• 3889閱讀
  • 69回復

[其他杯賽]盡情恥笑吧, 曼聯0-4大敗比甲組球隊米爾頓凱恩斯, 聯賽杯第二輪出局 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2014-08-27
回 丹尼屎 的帖子
丹尼屎:但係最好笑係 我個人覺得而家最對板既反而係Young同Valencia[表情] (2014-08-27 11:06) 

你要求太低了

你心目中的翼是怎樣的
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2014-08-27
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:你要求太低了[表情]
你心目中的翼是怎樣的[表情] (2014-08-27 11:12) 

我意思對比起整隊曼聯 近期呢兩個表現算合格
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2014-08-27
utadahikaru20:唔好講佢啦, 皇馬更加冇[表情]有邊一個自訓球員有得立足(華利拿係自家青訓既話就得佢一個了)
認真, 其實唔只得一隊, 好多頂級球會依家都好少培訓自家青訓球員 , 就算係用年青球員, 都係買人地踢得起果D, 例如近既阿仙奴, 都係買人地既張伯斯即食, 自己果個贊臣都走了.曼城有冇 .. (2014-08-27 11:10) 

愈拉愈遠了。

個話題係費SIR 最尾個幾年欠左一套長遠發展既藍圖。青訓係其中一項但唔係唯一一項。無青訓可以有其他代替品。買其他球員既青訓產品係無問題的。

宜家個問題唔係曼聯無青訓,無買其他球員年青球員。曼聯全部都有做。但呢幾年,曼聯再無比足夠機會年青既一輩去發展。當打個一代老左,就會出現青黃不接既問題。呢個先係關鍵。

如果當年普巴有多少少機會出場,今日曼聯已經唔會有中場缺人既問題了。

買人可以係解決問題既方法。不斷買入最當打既球員,甚至買定下一年或者再下下年既球員都仲得。有無限既選擇係手時,你咪唔驚無球員接捧囉。只要你有無限既金錢就可以了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2014-08-27
4-0

YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2014-08-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:愈拉愈遠了。
個話題係費SIR 最尾個幾年欠左一套長遠發展既藍圖。青訓係其中一項但唔係唯一一項。無青訓可以有其他代替品。買其他球員既青訓產品係無問題的。
....... (2014-08-27 11:22) 

其實不如你講下邊隊有長遠既發展藍圖?

如果覺冇比機會年青既一輩既話,用大球會黎計,曼聯一定唔會係用得最少果個.

普巴係一個因為唔用/未用而你知既例子姐, 佢20歲都未夠,等都唔等得咁冇法,冇記錯的話(費sir都唔想佢走的, 佢自己話要走)
都係果句,當初史獨有人肯比機會佢,今日就唔會起利物浦.

如果因為曼聯今日咁而係話因為費sir冇長遠既發展藍圖關係, 我就覺得唔係太公平了.

雖然最尾果幾年都睇得出曼聯唔掂,係費SIR頂得住.但你吹咩,佢係頂到AR

佢退下來留低原班人馬走,我真係唔明有咩問題,你覺得佢要有長遠既發展藍圖,係因為佢教左曼聯好長時間,所以你覺得佢走之前應該要安排好哂之後曼聯果幾年既路?

其實佢都安排左莫椰斯接手,左到第二年成績咁差,好大原因係轉會市場其間冇去就弱點補強(莫椰斯可能想用一季時間睇下, 點知就比班大帝玩死左).

今年雲高爾接手, 佢既名聲可能壓得下班大帝,加上有迪馬,應該幫到手, 但成績應該都係得第7名左右, 應該要等多一,兩年先慢慢有轉機
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2014-08-27
之前係性感防中,依家再加性感後防,叫人情何以堪……

利迷深表同情,難捱!

Somebody Di Maria's never heard of, playing for a team Di Maris's never heard of, just put United out of a competition Di Maria's never heard of......
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2014-08-27
utadahikaru20:其實不如你講下邊隊有長遠既發展藍圖?
如果覺冇比機會年青既一輩既話,用大球會黎計,曼聯一定唔會係用得最少果個.
....... (2014-08-27 11:51) 

一週一場
體能充裕
唔會又7卦

我預佢再下季有歐洲賽架喇
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2014-08-27
utadahikaru20:其實不如你講下邊隊有長遠既發展藍圖?
....... (2014-08-27 11:51) 

如果你覺得佢無呢個責任既,咁當然無問題了。

一個教左隊波幾十年既領隊,如果你拎黎同摩連奴呢類幾年轉一轉工既領隊黎比。咁費SIR 直頭係做多左了。

希望你對雲加都係咁公平啦。

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2014-08-27
其實有無尋晚陣容??
只愛足球
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2014-08-27
回 迪克 的帖子
迪克:其實有無尋晚陣容??
 (2014-08-27 12:17) 

離線傻強*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2014-08-27
freezefox:愈拉愈遠了。
....... (2014-08-27 11:22) 

當年好似留卡華尼而放左普巴?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2014-08-27
freezefox:如果你覺得佢無呢個責任既,咁當然無問題了。[表情]
一個教左隊波幾十年既領隊,如果你拎黎同摩連奴呢類幾年轉一轉工既領隊黎比。咁費SIR 直頭係做多左了。
....... (2014-08-27 11:55) 

咁你應該覺得佢點做先叫有責任?佢都退左落黎, 世人覺得佢留左個爛攤子起度,佢起度果時有冇人講過AR.

相反,一隊波比同一個教練教左十幾年,突然轉人教都會有依個情況出現,佢已經安排左莫椰斯接手,有交低身後事,但冇諗過佢會比班有十幾年根基既人玩死左.(可能有諗過但唔理,咁就唔知了)

雲格由頭到尾我都話佢係一個好既管理層,但唔係一個有料既教練(或姐講成唔識與時並進).

之前好多人想轉教練但又唔想雲格走果種複雜既心情就係因為怕一走,就算原班人馬都可能會出現依個問題.

我相信依個世界上好少有球隊會有一個教練教同一隊波十幾年.所以可以用到d咩例子可以證明佢好定唔好呢?

其實愛華頓情況咪一樣,莫椰斯都係教左愛華頓十年,點解佢走之後,愛華頓冇咩問題呢反而打得仲好左?佢仲要帶走埋果年打得好好既費蘭尼,莫椰斯走之前有冇好好安排過身後事?

馬天尼斯咪又係差唔多用返原班人馬,好明顯係球員自己問題多d啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2014-08-27
回 傻強* 的帖子
傻強*:當年好似留卡華尼而放左普巴? (2014-08-27 12:25) 

普巴自己話要走的。因為無咩機會上陣。

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2014-08-27
我又唔覺費sir留爛攤子 佢走果幾年都買左幾個有潛質後生仔

差極佢走果年都係英超冠軍 仲想點

最後果年買即食人 主要係rvp一個者

同埋佢走果時連教練團都有提議叫莫耶斯保留

幾責任推落費sir度好似有點兒那個..
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2014-08-27
utadahikaru20:咁你應該覺得佢點做先叫有責任?佢都退左落黎, 世人覺得佢留左個爛攤子起度,佢起度果時有冇人講過AR.
相反,一隊波比同一個教練教左十幾年,突然轉人教都會有依個情況出現,佢已經安排左莫椰斯接手,有交低身後事,但冇諗過佢會比班有十幾年根基既人玩死左.(可能有諗過但唔理,咁就唔知 .. (2014-08-27 12:27) 

佢未走個陣我已經有咁講過。個陣唔叫「爛攤子」,個陣亦無人有本事估到個攤子可以爛成咁。

但已經睇得出費SIR 既方針有變。你睇佢培育C 朗、朗尼既耐性無哂。變成同其他大球會一樣,買最當打既球員番黎,要有即食效果。買雲佩斯我覺得對曼聯其實無咩實際既幫助。佢都係打得一季好波………感覺佢同曼聯都係格格不入。