• 10882閱讀
  • 312回復

[Preview]第五周策略,穩中求勝! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2013-09-17
回 mt44 的帖子
mt44:出場機會同個分兩樣加埋
直覺中堅位成日無啦啦換左是但一個 LUIZ/CAHILL/TERRY [表情]
係 A高都好穩 (2013-09-17 10:45) 

主要似乎都係卡希爾同雷斯比較不穩,泰利暫時黎睇都係中堅既首選。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2013-09-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:一定係車路士吧。
其次係熱刺,再黎先係阿仙奴。 (2013-09-17 10:39) 

熱刺作客會唔會有小小隱憂
卡城有D打老虎既味道
阿仙奴如果梅迪出番可能會無咁膠
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2013-09-17
回 麻凡 的帖子
麻凡:兩個車仔後? 即係伊雲+c 高啦~
前面最穩似乎係災難, 中場最穩係林伯, 但又都唔似會爆分............... (2013-09-17 10:45) 

夏薩特唔係唔好,但要動用到前鋒位。前鋒位長期唔夠用………令人好頭痕!當然,你唔考慮伊度奧既話,個前鋒位係可以用係佢身上的。

林伯爆唔爆分真係好難講。佢個情況有少少似謝拉特,衝鋒陷陣既野唔駛佢去做的了,都係班後生仔負責。佢就負責扼守中路,間唔時後上射門咁。如果形勢大好既情況下,佢真係可以HEA 住黎踢踢到完場。佢唔似隊長咁參予太多既防務,防守方面既分數無隊長咁標青,D 分都係睇佢有冇射門,有冇入波。上落都可以幾大下。奧斯卡係穩定性上反而會比佢高。但林伯爆起上黎又真係唔係人咁品,一場入你兩球唔係咩奇事。尤其當前面個波後生仔唔生锈性,佢會好樂意壓前進攻的。呢個時候佢就係最佳既得分機器了!

都係個句,最隱隱陣陣執分定係搏大茶飯,自己選擇了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2013-09-17
回 mt44 的帖子
mt44:熱刺作客會唔會有小小隱憂
卡城有D打老虎既味道
阿仙奴如果梅迪出番可能會無咁膠[表情] (2013-09-17 10:47) 

總之唔好再出高仙尼了!真係計時炸彈!落腳時間又差又唔準!但又鐘意係禁區剷波,真係多多唔夠佢輸。

熱刺雖然作客,卡城亦有鬥志,但始終兩隊波質素太大分別了。加上今季熱刺係防守上似乎比上季更隱健,唔係講後防,中場掃蕩做得好好,防務由中場開始。感覺上CS 機會頗高。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2013-09-17
今周車、阿、利、紐等主場球隊外,另一大熱當數到作客既熱刺。正如之前所講,熱刺今季打法同上季好唔同,無左巴利令佢唔可以再倚賴係一個球員身上,變成一人球隊,對成隊波既整體發展反而更好。全部既整體發揮變得更重要。雙防中既陣勢,有利熱刺係中場加強截擊能力!我今季暫時無咩點睇熱刺,所以好難評論個別球員既表現,但感覺上,熱刺整體實力係有所提升,而最令人「擔心」既係,呢個提升始乎仲只係岩岩開始。熱刺既潛力可謂無限。

但作為YFF 遊戲既選擇,熱刺最大既問題係太多選擇。球員太多,同一位置上有兩個甚至三個替補,你都唔知佢會出邊個。正選陣容個個星期有變動。我相信連 AVB本人都未決定邊個先係佢既最佳陣容。今周大熱肯定係艾堅遜,一加盟就已經穩奪正選之位。負責處理全部死球、角球!係球隊既大腦!以今季YFF 既設計黎睇,呢類球員都係首選既對象。價值有如阿仙奴既奧斯爾。暫時睇,佢既正選應該都隱隱陣陣(希望啦,都係個句,熱刺太多人了,咩都有可能發生)。其他既熱刺中場,抱歉,真係唔識睇。全部要留係觀察名單。睇多兩場先會知領隊既最後選擇。特別留意唐辛,呢個球員,短炒尚可,長渣不宜。點解?因為佢係YFF 既角度黎講,真係無敵,夠哂獨食!拎分就一定係靠呢類球員。但係球隊既角度,佢分分鐘係破壞全隊波整體發揮既罪魁禍首。我唔知AVB 會點用佢,但如果我係AVB,我唔會容許隊波入面有一個咁鬼獨食既球員。所以,長遠計佢係咪一直會有正選,真係天曉得。

所以,暫時黎睇,熱刺最抵買既球員,都係後場防守球員。維東漢好貴,但貴得黎值!雜分多得很!獲加分數比維東漢更高。就算平平地用多臣,分數亦很可觀。今周如果唔想買阿仙奴或利物浦既後防既話,考慮下熱刺。

籠門洛厘斯,$10咋

離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2013-09-17
黎緊前鋒大熱都應該係基佬同史杜
有無第三選好推介呀
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2013-09-17
紐記後防好抵買, 今週用唔用得過? calling 老火~~~~~~~~~
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2013-09-17
回 mt44 的帖子
mt44:黎緊前鋒大熱都應該係基佬同史杜
有無第三選好推介呀[表情]  (2013-09-17 11:20) 

老狐其實都講左好多選擇
離線daniels2217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2013-09-17
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:老狐其實都講左好多選擇[表情] (2013-09-17 11:22) 

諗下賓迪基
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2013-09-17
回 mt44 的帖子
有無第三選好推介呀[表情]  (2013-09-17 11:20) 

今週用兩個前鋒算啦不如~~~~

但有個問題, 如果真係352, 放係後備"儲"起既偷價中場就要放, 或者夾硬放佢係正選陣容.............
離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2013-09-17
HINNNS:老狐其實都講左好多選擇[表情] (2013-09-17 11:22) 

又好似係
離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2013-09-17
回 麻凡 的帖子
麻凡:今週用兩個前鋒算啦不如~~~~
但有個問題, 如果真係352, 放係後備"儲"起既偷價中場就要放, 或者夾硬放佢係正選陣容.............[表情] (2013-09-17 11:25) 

邊個偷價中場令你咁唔捨得
今年既玩法如果現價同偷價差唔太多真係唔好執著
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2013-09-17

暫時我個陣會咁排:

史杜列治      基奧特      伊度奧

奧斯爾     賓艾化     艾堅遜       禾榷特

伊雲     維漢頓     安歷基

籠門未決定

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2013-09-17
回 mt44 的帖子

唔好話第三,上文連第四、第五、第六選擇都列埋出黎囉喎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2013-09-17
回 麻凡 的帖子
麻凡:紐記後防好抵買, 今週用唔用得過? calling 老火~~~~~~~~~ (2013-09-17 11:20) 

全世界都係迪保治吧?