• 594閱讀
  • 10回復

[香港]亞協盃十六強,傑志主場2:3不敵班加羅爾出局 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2016-05-25
— 本帖被 羅力亞 執行加亮操作(2016-05-25) —
亞協盃傑志2:3不敵班加羅爾16強出局

晚上在旺角大球場舉行的亞協盃十六強賽事,有主場之利的傑志,二比三不敵印度冠軍班加羅爾,未能連續三屆晉級八強,傑志有好開始,羅勳奴在七分鐘先開紀錄,班加羅爾在三十一分鐘獲得十二碼,查迪主罰扳成平手,兩分鐘後查迪梅開二度,班加羅爾反超前二比一,傑志在完半場前由佐迪追成二比二,下半場六分鐘,傑志球員誤傳,羅林皮亞把握機會,為班加羅爾射成三比二,傑志其後全隊壓上,但多度失機,最終以一球飲恨。

http://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=873577&csid=261_369

【亞協盃】主場負2:3
傑志16強止步

本地老牌球會傑志今晚在亞協盃16強,因連串防守失誤,最後以2:3不敵印度聯賽冠軍班加羅爾,提早出局。

傑志在主場超過2,800名球迷面前迎戰印度的班加羅爾,除南韓外援金泰敏復出,亦排出主攻陣容,前港腳沈國強取代佐迪踢正前鋒,而佐迪與移後與林嘉緯合組雙進攻中場。雖然客隊開賽初段展示出相當能力及質素,但傑志首個攻勢便轉化為入球。7分鐘,傑志右路攻勢,隊長盧均宜傳中,羅勳奴遠柱入楔衝頂遠柱入網,1:0。
落後的班加羅爾在約十名客軍球迷打氣下,未有因早段失守而急於反撲,戰至29分鐘等到罰球機會,尤真臣右路開出罰球,傑志門將王振鵬救出客隊連環攻門,可是客隊在其隨後的角球攻勢博得12碼,查迪射入追成1:1。
3分鐘後,傑志中堅李毅凱頭槌解圍不遠,造就機會給查迪禁區內無人看管下抽射得手,助客隊反先2:1。傑志由領先變落後,表現有略受影響,出現幾次不必要失誤,戰至42分鐘,傑志翼鋒安基斯禁區頂交後上的佐迪,這名射手推入禁區勁射遠柱入網,兩隊踢成2:2完半場。
易邊後,傑志進攻不成,在51分鐘因安基斯後場回傳失誤被客隊前锋羅林皮亞截得單刀避過出的王振鵬射成3:2。傑志在6分鐘差扳平,佐迪頭槌頂交安基斯單刀施射被班加羅爾門將艾連達擋出。69分鐘,後備上陣的傑志小將鄭展龍左路傳地波佐迪背門掛射太正。客隊隊長查迪在70及78分鐘兩番施射不是射高便是被王振鵬救出。尾段,兩隊各有機會,可惜未能把握,最終班加羅爾作客擊敗傑志,取得8強席位。
班加羅爾技術分析賀蘭特表示,面對傑志這類踢法及有經驗球隊是相當困難,但球員能夠執行賽前指示,而球員落後仍展示出決心,估能夠作客贏波晉級。傑志教練朱志光賽後表示,對手給球隊不少壓力,並出現比往常多的失誤,包括回傳失誤,這些情況是比較少見。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20160525/55146894
[ 此帖被羅力亞在2016-05-25 23:08重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2016-05-25
主場出局

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2016-05-25
趕客波,亂晒龍,無體能
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2016-05-25
回 廢托 的帖子
廢托:趕客波,亂晒龍,無體能 (2016-05-25 22:30) 

一個李毅凱已經夠輸

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2016-05-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:一個李毅凱已經夠輸[表情] (2016-05-25 22:42) 

上半場好地地,下半場亂晒,仲發脾氣,有排改
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2016-05-26
企係到踢波
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2016-05-26
安基斯
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2016-05-26
完場差d 開片
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2016-05-26
回 fong711 的帖子
fong711:完場差d 開片[表情] [表情] [表情]  (2016-05-26 17:50) 

傑志打氣區果班友,其中一個係鬼仔
有本事就一早衝埋去同班阿差隻揪啦,成班都扮衝,又得把聲,隔住廿米係度x人,沽勿論邊個挑釁先都好啦,有本事自己行出場拳頭搞掂囉,我又唔信有幾多個傑迷會敢

最後請唔好將情緒發洩係警察身上,佢地係無辜,仲要話差佬阻住你過去打人,訓啦小學雞
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2016-05-26
回 廢托 的帖子
廢托:傑志打氣區果班友,其中一個係鬼仔
有本事就一早衝埋去同班阿差隻揪啦,成班都扮衝,又得把聲,隔住廿米係度x人,沽勿論邊個挑釁先都好啦,有本事自己行出場拳頭搞掂囉,我又唔信有幾多個傑迷會敢
最後請唔好將情緒發洩係警察身上,佢地係無辜,仲要話差佬阻住你過去打人,訓啦 .. (2016-05-26 20:43) 

有個渣住支棍想衝埋去
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2016-05-27
回 fong711 的帖子
fong711:有個渣住支棍想衝埋去[表情] (2016-05-26 23:21) 

果個鬼仔 , 呢個就就真係唔阻佢既話應該衝左過去........

但都係果句,除非佢識功夫啦 , 如果唔係都係同自殺無分別