• 31439閱讀
  • 1397回復

WK13 -- 鬼影醫務所 ( 請留意#0, 又有星級醫生) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-11-22
我們...來了!!!

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒:  RVP, Suarez, Lambert, Giroud, Defoe, Kone

中場: Cazorla, Hitzlsperger, Sterling, Bale, Lallana, A.Young, Valencia, Maloney

後衛: Shorey, Bassong, Vertonghen, Wilkinson / Shotton, Baines, Ramis

龍門: Lloris, Reina, Friedel, Howard, Al-Habsi

===================================

星級醫生

上周反應唔錯, 所以我地決定今周再接再厲!
大家再繼續估我地醫務所入面今星期邊個醫生既陣會係最高分,
大家可以係星期六 1800-2000時間,
係本post打「我既心水醫生係__(醫生編號)同揀選既原因(有你既支持我地會更用心努力)」黎投選出你既今周心水醫生,

例子: 我既心水醫生係A. 因為光醫生心水好準!

我地會係選中最高分醫生既人當中再抽出一位幸運兒,(抽獎過程我地係絕不公平,公正同公開的),
該名幸運兒可以得到神秘禮物一份(因為未決定好, 所以非常神秘)!
所以大家踴躍參興, 支持你既心水醫生。  

A. 鬼影炎光  (1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2181

B. Reve
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/1317

C. Sikingthegreat

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/411  

D. Bennylau127

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/10171

E. Rafer

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2803

F. ON1909

http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/7178

[ 此帖被鬼影炎光在2012-11-24 19:46重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-11-22
其他註診醫生推介:

Sam哥:

reve:

Benny:
藍字為要注意 紅字為本人持有

Goaliekeepers

J. Reina $10.04 - 利記重上正軌 賽程唔算難打 偷價既可以唸下長線持有

A. Al-Habsi $7.07 - 主埸對雷丁 今周CS熱門 唯一要唸係wigan呢埸係咪會正常?

T.Howard $7.03 -拖肥糖主埸對作客入球少既NORWICH 理應可以一用, 不過愛記有Neville受傷 同 進攻主力爆炸頭停賽, 相反NORWICH近期狀態什勇, 所以個人唔考慮用HOWARD

Sczezszeszeszny $6.43 - 作客AV CS機會都大 中價位現價考慮人選!

H.Lloris $2.09- $2龍門 出到就博下正分 出唔到都係0分 應該係S7+VPS/ BALE+VPS

組合下 好多人既選擇

Defenders

Baines $17.72 - 雖然愛記主埸 不過都唔太覺得有cs下 baines 應該回唔到本

Enrique $13.94- 後衛位打左翼 狀態什好 雖然唔可以寄望入波 不過打法CW分都什多, 值得一用(不過都要睇下周中歐霸出幾耐)

R. Shawcross $8.67 - 上周負分降價, STOKE主埸中價位可以唸下

I. Ramis $6.25 - WIGAN 主埸 平價後 正選穩陣

Smalling $6.21 - Man U 低價後 睇PREVIEW留意有無正 有正 博CS都抵買!

Shotton $3.54 /Wilkinson $6.72 - 平價後 主埸出色既STOKE可以博CS 不過就係要

留意邊個正選

Midfielders

G.Bale $ tot打得差都可以有10分, 主對住西咸, 應該穩穩陣陣都可以有最少15分落袋

T. Walcott $16.77 - Gervinho,Alex Oxlade-Chamberlain都復出下, walcott有機會唔出 keep住既朋友要注意呢點

Lallana $9.85/Ramirez $8.13 - SHN主埸對住殘陣newcastle 可望大比數, 作為進攻點既lalala同ramires都係考慮之選, 不過無偷價lalala都係博玩現價較平既ramirez比較好

S.Maloney $8.83 - 其實我今周都睇好WIGAN 不過隊波會爆分既人真係比較難唸,maloney應該係機會比較高D既中埸..

D. Gibson $5.08/Hitzlsperger $7.44 - 中埸兩個位會係由久傷復出既gibson, 岩岩埸正埸既Hitzlsperger, 定係Heitinga打防中呢? 都係等preview啦

Sterling $6.02 - 已經就快脫離骨既價格 不過$6依然係一個正選穩既好選擇

J. Wilshere $3.01 - 周中歐聯打正 而且有入球 $3骨

FORWARDS

RVP $27.83 - 周中休息後 主埸對住送分部隊QPR , 乖乖地拎$28出黎啦

Suarez $24.93 - 神射手 SOT數據最多 利記單天保至尊 呢周作客 不過黎緊賽程都唔差 你又會唔會KEEP呢?

Lambert $12.36 - SHN主埸 面對天殘地缺既NEWCASTLE後防, LAMBERT入波機會非常高!

Defoe $12.03 - 球皇紅牌, TOT繼續由DEFOE 單前鋒, 都可以博佢繼續入波

Lukas Podolski $10.16 - 繼聯賽後 周中再次入波 本身無GIROUD 不妨考慮PODO

S. Naismith $8.86/K. Mirallas $9.36/N. Jelavic $13.81 傷好未傷好 正選唔正選 估計PREVIEWS MOYES都係唔會講, 想用愛記人又想穩穩陣陣既都係Jelavic啦!

Kone $9.55 - 主埸對雷丁 每埸有一個sot既佢 回本應該唔難
Rafer
上周推介: D. Cisse (8.90) 4.5分 回本 FAIL

今周推介: K. Gibbs (9.22)

繼續都係推介一個.
今周中前場應該搞掂哂了吧?
淨番10蚊買一個後衛位?
買Gibbs啦, 雜分多, 有d機會CS,
不過要留意佢有無正, 但估計大機會正選.
對手只是Villa, 即使Arsenal羸唔到, 佢都會有好多雜分吧?

On1909

[ 此帖被鬼影炎光在2012-11-24 19:47重新編輯 ]
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-11-22
留名
離線kingchan5026
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-11-22
早晨,醫生!咁早就開診既!
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-11-22
回 kingchan5026 的帖子
kingchan5026:早晨,醫生!咁早就開診既![表情]  (2012-11-22 08:52) 

早晨, 每個星期的星期四開始嘛~
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-11-22
想知安歷基係咪仲係打中場?
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-11-22
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:想知安歷基係咪仲係打中場?  (2012-11-22 08:54) 

暫時手上既information都係~ GJ打左閘, Wisdom右閘
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-11-22
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:暫時手上既information都係~ GJ打左閘, Wisdom右閘 (2012-11-22 08:55) 

咁可以繼續用安歷基喎
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-11-22
HINNNS:咁可以繼續用安歷基喎 (2012-11-22 08:56) 

偷價的話, 可以再搏一場~
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-11-22
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:偷價的話, 可以再搏一場~ (2012-11-22 08:57) 

咁其實陣已執完...

J. Jääskeläinen 7.34

S. Bassong 4.54
José Enrique 10.55
Huth 11.93

S. Cazorla 5.66
A. Lallana 7.55
Oscar 6.53
T. Hitzlsperger 4.78

E. Hazard 7.01
N. Jelavic 13.81
R. Lambert 12.36

Available Funds 8.06
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-11-22
HINNNS:咁其實陣已執完...
J. Jääskeläinen 7.34
....... (2012-11-22 09:00) 

仲有$8可以upgrade Bassong.....真係唔用RVP / Suarez?
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-11-22
留名

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-11-22
法拉利係咪5黃 今場要停
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-11-22
早晨咁多位~~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-11-22
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:暫時手上既information都係~ GJ打左閘, Wisdom右閘 (2012-11-22 08:55) 

安歷基打閘定係GJ 打閘呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!