• 5736閱讀
  • 104回復

今期重槌……… [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2014-09-25
— 本帖被 KeL 執行加亮操作(2014-09-27) —
轉頭要返大陸,今日應該無咩時間同大家傾陣。開定個檔口方便大家吹下水咁者。

今周偷人陣容

Courtois

Bertrand      Chambers      Moreno

Sterling      Moses     Di Maria     Fabregas

Sanchez   Costa    Pelle  

SUB   :     Lamlea    Cresswell    Kelly    Forster  
[ 此帖被freezefox在2014-09-25 11:39重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2014-09-25
今期重槌,非修咸頓莫屬啦。開咧前人人以為佢係降班膽,開咧後一街眼鏡。5戰3勝10 分排第2 !真係估都估唔到。事實上,有睇過修咸頓呢幾場比賽既都會認同佢宜家呢個成績絕對唔係負負碌碌咁碌番黎。呢幾場既表現絕對對版。新加盟既PELLE、TADIC、雲耶馬全部表現搶鏡。前中後三線都好齊腳。夾落又有默契,完全唔覺得係新埋班。究竟係朗奴高文好野,定係新加盟既球員質素超班,一理位就掂?我都唔係咁清楚。不過今周主場對榜尾既QPR,真係唔重槌都唔得。

QPR 有幾差,近兩三場有睇波既都應該清楚知道。不必細表。失球5 場失11球,英超尾二!得球5場得3球又係英超尾二!得失球-8 絕對係英超第尾。對住隊咁既波,仲要係主場。主中後買齊都唔過份。前鋒PELLE 上場其實早早應該爆分。尾段錯失足足兩三次黃金機會。結果只能以2SOT 9分僅僅合格。今周對住大開中門既QPR,買佢梅開二度都不為過吧。

中場TADIC 本來名不經傳,但宜家竟然可以成為與天使、死神、法比 等一眾球星爭我地隊波入面既正選位既其中大熱人選。穩定既得分力係主要原因。禾特普斯既受傷,亦都有利佢既得分力。因為相信絕大部分既死球都會由佢負責。唯一要考慮既,係你可以放邊個黎買佢……

中場禾特普斯傷出,好大機會會由雲耶馬代替佢既中場位置。此一變動,可能不利整隊組織,但絕對有利加強防守力。由佢同舒拉達連扼守中路,對手都幾難過半場。今場CS 機會甚高。後防第一人選當然係BERTRAND。佢係左路策動唔少攻勢。助攻能力不俗。SC、CW、TW、PI等等既雜分都好多。加埋CS 既話。分數可觀。

籠門呢?睇你有冇需要啦。如果你都諗住用高圖斯,咁就無謂浪費個幾蚊買FROSTER。除非你擔心車仔個CS ,又擔心高圖斯個正選,咁買黎打後備都可以既。

離線kenccue
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2014-09-25
史達寧聯賽杯踢足120分鐘,會影響出場機會嗎?

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2014-09-25
得個兩個正選,叫重鎚?!?
離線木百言兼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2014-09-25
FOX兄, 點睇CAULKER既長遠發展?
上次只係得入波果10分, 上上場對曼都係得 5分既防守分
其實$7既佢係咪用其他人會更好?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2014-09-25
回 木百言兼 的帖子
木百言兼:FOX兄, 點睇CAULKER既長遠發展?
上次只係得入波果10分, 上上場對曼都係得 5分既防守分
其實$7既佢係咪用其他人會更好? (2014-09-25 12:35) 

7 蚊入貨者,當然可以長期持貨。回報穩定,無咩必要都唔駛換走。QPR 幾流都好,唔太影響佢既得分力。係少D CS 咁解者。你另外有心水就另計啦。

但無入貨既,都不必太介懷,代替品多的是。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2014-09-25
回 kenccue 的帖子
kenccue:史達寧聯賽杯踢足120分鐘,會影響出場機會嗎?
 (2014-09-25 11:51) 

我都煩緊呢樣野。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2014-09-25
回 朗尼 的帖子
朗尼:得個兩個正選,叫重鎚?!? (2014-09-25 12:20) 

老任其實係咪有閱讀障礙?

「今周偷人陣容」呢幾個字唔識解?

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2014-09-25
Wanyama 係上年暑假加盟修咸頓的...

pelle我都想入,但我想睇多陣...
對newcastle入兩粒,但對手太弱 (唉...) 參考價值不足

反而今期重槌的應該係stoke,因為對手係newcastle (唉... x2)
我依家諗緊 pelle vs diame diouf  vs  welbeck,但暫時擺住welbeck先...
[ 此帖被ODIN在2014-09-25 13:38重新編輯 ]
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2014-09-25
名燈踢友今週重鎚Soton,你睇路......
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2014-09-25
我覺得防守今週應該避開阿記及利記球員  , 因為打比 戰好容易出現入球show 及食牌情況出現 , 所以今週揀 利記/阿記 /愛記 / 熱刺 df  都好有機會面對失 cs加 食  
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2014-09-25
會唔會考慮放 Chambers  and/or  Moreno 去後備,始終打呲戰易食
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2014-09-25
老狐上兩週高調叫「ALL IN 利物浦」
今次開 topic 重槌………點算
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2014-09-25
回 國球旗 的帖子
國球旗:老狐上兩週高調叫「ALL IN 利物浦」
今次開 topic 重槌………點算 [表情]  (2014-09-25 16:59) 

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2014-09-25
回 國球旗 的帖子
國球旗:老狐上兩週高調叫「ALL IN 利物浦」
今次開 topic 重槌………點算 [表情]  (2014-09-25 16:59) 

屎0好高分喎......