• 20757閱讀
  • 487回復

[電影]《復仇者聯盟2:奧創紀元》 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2014-12-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實蜘蛛俠都拍到爛哂啦。第一個系列拍左三集!換個主角由頭黎過又拍兩集。仲可以重拍?係咪真係有巿場架?
加番入復仇者聯盟到,有新元素,反而「襟」玩D 喎。一家便宜兩家著。 (2014-12-10 15:17)

市場就一定有,Amazing Spiderman其實reboot得唔錯
反應都唔錯,起碼我覺得Andrew gardfield做得好過第一輯個Spiderman先
可惜第二集又爛左。。。搞到第三集都要延遲
Sony仲想拍sinister six同venom電影,真係徙氣

入到civil war就最好啦,始終Spiderman係故事入面好重要...........
不過睇sony個款都係唔拍到爛唔收手

[ 此帖被羅力亞在2014-12-10 15:43重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2014-12-10
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2014-12-10
回 煙花 的帖子
煙花:我係SONY 就唔係咁諗,做咩要同你一家便宜兩家著, (2014-12-10 16:52) 

因為生意就係咁做!

此所謂互惠互利。

有錢賺,點解唔得?

你話蜘蛛俠長拍長有拍到第十集都可以集集票房創新高既,就梗係啋佢啦。但宜家唔係哎嘛。既然係咁,咁大個金礦係前面,做咩唔去分一杯羹咁蠢?

埋完堆,抽番出黎又拍番自己既單元,延長角色壽命。WHY NOT?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2014-12-10
IRON MAN 自己獨立發展,拍到去第三集都開始謝謝地啦。唔係埋堆復仇者聯盟,點可能延長個角色壽命?美國隊長第一集我直頭無興趣睇。埋完堆後,再拍第二集,即係大收旺場。

呢D 叫協同效應。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2014-12-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:市場就一定有,Amazing Spiderman其實reboot得唔錯
反應都唔錯,起碼我覺得Andrew gardfield做得好過第一輯個Spiderman先[表情]
可惜第二集又爛左。。。搞到第三集都要延遲[表情]
Sony仲想拍sinister six同venom電影,真係徙氣[表情]
....... (2014-12-10 15:28) 

舊版蜘蛛俠,三集都有八億美元既票房,第三集去到差唔多九億。

翻拍版蜘蛛俠,第一集仲勉勉強強有七億幾,第二集幾乎保唔住七億!幾乎可以預見,咩都唔做既話,再上第三集,會有咩後果………

所以埋復仇者堆真係大家都有SO 架。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2014-12-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:IRON MAN 自己獨立發展,拍到去第三集都開始謝謝地啦。唔係埋堆復仇者聯盟,點可能延長個角色壽命?美國隊長第一集我直頭無興趣睇。埋完堆後,再拍第二集,即係大收旺場。
呢D 叫協同效應。 (2014-12-10 17:03)

咁美國隊長2好過1某程度上係因為轉左導演,劇本加入左神盾局鬥爭同政治元素所以好睇左,Iron Man第三集故事係差,但票房都好收得

不過對Spiderman、甚至fans黎講梗係想入返Avengers la
宜家變左孤兒仔好慘的
當然唔可以忽視Marvel個推廣同包裝能力,如果你話Marvel再拍,我都一定會睇的

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2014-12-11
係傾唔成...

隨著Sony電影部門遭到駭客入侵的事件越演越烈,先前Marvel與Sony有關蜘蛛人(Spider-Man)電影版權的協商內容也開始浮上檯面。

The Wall Street Journal今天在報導中指出:根據駭客日前在網路上公佈的信件內容,Sony與Marvel母公司迪士尼不久之前的確曾就蜘蛛人的電影版權進行過合作的討論:Sony方面希望在保留創意、行銷與發行……等權利的同時讓Marvel製作全新的蜘蛛人電影三部曲;Marvel方面則曾考慮讓蜘蛛人在《美國隊長3:英雄內戰》中登場。

只不過雙方的談判最後破局,Sony目前也正在從長計議蜘蛛人這名角色未來的行銷走向,藉以挽救今年《蜘蛛人驚奇再起2:電光之戰》不如預期的成果。

只愛足球
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2014-12-11
回 迪克 的帖子
迪克:係傾唔成...
隨著Sony電影部門遭到駭客入侵的事件越演越烈,先前Marvel與Sony有關蜘蛛人(Spider-Man)電影版權的協商內容也開始浮上檯面。
The Wall Street Journal今天在報導中指出:根據駭客日前在網路上公佈的信件內容,Sony與Marvel母公司迪士尼不久之前的確曾就蜘蛛人的電 .. (2014-12-11 08:49) 

Sony死霸爛霸,自己又拍唔掂

離線victorleung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2014-12-29
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:無限手套有6粒寶石,依家復仇者系列出左幾多粒?
Loki手杖、雷神2、銀河守護者,3粒? (2014-10-29 16:32) 

what is 無限手套?

Any link to read Marvel comic online?  Thanks.
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2014-12-30
回 victorleung 的帖子
victorleung:what is 無限手套?
Any link to read Marvel comic online?  Thanks. (2014-12-29 23:29)

-- Infinity Gauntlet --
復活後的Thanos成功收集到包括Soul Gem在內的六粒Infinity Gem,這包括控制靈魂的Soul Gem,控制時間的Time Gem,控制空間的Space Gem,控制思想的Mind Gem,控制現實定律的Reality Gem,以及不只能控制能力,更能增強其他五石能力的Power Gem。穿上配備這六粒晶石的Infinity Gauntlet,Thanos基本上已是完全無敵。

Soul  靈魂   青色        這寶石可讓用者偷取、控制、扭曲生或死者的靈魂。
Time  時間   橙色        這寶石可讓用者控制時間,用者可作時間旅行,加快或還原任何人的年齡,或將人甚至整個世界困在一個重覆的時間中。
Space 空間  紫色        這寶石可讓用者移動任何物件到宇宙的任何空間。
Mind   思想   藍色        這寶石可讓用者增強他的精神力量,進入其他人的思想或夢。
Reality 現實  黃色        這寶石可讓用者達成任何夢想。
Power 力量   紅色        這寶石可讓用者得到無窮的力量和能量。

http://www.superherotalk.com/2012/05/thanos.html

[ 此帖被羅力亞在2014-12-30 00:40重新編輯 ]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2014-12-30
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:[圖片]
[圖片]
....... (2014-12-30 00:28) 

Thank you.  其實你哋喺邊喥睇marvel 漫畫或動畫架?我都想睇,有無link? (最好有中文字幕) THX thx
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2014-12-30
victorleung:Thank you.  其實你哋喺邊喥睇marvel 漫畫或動畫架?我都想睇,有無link? (最好有中文字幕) THX thx (2014-12-30 17:44)

漫畫我冇追開,對我黎講太大工程了,可能要問下傑少同迪sir

http://www.superherotalk.com/

不過你有興趣可以睇下我上面條link,有介紹好多Marvel同DC既人物
我都係咁了解多左d角色係漫畫既背景
[ 此帖被羅力亞在2014-12-30 18:11重新編輯 ]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2014-12-30
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:漫畫我冇追開,對我黎講太大工程了,可能要問下傑少同迪sir[表情]
http://www.superherotalk.com/
....... (2014-12-30 18:10) 

thx
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2014-12-30

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2014-12-31
victorleung:Thank you.  其實你哋喺邊喥睇marvel 漫畫或動畫架?我都想睇,有無link? (最好有中文字幕) THX thx (2014-12-30 17:44) 

漫畫我上dm5.com睇
佢有中文版
睇內戰同x-men對復仇者,好正
蜘蛛仔就係內戰公開左自己身份再俾人打到重傷,美國隊長先向iron man開波