呀!!!不過無想象中咁好食………

加個龍蝦湯添:

炸物呢D 就梗架啦:

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2012-08-27
食飽飽就番番去酒店浸溫泉了!爽呀!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2012-08-28
第二朝起身就去浸溫泉了。

呢到就係我地住既下田大和館啦。

尋晚浸過佢地既露天風呂。但當然唔比影相。今朝就專登租左個私人露天風呂。都只不過係兩舊水,比你包場一個鐘。抵到爛啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2012-08-28
對住咁靚既海景浸溫泉,真係無敵!無人騷擾你個下好哎嘛。

唔講唔知,個到原來係滑浪勝地黎架添:

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2012-08-28
私人露天風呂會唔會比人"目及"到 ?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-08-28
回 阿童木 的帖子
阿童木:私人露天風呂會唔會比人"目及"到 ?[表情]  (2012-08-28 15:48) 

女都未驚...何況男人? 浸左落水咩都睇唔倒架啦...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-08-28
回 阿童木 的帖子
阿童木:私人露天風呂會唔會比人"目及"到 ?[表情]  (2012-08-28 15:48) 

你光脫脫咁行到去最出個個位,真係可能會比係沙灘個到D 人望到架。

行入少少就應該無問題了。因為露天風呂在高,沙灘在下,你見佢地專登係前面種D 樹做遮蔽厘。就係要黎咁用了。

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-08-28
回 sun 的帖子
sun:女都未驚...何況男人? 浸左落水咩都睇唔倒架啦...[表情] (2012-08-28 15:56) 

浸幾分鐘會上一上水架麻,一陣比沙灘d少女門見到上黎搵我就無謂喇
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-08-28
有女有計傾呀...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-08-28
回 阿童木 的帖子
阿童木:浸幾分鐘會上一上水架麻,一陣比沙灘d少女門見到上黎搵我就無謂喇 [表情] (2012-08-28 17:47) 

哈哈! 下話?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-08-28
回 英俊 的帖子
英俊:有女有計傾呀...[表情]  (2012-08-28 17:48) 

你比d相上黎睇下你係唔係真英俊先講啦...呀英俊哥哥仔...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-09-11
好有難尾既危機…………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-09-11
好繼續。浸完溫泉。就出發去附近一間水族館。下田海中水族館。

呢間水族館規模唔算好大。半日可以行哂。但佢既特色就係成個水族館係建立係海上的。所以有部份海洋生物其實係圈養係海入面的。另一特色係,好多海洋生物都可以以極近距離接觸。尤其係海豚。

未入水族館,係出面已經有個海龜池。大家見到,無遮無擋無人睇住的,你真係可以伸隻手去摸佢的。但比龜咬個陣與人無尤呀下: