• 3021閱讀
  • 73回復

[英超]奧斯爾(Mesut Ozil)被阿仙奴剔出英超25人大軍名單 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2020-10-22
回 icebati 的帖子
icebati:我都覺得如果要跪一早跪左,果排奧燒仲要場場正選
當然亦有人話因為呢件事一早就決定要棄用佢,只係等過左果個風頭浪尖先姐。我都係一霜情願傾向唔好咁諗
 (2020-10-22 09:54) 

+1........
最新鮮熱辣時俾正選
風聲退先跪
真係咁的話,只能夠,佢地好識玩
只愛足球
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2020-10-22
回 麻凡 的帖子
麻凡:但我記得當時中共俾壓力話再出奥燒會唔再轉播又盛,大家都在關注阿記及英足總會唔會跪低,結果跟住黎既賽都有繼續出佢喎,仲好似打得唔差添~~~
有無可能係奥燒或佢經理人,想幫佢形象再套上光環谷返d 人氣,先會再次利用呢段舊聞? (2020-10-22 00:49) 

結果係成個英超都唔播
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2020-10-22
阿迪達解釋剔除奧燒決定:「我對呢個決定負上全責。我要令所有球員發揮最大潛力,呢個係我責任。呢個決定唔關任何行為,包括唔願意減薪既事。剔除奧燒係我既決定,要怪就怪我。我既任務係選出最佳隊伍去贏波,所以我嘗試對佢同其他球員公平,亦捍衛阿仙奴最大利益。」
.
「任何人都有權發表佢既諗法,而我只可以話剔除佢係一個足球決定。我既良知好冷靜,因為我對佢真係非常公平。」
.
對於有報道指係阿仙奴董事會係上層施壓落黎令奧燒落選,阿迪達回應:「我對呢個報道唔憤怒,因為好可能董事會係需要出黎解釋而家呢個情況,不過我亦知道我係呢度要答你問題,而我唔想隱藏係球會既班主,高層既後面。」
.
對奧燒被排除,阿仙奴球員Maitland-Niles直指高層:「我地全力支持奧燒,因為我地係一個團隊,我地會支持佢直至佢作出任何決定。排除佢呢個決定係你需要去叫個球會去解釋既事。」Niles入世未深,不幸做左國王的新衣個細路...
.
以阿仙奴球會架構,好可能阿迪達都係收order出黎護航。但阿迪達講話純粹足球表現既原因未免欲蓋彌彰,因為上季奧燒為阿仙奴場均貢獻2.36個關鍵傳送,係隊內拋離所有隊友(第二名Pepe只錄得1.79),係場上絕對係傳送樞紐,就算話佢表現唔穩定或者阿迪達343冇佢既位置,以佢既經驗亦絕對足夠做後備上陣,輪換或PlanB,阿迪達今夏甚至打算用韋利安作為替代10號,連英超歐霸大軍都唔入選實在難以想像。而奧燒透露佢係「不被允許再代表阿仙奴」(no longerallowed to play football forArsenal),阿迪達同Niles同樣暗指球會高層需要解釋,都暗示左呢個決定,絕對有高層一籃子因素影響。真相當然唔會由高層口中講出,但當事人既最後一句「會繼續為不人道不公義既事情發聲」,其實明既一定會明。奧燒對阿仙奴既忠誠,斷估都大過解僱25%員工包括Gunnersaurus既高安基啦,唔通信高安基唔信奧燒咩。
.
繼續話肯肯定,係足球原因既球迷,不如解釋下點解缺少奧燒既阿仙奴今季咁缺乏創造力(場均關鍵傳送只得6球,位列英超第17位,奧燒上季場均2.36幾乎等於一半)先啦。

https://www.instagram.com/p/CGogNZLgoMs/?igshid=1ouniqk286aq3
[ 此帖被迪克在2020-10-22 14:00重新編輯 ]
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2020-10-22
回 迪克 的帖子
迪克:阿迪達解釋剔除奧燒決定:「我對呢個決定負上全責。我要令所有球員發揮最大潛力,呢個係我責任。呢個決定唔關任何行為,包括唔願意減薪既事。剔除奧燒係我既決定,要怪就怪我。我既任務係選出最佳隊伍去贏波,所以我嘗試對佢同其他球員公平,亦捍衛阿仙奴最大利益。」
.
「任何人 .. (2020-10-22 13:57) 

睇完更加此地係銀
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2020-10-22
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:我就唔評論係咪做戲/炒作
但我有兩樣野肯定
1. 清算通常係過左風頭火勢先搞你
2. 可能係佢做戲,可能係有MEDIA捕風捉影
....... (2020-10-22 05:56) 

agger

成件事咁多成因, 用單一理由解釋就應該唔會係事實全部

any肥, 作為一個公眾人物 (不論運動員/藝人/KOL....), 肯為公義出聲同向RMB說不, 已經絕對值得支持
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2020-10-22
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:agger
成件事咁多成因, 用單一理由解釋就應該唔會係事實全部
....... (2020-10-22 17:01) 

同意~~
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2020-10-22
英超|指因不務正業才遭阿仙奴棄用 《環時》狙擊奧斯爾
https://hk.appledaily.com/sports/20201022/GYECLUGPGBHZZBQCKHASC3OGJA/

出現了

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2020-10-22
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:英超|指因不務正業才遭阿仙奴棄用 《環時》狙擊奧斯爾
https://hk.appledaily.com/sports/20201022/GYECLUGPGBHZZBQCKHASC3OGJA/
出現了[表情]  (2020-10-22 20:53) 

唉。。。
只愛足球
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2020-10-23
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:英超|指因不務正業才遭阿仙奴棄用 《環時》狙擊奧斯爾
出現了[表情]  (2020-10-22 20:53) 

真係好抵死
琴晚球迷會仲係出post鬧奧燒
你中國今日咁樣衝出來
球迷會d面放係邊
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2020-10-23
歐霸首戰陣容
好幾位都HG / U21
不花名單位置。。。。

要夾硬填25個位唔預ozil。。。搵鬼信純足球考量
純足球,表現點差都唔會連25人都入唔到囉
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2020-10-23
回 迪克 的帖子
迪克:歐霸首戰陣容
好幾位都HG / U21
不花名單位置。。。。
要夾硬填25個位唔預ozil。。。搵鬼信純足球考量
....... (2020-10-23 00:01) 

如果球會咁樣跪低,真係失望
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2020-10-23
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:如果球會咁樣跪低,真係失望 (2020-10-23 03:48) 

唔駛如果,明顯已跪
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2020-10-23
環時仲要已狙擊完OZIL,成件事已好清楚
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2020-10-23
回 滅羅 的帖子
滅羅:真係好抵死
琴晚球迷會仲係出post鬧奧燒
你中國今日咁樣衝出來
球迷會d面放係邊
....... (2020-10-23 00:01) 

邊個球迷會?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2020-10-23
我指,香港果個定英國果個?
只愛足球