• 1772閱讀
  • 76回復

係時候選出今次我地虎寨10個人都用嘅球員喇~~ 3個point, 截至5:30pm結果已出~~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-05-18
— 本帖被 垃圾桶 從 瓦虎寨 移動到本區(2013-08-13) —
問題1: 今次大家一齊用邊個好?  可選球員: borini, carroll, coutinho其他待add

我suggest borini, 因為4蚊唔使, 1 sot + cw就回本, sub in都可以輕鬆做到.... 成本低, 值得一搏, 就算搏輸都唔傷, 而如果一旦有波入, 又或者有正.... 咁就可以開心笑了~~
暫時決定係coutinho

問題2: 由於今次較熱門嘅keeper係a.lin同robles, 即係為穩陣起見, 我認為後防最好一係用p.jones + robles, 一係用scharner + a.lin.... 好, 純粹統計, 我地10個, 用呢兩pair嘅比例係點呢?
robles 7
a.lin 3

問題3: 貴人之選.... 同樣地, 純粹統計, 我地10個, 用bale, sturridge, walcott個比例又係點呢?
sturridge 8
bale  3
walcott 2

有呢幾樣資料, 大家都會對我地情況有個估計~~

尋晚同火佬傾過, 始終keeper位真係好緊要, 一輸就大鑊, 所以唔建議全部人用同一個, 至於分散的比例, 就睇大家點諗喇~~
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-19 17:55重新編輯 ]
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-05-18
1.我覺得keeper用a.lin好過韋根龍, 廢sir最後一場, 點都想踢得好的, 反而wigan降左班, 陣容, 心態會否變
2. 我應該用a.lin+p. jones(後上能力唔錯)
3. 呢條真係唔識答, bale穩陣有分打底, 禾仔戰意高, 史杜陣容上屈分
Love:威夫哥係全好友最友善的

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-05-18
回 Rave 的帖子
Rave:1.我覺得keeper用a.lin好過韋根龍, 廢sir最後一場, 點都想踢得好的, 反而wigan降左班, 陣容, 心態會否變
2. 我應該用a.lin+p. jones(後上能力唔錯)
3. 呢條真係唔識答, bale穩陣有分打底, 禾仔戰意高, 史杜陣容上屈分 (2013-05-18 17:21) 

咁全隊一齊用嘅嗰個, 係邊個好呢?
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-05-18
borini ok, 但佢其實係咪無正?

我覺得可以係carroll
Love:威夫哥係全好友最友善的

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-05-18
1.認同保連尼大部分人應該有

2.其實2個gk都好,我最初陣暫時係roberts+心.jones+舒卓拿
講到明會出Jones打正仲要係中堅(即係好大機會唔會被sub out),有一定機會cs,攻防都有機會有d分,我惄為係好好既選擇

3.呢個問題真難諗,初步偏向史獨首選,Bale實在太貴,同埋始終佢地被動,if半場ars領先2粒,佢地仲會唔會咁有士氣踢到尾?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-05-18
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:1.認同保連尼大部分人應該有
2.其實2個gk都好,我最初陣暫時係roberts+心.jones+舒卓拿
講到明會出Jones打正仲要係中堅(即係好大機會唔會被sub out),有一定機會cs,攻防都有機會有d分,我惄為係好好既選擇
....... (2013-05-18 18:07) 

完全同意
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-05-19
咁.... 而家今次嘅虎將之選有borini同carroll揀....
仲有冇人想提出其他選擇?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-05-19
回 Rave 的帖子
Rave:borini ok, 但佢其實係咪無正?[表情]
我覺得可以係carroll[表情]  (2013-05-18 17:58) 

正選係未知架, 但4個幾保證至少有sub in喎, 都ok呀~~

carroll都唔錯, 我自己都一定用~~
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-05-19
問題1: 今次大家一齊用邊個好?  可選球員: borini, 其他待add

我 suggest Carroll, WHU 主場待強, 而雷丁作客差不多場場有失球, 佢入番球唔難, 不過佢係熱門唔可以成為瓦虎達2號  

問題2: 由於今次較熱門嘅keeper係a.lin同robles, 即係為穩陣起見, 我認為後防最好一係用p.jones + robles, 一係用scharner + a.lin.... 好, 純粹統計, 我地10個, 用呢兩pair嘅比例係點呢?

p.jones + robles - 第一, 平啲, 同埋VILLA冇咗BETEKE, 攻力大打折扣

問題3: 貴人之選.... 同樣地, 純粹統計, 我地10個, 用bale, sturridge, walcott個比例又係點呢?

sturridge

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-05-19
咦, 原來都幾多人贊成用carroll喎~~
scan下睇下大家個陣有冇carroll先~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-05-19
除左科高個陣未睇到之外, 原來只得煙花係暫時冇用carroll~~

咁, 不如就carroll啦~~ 有冇異議? 有冇其他提議?
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-05-19
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:除左科高個陣未睇到之外, 原來只得煙花係暫時冇用carroll~~
咁, 不如就carroll啦~~ 有冇異議? 有冇其他提議?[表情] [表情]  (2013-05-19 02:11) 

冇異議
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-05-19
入左組了,個陣好初步的
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-05-19
英格蘭神鋒