• 4115閱讀
  • 65回復

是日焦點:德國VS葡萄牙 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2014-06-16
睇左幾日波,唔知大家「狀態」如何啦。我就睇左頭兩晚已經病病地了。拿拿臨執兩服藥返黎止止咳先。病完又再睇過。宜家呢個時候,只能揀波睇,不能場場睇了。否則,恐怕捱唔到去八強就已經一命烏乎(尋日有新聞話有人睇波睇到瘁死係電腦前面…………)。大家睇波還睇波,保重身體呀。

尋晚三場波,只揀左阿根廷個場黎睇,但睇黎揀錯了。呢場係我睇左咁多場之中最悶個場。下半場我直頭睇到訓著。真係有少少失望。比起西班牙對荷蘭個場固然一天一地。就算比起英格蘭對意大利都一樣失色不少。可能波斯尼亞仲未可以迫到阿根廷全力出擊吧。感覺上佢地仲係留有一手的。即係話,要睇阿根廷既真正實力,分分鐘要等到16強,甚至8強,對到D 勁旅,先有機會一窺其實力了。

打到宜家,傳統勁旅差唔到都出哂場咁滯。係剩番今晚最後呢兩隊了。德國對葡萄牙!12點直播,絕對係今晚既重頭戲。非睇不可呀。德國上屆世界杯已經予人耳目一新既感覺。新一批年青國家隊成員已經完全接棒,靜待葡萄成熟時。該年,四強準決賽中輸比如日方中既西班牙,飲仇出局,無話可說(當年我係德國睇呢場波,第二朝同客人開會,全場死狗咁款,真係揀錯日子黎開會………)。上屆歐國杯諗住決賽都係西班牙對德國,點知意外地係準決賽落敗於意大利!無緣再對西班牙一雪前恥!但未影響坊間對德國隊既評價。德國既實力未必係世界第一,但講穩定性,肯定係NO.1 了!近三十年,德國隊係世界杯既成績可以話係傲視同群。一屆冠軍,三屆亞軍,兩屆季軍。屆屆都有貨交。今屆係G 組,小組中最強對手都只不過係葡萄牙。其他美國同加納根本不能同德國相比。H 組對手亦只有比利時、俄羅斯等二線球隊。無論係首名次名出線,德國打入16強,甚至8強既呼聲極高。今年大家又估下佢可以走到幾遠?

相比德國,葡萄牙就顯得遜色得多了。國際賽成績根本無得同德國比。尤其係世界杯,近三十年先得06個一屆可以殺入四強。似乎都係陪跑份子多。而且葡萄牙最強實力者朗拿度傷勢又唔知點。首場上陣成疑。絕對係國家隊最大既危險。今晚呢場波,相信坊間普遍都係睇高德國1 線。當然,最老套個句:波係圓既。當荷蘭可以大數西班牙5:1 時,有咩係唔可能發生的呢?

舊規舉:估正選名單。估中德國或葡萄牙正選陣容者,可以獨得或平分各一萬蚊好友元。注意,係「或」,唔係「及」。唔駛中哂兩隊。一隊一萬。截止時間,今晚十點鐘!過時唔計。

再黎過三關:

1. 誰勝誰負定係和波?
2. 致勝入球出現係上半波定係下半場,定係無致勝入球?
3. 入球數字大過3 定細過3 定係岩岩好3 球?

截止時間= 開波時間!

[ 此帖被freezefox在2014-06-16 12:25重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2014-06-17
回 freezefox 的帖子
freezefox:過三門關得奧脫福一個中!可以獨得一萬蚊好友元。
 (2014-06-17 02:06) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2014-06-17
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:eve_lbl85 同 ab34 估中德國陣容 (2014-06-16 23:10) 

以上兩位會員各得五千元好友元。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2014-06-17
過三門關得奧脫福一個中!可以獨得一萬蚊好友元。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2014-06-17
啪啪啪啪啪啪:葡萄牙都無人中
因為個個都估錯龍 (2014-06-17 02:02) 

啊,可以慳番一皮。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2014-06-17
葡萄牙都無人中

因為個個都估錯龍
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2014-06-17
啪啪啪啪啪啪:eve_lbl85 同 ab34 估中德國陣容 (2014-06-16 23:10) 

疑?你幫我CHECK 埋呀!唔該哂喎。

反正都係,幫我CHECK埋葡萄牙有冇人中哎。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2014-06-16
eve_lbl85 同 ab34 估中德國陣容
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2014-06-16
又差一個先估中哂正選
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2014-06-16
舊規舉:估正選名單。估中德國或葡萄牙正選陣容者,可以獨得或平分各一萬蚊好友元。注意,係「或」,唔係「及」。唔駛中哂兩隊。一隊一萬。截止時間,今晚十點鐘!過時唔計。

好彩估得切
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2014-06-16
陣容都係抄考

德國:
紐亞
謝路美保定 梅迪薩卡 侯姆斯 拿姆
梅拿 基迪拉
奧斯爾 卻奧斯 舒賀爾尼
gotze

葡萄牙:
比圖
彭利拿 般奴艾維斯 比比 干查奧
米基爾維路素 莫天奴 w.carvalho   s.varela
普斯迪加 C朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2014-06-16
1. 誰勝誰負定係和波? 葡萄牙勝
2. 致勝入球出現係上半波定係下半場,定係無致勝入球? 下半場
3. 入球數字大過3 定細過3 定係岩岩好3 球? 岩岩好3 球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2014-06-16
回 Numberson 的帖子
Numberson:玩得過嫁
又有錢收又有話題又可以睇女
雖然對於我來講2.4倍回報其實算少
[表情]
....... (2014-06-16 22:27) 

離線Numberson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2014-06-16
回 freezefox 的帖子
freezefox:2.4倍既回報喎。[表情] (2014-06-16 21:51) 

玩得過嫁
又有錢收又有話題又可以睇女
雖然對於我來講2.4倍回報其實算少

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2014-06-16
正選陣容

德國
紐亞
謝路美保定 曉姆斯 梅迪薩卡 賀維迪斯
拿姆 基迪拉
湯馬士梅拿  卻奧斯 普多斯基
奧斯爾

葡萄牙
魯爾柏迪斯奧
荷奧彭利拿 般奴艾維斯 比比 法比奧干查奧
莫天奴 米基爾維洛素 魯爾梅利斯
C朗拿度 普斯迪加  拿尼

1. 誰勝誰負定係和波? 德國勝
2. 致勝入球出現係上半波定係下半場,定係無致勝入球? 下半場
3. 入球數字大過3 定細過3 定係岩岩好3 球? 岩岩好3 球

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005