• 1717閱讀
  • 16回復

雙賽玩盡佢 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線haa

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-12-01
為左今次雙週 前一週狠心放左史達寧同基奧特 結果一個負分 一個一分

因為冇keep人既包袱 可以盡情用晒雙賽人

可能你會話新特蘭同雷丁球員既得分力都唔差 呢點冇錯
好似係拿臣,施斯隆,阿當莊臣 身價大概11蚊 但平均分得5分 如果長用 緊係回唔到本
但係今週雙賽 一場扲5,6分 兩場就扲10分 如果好彩有波 仲有bonus
預計第一週扲50-60 第二週10球員都係扲50 今週已經可以過百

另外 新特蘭奧尼爾 出左名用死一批球員
拿臣,施斯隆,阿當莊臣,費查 基本上係穩膽 其中幾個仲經常踢足 只有阿當莊臣間唔中70,80分鐘被換出
反而雷丁前後場變動會較大 雷丁後防真係唔識估
但前面就固定左係方祖加羅拔斯 當然普格恩耶克同路爾亨打都有出場機會 但兩個都咁便 一兩個sot已經回本
雷丁中場最穩係麥安尼夫 有cw,sc等雜分 跟住笠臣簡奴,塔比,利格活既正選都穩
麥奇利近期冇正選 由於雷丁中場比較少人用 基本上以上個幾位都有一定既出場時間
總結兩腳中前場人腳唔充裕 都係用開個班人 比較少變動

睇返下週賽程 冇邊隊特別突出
好多都係55波既混戰 冇邊個球員可以做重心 而貴價人bale vps有雜分 但都難回本

兩隊依家都係下游掙扎緊 睬左新對車個場 守一分對佢黎講作用唔大
如果兩隊都互攻搶分 可能有意外既大比數

今週雙賽要解決既問題主要有幾個
a 龍門 踢多場 即係有多一場既機會負分 應該好多人會keep兩蚊洛里斯
   但係富貴險中求
b 用便後衛定貴後衛 我傾向用貴後衛 特別係新特蘭既古拿同桑摩利臣
   有雜分 最緊要係有bs 平均每場多過一個bs 唔覺意hi一hi 又多兩分 不知幾high

c 另外中場好多keep人 中場人人有卡蘇拿 仲有lalala史達寧都好多人keep
  解決方式可能係踢352 不過都會用唔洗
  中場揀咩人 係另一個關鍵

歡迎大家交流

費特歷治 雷丁
遷移 (在6.12買入)

後衛

中場

前鋒

[ 此帖被haa在2012-12-01 21:33重新編輯 ]
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-12-01
雷丁有樣野幾肯定既係robson-kanu, kebe同mccleary要爭1個位
除非領隊變陣451/郁mcanuff
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-12-01
對維拉
Robson-Kanu Tabb  Leigertwood   McAnuff

對韋根
Robson-Kanu Tabb  Leigertwood   McAnuff

對愛華頓

對諾域治
mccleary Tabb  Leigertwood   McAnuff
離線wei2184
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-12-01
keep唔Keep bale zzzzzz
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-12-01
haa哥
留名跟進
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-12-01
回 haa 的帖子
haa:對維拉
對韋根
....... (2012-12-01 21:08)

mcderott講過冇任何1個球員係穩正
即係如果robson-kanu黎緊呢場食蕉的話mccleary之後唔係冇機會正選
kebe仲傷緊, 如果下週雙賽available的話又唔同講法了
所以邊路兩個中場位人腳其實幾充裕的
係中間兩個位近期都係得tabb+leigertwood
不過見你話「占美基比,利格活既正選都穩」
唔知你有冇當左占美基比(jimmy kebe)係塔比(jay tabb)啦,可能係我理解錯都唔定
但tabb同leigertwood的確穩正的

anyway我都只係根據領隊講過個句冇人係必正+排陣推測出黎
希望有更多人討論下
[ 此帖被Why在2012-12-01 21:26重新編輯 ]
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-12-01
先LM
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-12-01
留明
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-12-01
寫個伏字卑你
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-12-01
回 Why 的帖子
Why:mcderott講過冇任何1個球員係穩正
即係如果robson-kanu黎緊呢場食蕉的話mccleary之後唔係冇機會正選
kebe仲傷緊, 如果下週雙賽available的話又唔同講法了
所以邊路兩個中場位人腳其實幾充裕的
....... (2012-12-01 21:22) 

呢下都幾麻煩
哥亞克斯上季英冠踢足 但冇左正選  上場連後備都冇

我copy錯 係jay tabb塔比 占美基比仲傷緊
麥安尼夫都應該穩正 係有一次主場對諾域治買左佢 佢突然影都冇 可能係感冒或者小傷

我都睇左你quote個段野 其實雷丁後防幾亂 成日轉
不過轉完都係咁失波
但係佢中場其實冇咩人好用 我估正選仍然係Robson-Kanu Tabb  Leigertwood   McAnuff
mccleary有機會sub
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-12-01
唔驚雷丁龍負分負死?
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-12-01
回 haa 的帖子
haa:
呢下都幾麻煩
哥亞克斯上季英冠踢足 但冇左正選  上場連後備都冇
我copy錯 係jay tabb塔比 占美基比仲傷緊
.......

gorkss好似話因為對wigan個場失誤導致球隊反先變反敗
跟住作客維拉連sub都冇得sub了

mcanuff對諾域治個場踢足全場, 不過0分

我諗住睇埋今場表現成點先再入貨, 好驚遲下雙賽又換正選

[ 此帖被Why在2012-12-01 21:58重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-12-01
正!留名。
只愛足球
離線daniels2217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-12-01
有睇過雷丁近幾場,反而覺得Robson-Kanu 呢個中場可博,佢幾肯起腳,,今季入左2球,近排表現仲好過McAnuff少少,爆分個機會應大過McAnuff.而McAnuff就有死球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-12-01
回 Why 的帖子
Why:雷丁有樣野幾肯定既係robson-kanu, kebe同mccleary要爭1個位
除非領隊變陣451/郁mcanuff (2012-12-01 21:02) 

mccleary 好似唔出得