• 8972閱讀
  • 361回復

[英超]曼聯宣佈羅致愛華頓前鋒盧卡古,轉會費7,500萬鎊+1,500萬鎊浮動條款,簽約五年將穿上9號球衣 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 330  發表于: 2017-07-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:我完全贊成呢個講法。
但另一個考慮。你用90M 買個24歲後生仔,你唔會諗住用一兩年架。一定係有一套長遠既發展計劃。如果曼聯既目標係保住前四年年有得打歐聯。咁LULU 一定係最佳選擇。尤其係個「即食性」呢點黎睇。
....... (2017-07-10 12:23) 

唔單單係要係英超稱霸->稱霸到先算

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 331  發表于: 2017-07-10
回 英俊 的帖子
英俊:而家LUKAKU個價錢買到2個LACA喎...[表情] (2017-07-10 12:12) 

咁個陣我用LACA 黎做例子話LULU 貴,你又話LULU 高LACA 一班,喂,大佬,你究竟咩立場架?!

個陣我話LACA 先42M,LULU 頂盡咪60M,邊值75M 呀?你就衝出黎話LULU 高LACA 唔止一班啦。咁即係,你認為LULU 值75M 啦。

好啦,到宜家75M 簽左LULU 番黎(唔計ADD ON 個15M ,因為我講LACA 個陣都無計佢ADD ON 個10M),你就話LULU 買到兩個LACA………咁即係點呢?未簽就值,簽左就唔值?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 332  發表于: 2017-07-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:唔單單係要係英超稱霸->稱霸到先算[表情] (2017-07-10 12:27) 

做唔做到,同有冇計劃去做,係兩件事黎的。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 333  發表于: 2017-07-10
freezefox:咁個陣我用LACA 黎做例子話LULU 貴,你又話LULU 高LACA 一班,喂,大佬,你究竟咩立場架?!
個陣我話LACA 先42M,LULU 頂盡咪60M,邊值75M 呀?你就衝出黎話LULU 高LACA 唔止一班啦。咁即係,你認為LULU 值75M 啦。
....... (2017-07-10 12:30) 

LULU 買到兩個LACA係用90m黎計

75m我覺得可以接受
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 334  發表于: 2017-07-10
回 英俊 的帖子
英俊:LULU 買到兩個LACA係用90m黎計[表情]
75m我覺得可以接受[表情] (2017-07-10 12:33) 

咁咪得囉。

反正筆ADD ON 多數唔駛比。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 335  發表于: 2017-07-10
freezefox:咁咪得囉。
反正筆ADD ON 多數唔駛比。[表情] (2017-07-10 12:34) 

羅力亞:

如果佢咁生性幫到手赢聯賽/拎到金靴
個15m就抵比la[表情]  

如果要比可能好事黎既

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 336  發表于: 2017-07-10
回 英俊 的帖子
75m我覺得可以接受[表情] (2017-07-10 12:33) 

75 VS 42    拿卡係LULU 身價既56%

90 VS 52     拿卡係LULU 既 57.8%    LULU 既「相對身價」仲平左添。

用90 M 黎計,買到兩個LACA,用75M 黎計,一樣係買到兩個LACA,其實分別係邊?

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 337  發表于: 2017-07-10
freezefox:
75 VS 42    拿卡係LULU 身價既56%
90 VS 52     拿卡係LULU 既 57.8%    LULU 既「相對身價」仲平左添。
.......

LULU 買到兩個LACA係用90m黎計

75m我覺得可以接受
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=126510

75 VS 46 先岩,即係6成
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 338  發表于: 2017-07-10
回 英俊 的帖子
75m我覺得可以接受[表情]
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=126510
....... (2017-07-10 12:40) 

咪講左,宜家咪就係75M 囉。咁即係無問題啦。

但15M 唔會有機會比架啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 339  發表于: 2017-07-10
回 英俊 的帖子
75m我覺得可以接受[表情]
....... (2017-07-10 12:40) 

90  VS 52  都58% 咁滯,咪又係六成。都買唔到兩個LACA 架。

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 340  發表于: 2017-07-10
freezefox:我完全贊成呢個講法。
但另一個考慮。你用90M 買個24歲後生仔,你唔會諗住用一兩年架。一定係有一套長遠既發展計劃。如果曼聯既目標係保住前四年年有得打歐聯。咁LULU 一定係最佳選擇。尤其係個「即食性」呢點黎睇。
....... (2017-07-10 12:23) 

我完全唔能夠同意高爾係星級.....

定係你又打錯字
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 341  發表于: 2017-07-10
Re:曼聯宣佈就盧卡古的轉會與愛華頓達成共識,轉會費7,500萬鎊+1,500萬鎊浮動條款,將洽談個人條件及進 ..
【now.com體育】曼聯剛飛抵洛杉磯,正式展開今夏美國之旅,預計剛落實加盟的比利時前鋒盧卡古很快與大軍會合。

曼聯大軍於英國時間周日出發,職球員離開曼徹斯特機場時穿灰色polo衫,及至在機上換過紅黑運動裝。大軍抵達洛杉磯後,隨即往UCLA的集訓大本營進發。在會方昨日公佈的出征名單,並沒有落實以7500萬鎊來投的盧卡古,但消息指這位近日在洛杉磯完成體測的鋒將,待首次以曼聯球員身份出席記者會亮相後,很快就與大軍會合。

這位新「魔」兵剛在個人社交媒體發表離隊感言,感謝愛華頓的職球員及球迷過去給他的支持和幫助。

曼聯於季前相當忙碌,球隊早前已確定將赴美國進行數場友賽(詳見下表),對手包括曼城、皇家馬德里及巴塞隆拿等豪門。之後,紅魔將會飛回歐洲,先後飛往挪威及都柏林進行友賽,為8月8日的歐超盃作最後準備。

歐超盃對手是摩連奴的舊東家皇家馬德里,曼聯與皇馬將於17日內互撼兩次。英超將於8月12日開鑼,曼聯踢畢歐超盃後只有約4至5天作息。

曼聯季前賽事一覽︰
7月15日    友賽    洛杉磯銀河
7月17日    友賽    皇家鹽湖城
7月20日    友賽    曼城
7月23日    友賽    皇家馬德里
7月26日    友賽    巴塞隆拿
7月30日    友賽    華拉倫加
8月2日    友賽    森多利亞
8月8日    歐超盃    皇家馬德里

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 342  發表于: 2017-07-10
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:我完全唔能夠同意高爾係星級.....[表情]
定係你又打錯字 [表情] (2017-07-10 13:00) 

咁改做C 朗囉。但要求會唔會高左D ?

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 343  發表于: 2017-07-10
freezefox:咁改做C 朗囉。但要求會唔會高左D ? (2017-07-10 14:03) 

講笑啫. 但我同意lulu即食, 對弱隊有保證, 對曼聯黎講係好事, 亦好重要.

值唔值75m真係見仁見智啦
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 344  發表于: 2017-07-10
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:講笑啫. 但我同意lulu即食, 對弱隊有保證, 對曼聯黎講係好事, 亦好重要.
值唔值75m真係見仁見智啦 [表情] (2017-07-10 14:23) 

值唔值要將來先知.....

若然下季拎 3冠王..... 莫講話 75m..... 175m 都值啦.............