• 576608閱讀
  • 33686回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28260  發表于: 2018-12-30
十二月Manager of Month俾Klopp都應該冇縣念, 四戰四勝. Player of the Month就難講D, 可能Salah/Son其中之一?
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28261  發表于: 2018-12-31
回 posouth 的帖子
posouth:十二月Manager of Month俾Klopp都應該冇縣念, 四戰四勝. Player of the Month就難講D, 可能Salah/Son其中之一? [表情]  (2018-12-30 07:22) 

我會揀Son
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28262  發表于: 2018-12-31
posouth:一月絶對唔介意轉會市場睇有冇得買/借件二號左後衞, 上場連Clyne都試sub出黎打左後, Moreno的排位佢自己知.
.......其實覺得佢唯有係打三中堅陣時的wing back先適合, full back佢的防守能力真係有限. 一係去中游球隊, 一D基本唔出佢冇其他好選擇的地方.   .. (2018-12-28 12:09) 

傳!巴塞想要佢
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28263  發表于: 2018-12-31
輸0-1果陣仲驚緊『唔係衰收尾下嘛。。。。。。。』
點知唔夠10分鐘已經反Cup,好快3-1埋,訓左。。。。。。
起身睇,5-1。。。。。。OMG。。。。。。。

今場真係好多感動位睇到隊波有幾團結:
1. 半場軒神、VVD、老母,3個隊長兇爆阿記傻後防,護Salah番入更衣室
2. Salah激嬲高爸爸讓PK俾明奴帶帽
3. Robertson轉交MOTM俾Salah話自己好樂意亦好習慣做呢D野,VVD即刻摸頭安慰(?)
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28264  發表于: 2018-12-31
全隊上下唔自滿,場場打決賽咁拼,其實7分真係唔算係D乜。

只要BIG6聯賽稍有差池就會俾人後Cup了。

下場作客真係冠軍戰一樣。。。。。。
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28265  發表于: 2018-12-31
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:全隊上下唔自滿,場場打決賽咁拼,其實7分真係唔算係D乜。
只要BIG6聯賽稍有差池就會俾人後Cup了。
下場作客真係冠軍戰一樣。。。。。。 (2018-12-31 12:08) 

冠軍戰   每次諗到Salah對Delph/Zinchenko.....

Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28266  發表于: 2019-01-01
傳Solanke一月將外借去水晶宮, 已經做緊體測喎.

如果係就正, 可能操fit打正前鋒, 配合Zaha+Townsend一左一右, win win win
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28267  發表于: 2019-01-02
posouth:傳Solanke一月將外借去水晶宮, 已經做緊體測喎. [表情] [表情]
如果係就正, 可能操fit打正前鋒, 配合Zaha+Townsend一左一右, win win win  (2019-01-01 00:26) 

以佢既實力同潛力唔成問題!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28268  發表于: 2019-01-02
posouth:冠軍戰  [表情] 每次諗到Salah對Delph/Zinchenko.....
[表情]  [表情]  [表情]  (2018-12-31 22:04) 

要作客贏曼城係要趁呢個佢傷兵多既時間了。。。。。。
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28269  發表于: 2019-01-03
今晚要贏!!!!!帶甩佢地!!!!!

唔好俾任何球隊有希望!!!!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28270  發表于: 2019-01-03
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:今晚要贏!!!!!帶甩佢地!!!!!
唔好俾任何球隊有希望!!!!! (2019-01-03 09:39) 

4 rounds的聖誕快車成個build up, 就係睇呢場.  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28271  發表于: 2019-01-03
Klopp訪問時話買Shaqiri時的計劃係視佢為古仔接班人, 做No. 10. 話雖然暫時唔係好work 但未放棄呢個願境.

.......唔知佢想點安排. 433的話基本上三件中場都要分擔防守 4231又好似俾Firmino打攻中位首選
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28272  發表于: 2019-01-03
posouth:Klopp訪問時話買Shaqiri時的計劃係視佢為古仔接班人, 做No. 10. [表情] 話雖然暫時唔係好work 但未放棄呢個願境.
.......唔知佢想點安排. 433的話基本上三件中場都要分擔防守 4231又好似俾Firmino打攻中位首選 [表情]  (2019-01-03 21:27) 

睇之前訪問高普話沙拿個膊頭仲未完全好返哂,先比佢踢中鋒位,等佢少D短程衝刺,怕佢再整傷
等佢好返就會讓返個中鋒位比明奴~
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28273  發表于: 2019-01-04
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:睇之前訪問高普話沙拿個膊頭仲未完全好返哂,先比佢踢中鋒位,等佢少D短程衝刺,怕佢再整傷
等佢好返就會讓返個中鋒位比明奴~ (2019-01-03 23:21) 

係就好  

踼正前鋒始終易俾人mark死, 上唔到腳的話, Salah/Mane等於浪費咗. False 9個位都係Firmino打得最自然.
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28274  發表于: 2019-01-04
曼城衰咗俾車仔, 成四場後先反彈到. 今次到我地不敗神話破滅, 可以測試下我地球員的心理筫素點樣, 係真火定虛火, 睇下場可唔可以穩住陣腳, 食住排頭位的壓力了.

剩番3場Top 6比賽, 2 home 1 away, 牌面上夠玩. 休息好10日後又開波!