• 576602閱讀
  • 33686回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29820  發表于: 2020-04-12
回 Zxen 的帖子
Zxen:还好~
[表情]  [表情]
Work from home, 工作时间变更长了~
....... (2020-04-10 00:24) 

X2, 好多人夜晚都覆email, 大家都唔係好知幾時算返工/收工咁.

次次睇完港台D節目就覺得, 其實自己仲有份工已經好好, 仲可以work from home直情係bonus. 好多手停口停既工種真係好慘  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29821  發表于: 2020-04-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:日日都屈係屋企,好悶。[表情] (2020-04-10 18:47) 

香港係唔係大部份人都繼續出街? 加拿大真係好多時都屈係屋企, 一個星期買一次餸, 頂多周中叫多一次外賣.

呢邊疫情大鑊好多, 咩病都唔敢有, 入得醫院隨時冇事變有事    
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29822  發表于: 2020-04-13
回 posouth 的帖子
posouth:香港係唔係大部份人都繼續出街? 加拿大真係好多時都屈係屋企, 一個星期買一次餸, 頂多周中叫多一次外賣.
呢邊疫情大鑊好多, 咩病都唔敢有, 入得醫院隨時冇事變有事  [表情]  [表情]  (2020-04-12 20:20) 

係有人繼續出街。但都有唔少人選擇宅係屋企到。我呢個復活節假期四日都無出街呀。

一個人落街買野個d 唔計。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29823  發表于: 2020-04-13
不過的確,宜家睇,香港比世界好多地方黎講已經唔係最差個到了。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29824  發表于: 2020-04-13
freezefox:不過的確,宜家睇,香港比世界好多地方黎講已經唔係最差個到了。 (2020-04-13 08:05) 

神早全民戴口罩已經差好遠, 已經咁既環境, 去華人超市大約2/3人戴罩, 西人超市都只係1/3人戴.  

宅咗7日, 上次係買餸, 下次都係買餸. 一個星期一次街買既咖啡變咗好難得既美味  
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29825  發表于: 2020-04-13
回 posouth 的帖子
posouth:神早全民戴口罩已經差好遠, 已經咁既環境, 去華人超市大約2/3人戴罩, 西人超市都只係1/3人戴.  [表情]
宅咗7日, 上次係買餸, 下次都係買餸. 一個星期一次街買既咖啡變咗好難得既美味  [表情]  (2020-04-13 13:04) 

其實已經咁多活生生既例子證明戴口罩到防疫有非常重要既作用。好難理解點解到宜家都仲有咁多人唔肯戴口罩⋯⋯⋯

我地唔「去街」但都仲可以「出街」既。 落街買下野,係公園行個圈,同埋, 去CAFE 飲杯咖啡。 明明屋企有咖啡機,但出黎既味道,真係點都唔及出面既CAFE。
[ 此帖被freezefox在2020-04-13 14:35重新編輯 ]

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29826  發表于: 2020-04-14
freezefox:其實已經咁多活生生既例子證明戴口罩到防疫有非常重要既作用。好難理解點解到宜家都仲有咁多人唔肯戴口罩⋯⋯⋯
我地唔「去街」但都仲可以「出街」既。 落街買下野,係公園行個圈,同埋, 去CAFE 飲杯咖啡。 明明屋企有咖啡機,但出黎既味道,真係點都唔及出面 .. (2020-04-13 14:33) 

真係...... 要出下去,唔係心理病都吽到出黎~~~~
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29827  發表于: 2020-04-17
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:真係...... 要出下去,唔係心理病都吽到出黎~~~~ (2020-04-14 14:40) 

原來個吽字係寫得出  

北美D condo多數都有露台, 出去吸下D「真」空氣算出咗街  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29828  發表于: 2020-04-17
Ok, 冇得睇波, 打足球機多咗真. 繼續cher PES 2020 Mobile. PES個engine真係FIFA冇得比
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29829  發表于: 2020-04-19
見到利記件新Nike波衫之後...... 下季應該唔洗買波衫了......
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29830  發表于: 2020-04-19
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:見到利記件新Nike波衫之後...... 下季應該唔洗買波衫了...... (2020-04-19 00:40) 

都幾得意, 第一次見主場衫唔係得紅白兩色.  

咁作客衫可以似番2008/09件第三作客咁
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29831  發表于: 2020-04-21
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:見到利記件新Nike波衫之後...... 下季應該唔洗買波衫了...... (2020-04-19 00:40) 

我訂左個兩件都仲未收貨⋯⋯⋯

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29832  發表于: 2020-04-24
睇完件綠乙又想買了...... 好復古下~
有d似荷蘭三劍俠時期既綠色版~
如果黑色格仔係第三作客就正了......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29833  發表于: 2020-04-24
今日收到19卅20 球季既主客球衣各一件! 正!

主場個件我印左 軒神個名,作客個件就印左米拿!

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29834  發表于: 2020-04-25
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:睇完件綠乙又想買了...... 好復古下~
有d似荷蘭三劍俠時期既綠色版~
如果黑色格仔係第三作客就正了...... (2020-04-24 11:28) 

綠色個件設計好特別下, 果隻花紋. 之前多數d衫係實色或者陰花, 今次係明花  

好既開始. 唔係果時Warrior咁, 係好特別, 特別樣丙