• 33186閱讀
  • 1821回復

18/19英超官方遊戲FPL Fantasy Premier League[Classic Scoring] [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1035  發表于: 2018-12-23
回 posouth 的帖子
posouth:舊愛永遠最好, 有Salah時想要Kane, 有Kane又想要Salah  [表情]  (2018-12-23 21:32) 

得隻夏殺
都係入沙拿
KANE好似無咁屈分
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1036  發表于: 2018-12-24
回 朗仔 的帖子
朗仔:[表情]得隻夏殺
都係入沙拿
KANE好似無咁屈分[表情] (2018-12-23 22:29) 

兩個都差唔遠. 我自己prefer Kane一來是賽程, 二來是Kane歷年來的G/xG ratio都是很穩定, 大約110-120%, 即是10隻「應入」的機會中佢會入到11-12球, 佢現時的9球係比xG更低, 過去4季都從未發生過, 即是仲有許多進步空間, 一個「正常」的Kane今季應該已經入咗11球而唔係9球.    情況同Salah季初相似, Salah亦是G比佢的xG差, 結果呢幾場終於番到應有的把握力.

玩數據, Salah, Kane, Aguero都比歷來佢地自己的average差, 會有上調空間. Auba, Richarlison, Murray等就相反, 「正常」情況下佢地有的攻門機會下, 唔應該入到咁多入球, 長遠會向下調.

.......當然, 我覺得「目測」都好緊要. 目測Auba真係fit得好誇張, 完全超越咗moneyball可以估計到的表現....   
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1037  發表于: 2018-12-24
What a weekend for these guys... and their #FPL prices are 🆙

Salah - £13.2m
Pogba - £7.9m
Martial - £7.4m
Lingard - £6.8m
Ings - £5.6m

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1038  發表于: 2018-12-25
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:What a weekend for these guys... and their #FPL prices are 🆙
Salah - £13.2m
Pogba - £7.9m
Martial - £7.4m
....... (2018-12-24 18:32) 

The rise of the ManU assets  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1039  發表于: 2018-12-25
聖誕快車第二輪馬上就黎, 諗緊邊個最大風險被輪換.

ARS: GW20要對利記, 之前GW19好可能會比Laca正選番場, 留Auba全力鬥利記?

CHE: 車仔四場聖誕快車都唔難踼, 偏偏狀態不佳. 個人希望佢地出番Giroud/Morata, 比Hazard踼翼, natural D. 車仔的近況, 感覺呢個時勢Sarri唔可能rest Hazard, 最多控制下場上分鐘.

LIV: GW20/21兩場硬仗黎緊, GW19應該係黃金時間休息主力. 直覺Robertson+埃及文明幾個下場都好大risk輪換! VVD+Lovren應該踼足, CB真係冇副選了.

MAN: Ole個個都會俾機會. 短期只係諗到Rashford安全少少, 無Lukaku之下. 同埋Pogba都夠力踼足.

MCI: 哥師任何時候都輪換緊.......不過正路諗應該留力Sterling+Sane對利記, GW20/21輪流出. 咁Mahrez下兩場應該好多上陣機會. 唔明朗下暫時唔敢cap曼城人.

TOT: Kane會唔會輪換? 睇之前GW13-GW17一段時間其實仲辛苦, 3個星期加埋歐聯7場波, 果時Kane頂咗4場, 第5場先比輪換. 今次Kane聯賽盃時已經休息咗. 我覺得Kane係幾個貴價球員中最大機會正選足4場的一個.

.....純個人諗法. 點睇?
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1040  發表于: 2018-12-25
posouth:聖誕快車第二輪馬上就黎, 諗緊邊個最大風險被輪換.[表情]
ARS: GW20要對利記, 之前GW19好可能會比Laca正選番場, 留Auba全力鬥利記?
CHE: 車仔四場聖誕快車都唔難踼, 偏偏狀態不佳. 個人希望佢地出番Giroud/Morata, 比Hazard踼翼, natural D. 車仔的近況, 感覺呢個時勢Sarri唔 .. (2018-12-25 01:13) 

想入賽程唔錯既施古臣/李察利臣

當KDB 都復出埋,中前場更加難估,所以偏向放棄
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1041  發表于: 2018-12-25
回 chun1424 的帖子
chun1424:想入賽程唔錯既施古臣/李察利臣
當KDB 都復出埋,中前場更加難估,所以偏向放棄 (2018-12-25 01:23) 

係喎, 仲要De Bruyne出得, 煩.....

宜家最易估反而係Kun/Jesus, 一人一場  
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1042  發表于: 2018-12-25
posouth:係喎, 仲要De Bruyne出得, 煩.....
宜家最易估反而係Kun/Jesus, 一人一場  [表情]  (2018-12-25 04:04) 

仲可以打埋無鋒陣............

Jesus / Kun
Sane / Sterling / Mahrez / B.Silva
任佢出
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1043  發表于: 2018-12-25
Lukaku 應該會Miss 多一場, 但出返最大影響應該係 Rashford & Matrial

Rashford 贏在有死球處理, 但差係上黎真係好差.......
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1044  發表于: 2018-12-25
chun1424:想入賽程唔錯既施古臣/李察利臣
當KDB 都復出埋,中前場更加難估,所以偏向放棄 (2018-12-25 01:23) 

both

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1045  發表于: 2018-12-26
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:both[表情] (2018-12-25 15:58) 

唔敢押兩個或以上落非big 5 到, 一失態就玩完........

我一直都無買過67利臣, 可能考慮下c古臣
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1046  發表于: 2018-12-26
chun1424:唔敢押兩個或以上落非big 5 到, 一失態就玩完........
我一直都無買過67利臣, 可能考慮下c古臣 (2018-12-26 14:02) 

連埋digne我有三件
信賽程

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1047  發表于: 2018-12-26
唔記得轉隊長,又cap 多一週雲迪克
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1048  發表于: 2018-12-27
capped kane....
should cap digne

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1049  發表于: 2018-12-27
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:capped kane....
should cap digne[表情]  (2018-12-27 00:32) 

digne應該無人估到啦