• 1371閱讀
  • 27回復

[爽yy] 呀威 - 初陣 (edited) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀威

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-05-16
— 本帖被 垃圾桶 從 爽YY 移動到本區(2013-08-10) —
GOALKEEPERS

J. Robles
Wigan
Sell at 1.00
(market price 1.00)

DEFENDERS

M. Dawson
Tottenham  
Sell at 6.43
(market price 6.43)

M. Debuchy
Newcastle
Sell at 2.57
(market price 2.57)

P. Jones
Man Utd
Sell at 5.00
(market price 5.00)

MIDFIELDERS

P. Coutinho
Liverpool  
Sell at 11.92
(market price 11.92)

G. Bale
Tottenham  
Sell at 31.92
(market price 31.92)

T. Huddlestone
Tottenham  
Sell at 6.57
(market price 6.57)

T. Rosicky
Arsenal
Sell at 8.50
(market price 8.50)

FORWARDS

F. Borini
Liverpool
Sell at 3.99
(market price 3.99)

A. Carroll
West Ham
Sell at 11.99
(market price 11.99)

E. Adebayor
Tottenham  
Sell at 10.95
(market price 10.95)

Available Funds 0.01

分析

龍門跟大隊,$1 主場龍照跟

後防三骨,Dawson 雖然 $6,但係作為熱刺正選中堅,主場加要搏命呢點都用得過;Coates + Taylor 就純粹因為平、主場謝幕,但要留意有冇正

中場平均,用 Coutinho + Bale 大熱,前者應該十個人有十個人用,後者主場出擊一定會搏盡;再加 Shelvey ,主場對 QPR 如果有正我覺得用得過;De Guzman 叫做擺住先,呢個價位算做適合

前鋒,Moses 其實唔太想用,不過叫做正選機會比較高,球隊又要搏,先擺住先;Carroll、Adebayor 兩件空霸不嬲都球味十足,兩件主場都用得過

疑難

1) 今週貴價人你地點睇,Bale、Cazorla、Walcott、Sturridge、S. Aguero,俾你地排會點排?

2) 後防骨問題,揀骨都幾重要,上週 Bradsley 就爆左出黎,今週你地有咩心水?

3) De Guzman 同 Moses 我都想轉走,但同價錢好似唔多選擇,Michu 我今季用佢又冇好收場,Cabaye 跌到 $11 但近況差,Downing 都可以考慮但得分能力又唔高

4) 雖然初陣十一個都係主場,但就冇阿仙奴同曼城,好似差咁少少咁,要轉就要放棄 Bale,應該點算?

[ 此帖被呀威在2013-05-19 13:20重新編輯 ]
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-05-16
taylor 真係 50/50,佢復出後都係 davies 正選居多,不過唔知會唔會最後一場教練比 taylor 機會呢 不過如果要穩就不如入 debuchy
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-05-16
Debuchy 就穩陣少少,不過就 100% 冇 cs,同埋驚食牌

Taylor 上週都正選,不過 Davies 都有入替,諗緊搏唔搏好
離線辣椒仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-05-16
你地覺得Giroud點??

Bale驚唔驚無咩分....
[ 此帖被辣椒仔在2013-05-16 19:45重新編輯 ]
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-05-16
回 辣椒仔 的帖子
辣椒仔:你地覺得Giroud點??
Bale驚唔驚無咩分.... (2013-05-16 19:41) 

Podolski 上一場打得咁好搞到我對 Giroud 有保留,雲加 keep 住個贏波 form 都幾合理

Bale 一向都低極有限,主場對新特蘭我覺得冇咩問題
離線辣椒仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-05-16
回 呀威 的帖子
呀威:Podolski 上一場打得咁好搞到我對 Giroud 有保留,雲加 keep 住個贏波 form 都幾合理
Bale 一向都低極有限,主場對新特蘭我覺得冇咩問題 (2013-05-16 20:41) 

明白...

點執好呢....R哂頭
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-05-16
回 辣椒仔 的帖子
辣椒仔:明白...
點執好呢....R哂頭[表情] (2013-05-16 21:04) 

我諗我點都用一個貴人,睇下邊個既姐
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-05-16
Giroud 作客差好遠
周中王子打得好 應該都唔會轉佢 係得體力上有優勢
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-05-18
利物浦 5.17 操練圖

http://tieba.baidu.com/p/2333678753?pn=1

橙色:GJ、加歷查、史基迪爾、安歷基、盧神、蘇素、阿沙迪、Coady、蘇七
綠色:Coates、法蘭根、Kelly、Hendo、史毒、波連尼、古天奴、Shevley,唐寧

照呢個陣容黎睇,橙色更似防守隊,綠色更似進攻隊。

最後可能係 Pepe;GJ、副隊查、史基迪爾、安歷基;盧神;史毒、波連尼、古天奴

Hendo、Shevley、唐寧 (三揀二,因為綠隊應該有個防守球員屬於後備)

我陣間會參考埋之前幾週既圖片睇下可唔可信
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-05-18
利物浦 5.12 操練圖 (備戰富咸)

橙色:Wisdom、GJ、副隊查、史基迪爾、安歷基、盧神、Shevley、古天奴、Hendo、史毒
綠色:Coates、Kelly、法蘭根、羅賓遜、蘇素、阿沙迪、蘇七、波連尼、
兩隻都有:唐寧

估計正選:Pepe;Wisdom、GJ、副隊查、史基迪爾、安歷基;盧神、Shevley、古天奴、Hendo、史毒
最後正選:Reina, Johnson, Downing, Wisdom, Coates, Carragher, Lucas, Henderson, Shelvey, Coutinho, Sturridge

偏差:Downing => Enrique 、Coates => Strkel

上場出左陣容先知 Martin Skrtel misses out today ( vs Fulham) due to illness,所以總括黎講命中率都幾高
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-05-18
就咁睇就 Coates 20% 正選、Shevley 50% 正選,Borini 80% 正選,

我自己會搏 Borini,放 Coates、Shevley
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-05-19
Edited

Coates => P.Jones
Taylor => Debuchy
Shevley => Huddlestone
De Guzman => Rosicky
Moses => Borini

上面講過會搏 Borini,放 Coates、Shevley,就轉左比較穩正既 Jones 同 Debuchy,
中場就 up 左做 Huddlestone 同埋 Rosicky,
不過其實我都想轉走 Rosicky
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-05-19
我唸緊好唔好唔跟大隊 砌個無bale陣

呢家大家d陣都好似 我估出面都差唔多
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-05-19
回 fatman 的帖子
fatman:我唸緊好唔好唔跟大隊 砌個無bale陣
呢家大家d陣都好似 我估出面都差唔多 (2013-05-19 13:28) 

其實我之前都諗住放棄 Bale 用 Cazorla + Kun,諗諗下熱刺主場都係用返 Bale,唔敢同大隊對賭
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-05-19
我感覺上曼城會大炒 不過真係唔知用到邊個