• 5519閱讀
  • 527回復

一級方程式 Formula 1 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2022-08-28
戰術大屍差d為做快圈果一分令陸仔蝕多個位
仲要為左追返alonso做唔到快圈
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2022-08-28
原來陸仔pit lane仲要超速真係蝕多個位
戰術大屍真係勁
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2022-08-29
回 wayne_07 的帖子
wayne_07:又係紅牛P1 P2,可以唔使睇了[表情]  (2022-08-28 21:46) 

呢站唔得閒睇. 精華見到Max同Perez都可以場上過到Sainz, 紅軍架車有冇咁慢?  

X2, 今季睇黎constructor同driver champion都無懸念了
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2022-08-29
回 KeL 的帖子
KeL:原來陸仔pit lane仲要超速真係蝕多個位
戰術大屍真係勁[表情]  (2022-08-28 22:37) 

法拉利驚賽後上唔到頭條, 無野都一定要揾D野搞下.  

理論上兩隊的一號車手爭緊driver champion的話, 咁無風險下, 叫二號車手搶fastest lap都叫正常. 宜家叫一號車手有機會犠牲串煎釀三寶下去搶對方一粒魚蛋, 搶唔到之餘, 仲連串煎釀三寶都無埋. 邊有咁家...........
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2022-08-29
如果F1係英超, 法拉利隊中暑假時無可能冇人比炒!!
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2022-08-29
回 posouth 的帖子
posouth:呢站唔得閒睇. 精華見到Max同Perez都可以場上過到Sainz, 紅軍架車有冇咁慢?  [表情]
X2, 今季睇黎constructor同driver champion都無懸念了  (2022-08-29 04:24) 

Max 過 Sainz 之前 係用緊每圈快2秒o既時間去追…

開左外掛咁…
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2022-08-29
回 KeL 的帖子
KeL:原來陸仔pit lane仲要超速真係蝕多個位
戰術大屍真係勁[表情]  (2022-08-28 22:37) 

冇記錯陸仔出pit stop 就撞正Alonso

刷唔到紫圈之餘仲幾乎輸多一個位,最後都係第5過終點
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2022-08-29
回 posouth 的帖子
posouth:呢站唔得閒睇. 精華見到Max同Perez都可以場上過到Sainz, 紅軍架車有冇咁慢?  [表情]
X2, 今季睇黎constructor同driver champion都無懸念了  (2022-08-29 04:24) 

因為拉利比人周到用flexi floor黎偷雞
ban左之後今場睇到部車海豚跳得好勁
今季完架啦
睇唔返開季wheel to wheel咁刺激
今場韋少罰格十幾位起步都可以輕鬆上返第一
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2022-08-29
回 wayne_07 的帖子
wayne_07:冇記錯陸仔出pit stop 就撞正Alonso [表情]
刷唔到紫圈之餘仲幾乎輸多一個位,最後都係第5過終點 [表情]
 (2022-08-29 09:08) 

根本就冇足夠時間入黎搏做快圈多1分
陸仔radio都話唔想入
但佢最終都係聽車隊話入黎
又一次中伏
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2022-08-29
回 KeL 的帖子
KeL:因為拉利比人周到用flexi floor黎偷雞[表情]
ban左之後今場睇到部車海豚跳得好勁[表情]
今季完架啦
睇唔返開季wheel to wheel咁刺激
....... (2022-08-29 18:53) 

唉, 搞咁耐又係番番海豚跳問題. 今年好似邊隊解決到呢個煩人問題, 邊個就稱王咁
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2022-08-29
回 KeL 的帖子
KeL:根本就冇足夠時間入黎搏做快圈多1分
陸仔radio都話唔想入
但佢最終都係聽車隊話入黎
又一次中伏[表情]
....... (2022-08-29 18:56) 

之前成日俾日話車隊做決定唔夠決斷, 今次佢真係決斷俾大家睇.  

我覺得唔係睇車的馬後炮, 而係佢地當時當刻, 個risk-reward判斷好差.....
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2022-09-04
【Now Sports】F1今站去到荷蘭,周六排位賽的觀眾席上一片橙海,見證同胞韋斯塔本後上取得桿位。

法拉利車手陸克萊在練習賽一直表現出色,但首次以世界冠軍身份在主場出戰的韋斯塔本(Max Verstappen),進入排位賽便發力,於Q1造出最快時間,於Q2也排第3位。

在Q3裡,陸克萊率先造出1分10.363秒,眼看即將取得桿位,但韋斯塔本在最後關頭以0.021秒反超前,在江東父老的歡呼聲下,奪得個人今年第4次頭位起步。法拉利的辛斯排第3位,平治的咸美頓排第4位。

這位在車手榜領先的紅牛巨星感謝車隊通宵為戰車作調整:「難以置信!我們今天再次擁有一輛極速的戰車。在排位賽大家都很接近,我的最後一圈真是瘋狂。」
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2022-09-04
平治用黃呔 其他大部份都用紅呔
[ 此帖被wayne_07在2022-09-04 21:11重新編輯 ]
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2022-09-04
Sainz 開始壓力大了,咸仔追近左
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2022-09-04
Sainz 個pit stop