• 1634閱讀
  • 33回復

[英超]紐卡素中場約拿斯古迪利斯證實患上睪丸癌,正接受治療 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線thmscpl
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2014-09-18
STAY STRONG
and GET WELL SOON!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2014-09-18
火兄又唔好一味鬧球會...

官方出咗Club Statement 了

http://www.nufc.co.uk/articles/20140917/club-statement-jonas-gutierrez_2281670_4151958

之前從來唔講呢單野好似係話球會想保密
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2014-09-18
不過奇怪既係

既然一早知jonas有事,點解又會放佢入25人大軍?

係球會都唔知jonas有事

定係球會明知佢有事都照放佢入大軍?有咩陰謀?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2014-09-18
回 英俊 的帖子
英俊:
火兄又唔好一味鬧球會...
官方出咗Club Statement 了
http://www.nufc.co.uk/articles/20140917/club-statement-jonas-gutierrez_2281670_4151958
.......

點解唔可以鬧呀?

其實你有無睇清楚我鬧佢咩野先?我又無鬧佢係事件曝光之前無出黎講野!

我鬧佢既主要有兩點︰

1.  係 jonas 既訪問裡面提及紐卡素不單止無提供任何協助,仲係 jonas 做完手術返到英國之後叫佢離開!

咁既做法係合約法律條文上當然係無問題,但係完全只係考慮錢銀上的利益,對於一個幫你打左五、六年工,降班之後仍不離不棄既球員黎講,就非常不近人情!

對於呢一點,係會方既聲明上就完全略過,提都唔敢提。

2. 係事件曝光之後 (即係 jonas 訪問已經出街,不再存在任何保密需要之後),會方遲遲無發表任何聲明,到而家出呢個行貨聲明,竟然仲遲過其他球會 (例如車路士官方)、PFA…… 等等發出既慰問聲明!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2014-09-18
同埋我地亦可以從 jonas 係訪問中多謝幾位好友 (Heinze, Lavezzi, Demichelis, Coloccini) 同埋之後再次多謝 fans 同其他人既慰問,但係就從無提及對紐卡素會方有任何感謝,由此可見到 Charnley (紐卡素 MD) 口中既 full support 係幾咁空洞!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2014-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:同埋我地亦可以從 jonas 係訪問中多謝幾位好友 (Heinze, Lavezzi, Demichelis, Coloccini) 同埋之後再次多謝 fans 同其他人既慰問,但係就從無提及對紐卡素會方有任何感謝,由此可見到 Charnley (紐卡素 MD) 口中既 full support 係幾咁空洞![表情]  (2014-09-18 08:00) 

同果D「深表遺憾」一樣咁令人遺憾
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2014-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:同埋我地亦可以從 jonas 係訪問中多謝幾位好友 (Heinze, Lavezzi, Demichelis, Coloccini) 同埋之後再次多謝 fans 同其他人既慰問,但係就從無提及對紐卡素會方有任何感謝,由此可見到 Charnley (紐卡素 MD) 口中既 full support 係幾咁空洞![表情] (2014-09-18 08:00)

紐卡素咁遲先出聲明真係好冇誠意
似想補鑊多d
[ 此帖被羅力亞在2014-09-18 09:13重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2014-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:同埋我地亦可以從 jonas 係訪問中多謝幾位好友 (Heinze, Lavezzi, Demichelis, Coloccini) 同埋之後再次多謝 fans 同其他人既慰問,但係就從無提及對紐卡素會方有任何感謝,由此可見到 Charnley (紐卡素 MD) 口中既 full support 係幾咁空洞![表情]  (2014-09-18 08:00) 

呢件事鬼鬼地...明明佢係pardew 契仔
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2014-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:點解唔可以鬧呀?
其實你有無睇清楚我鬧佢咩野先?我又無鬧佢係事件曝光之前無出黎講野!
....... (2014-09-18 07:24) 

第一點我懷疑球會唔知jonas病情...如果唔係點會明知佢有病都放佢入25人大軍...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2014-09-18
回 我諗到改咩名鳥 的帖子
我諗到改咩名鳥:呢件事鬼鬼地...明明佢係pardew 契仔 (2014-09-18 16:01)

係呀…… 係 2013年5月最後一場聯賽對阿仙奴果陣仲係 pardew 既契仔,賽後俾 sagna 撞親之後展轉診斷出係 cancer,返左去阿根廷做完手術,10月返黎報到 pardew 就變晒臉叫佢走人,估計應該係高層既指示,yes-man 當然會照做。
[ 此帖被火鳳凰在2014-09-18 16:49重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2014-09-18
回 英俊 的帖子
英俊:第一點我懷疑球會唔知jonas病情...如果唔係點會明知佢有病都放佢入25人大軍... (2014-09-18 16:39)

The Club has been aware of Jonas' condition for some time...

會方係唔會唔知佢有 cancer 既情況,因為 2013年果陣佢返去阿根廷做手術都要同會方請假,同埋成10月先返到黎……

至於明知佢有病都放佢係 25人大軍,呢個就可以分兩方面講,係 2013年做完手術之後佢仍然可以比賽,所以之後亦可以外借去 norwich。係最近 cancer 復發需要做化療之後,就唔可以再比賽了。會方係出 25人大軍果陣可能未知佢 cancer 復發,呢樣就唔出奇……
[ 此帖被火鳳凰在2014-09-18 16:50重新編輯 ]
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2014-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:The Club has been aware of Jonas' condition for some time...
會方係唔會唔知佢有 cancer 既情況,因為 2013年果陣佢返去阿根廷做手術都要同會方請假,同埋成10月先返到黎……
....... (2014-09-18 16:48) 

講緊今年...今年jonas都有份入25人大軍...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2014-09-18
回 英俊 的帖子
英俊:講緊今年...今年jonas都有份入25人大軍... (2014-09-18 20:55)

我呢句頭半係講舊年做完手術後仍然可以比賽,後半就係講緊今年 cancer 復發化療後不能比賽…… 你好似仲未搞清楚整個 timeline……

「至於明知佢有病都放佢係 25人大軍,呢個就可以分兩方面講,係 2013年做完手術之後佢仍然可以比賽,所以之後亦可以外借去 norwich。係最近 cancer 復發需要做化療之後,就唔可以再比賽了。會方係出 25人大軍果陣可能未知佢 cancer 復發,呢樣就唔出奇……」

2013年5月最後一場聯賽對阿仙奴撞傷
2013年7-8月診斷有 cancer,然後係阿根廷做手術
2013年10月返回英國,然後俾 pardew 趕走
2014年1月外借至 norwich,一共踢左四場
2014年7月-8月放完假發覺 liver pain & swelling of his lymph nodes,被診斷為 cancer 復發,然後接受化療 (因為全程係自己俾錢,係呢一刻有無通知會方就唔清楚)
2014年9月頭紐卡素出 25人大軍名單,裡面有 jonas (唔清楚會方知道佢 cancer 復發同嚴重程度未,定係既然有位就先放埋佢入去都真係唔出奇)
2014年9月中係阿根廷接受訪問,透露整個患病過程

搞清楚未?

[ 此帖被火鳳凰在2014-09-18 22:29重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2014-09-18
我發覺你好鍾意「包拗頸」,不過希望你係拗之前都搞清楚的 facts 同埋人地講緊既係咩野先,唔好為拗而拗……

好似你話「第一點我懷疑球會唔知jonas病情...如果唔係點會明知佢有病都放佢入25人大軍...」

會方係聲明上已經講左知道 jonas 病情有一段時間 (The Club has been aware of Jonas' condition for some time... ),而 25人大軍係係九月頭公佈的,如果果陣唔知 jonas 病情,又點會係聲明上講已經知道一段時間呢,除非一段時間只係得兩星期!

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2014-09-19
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:我發覺你好鍾意「包拗頸」,不過希望你係拗之前都搞清楚的 facts 同埋人地講緊既係咩野先,唔好為拗而拗……
好似你話「第一點我懷疑球會唔知jonas病情...如果唔係點會明知佢有病都放佢入25人大軍...」
會方係聲明上已經講左知道 jonas 病情有一段時間 (The Club has been awa .. (2014-09-18 22:43) 

我幾時有包拗頸?我從來無幫過球會講好說話