• 576516閱讀
  • 33686回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32400  發表于: 2022-10-02
回 TuNg 的帖子
TuNg:高普賽前先大讚完 [表情] (2022-10-02 01:32) 

佢保佢者。都唔係第一次。

但尋晚AA 唔係一般既差,係比平時差更多!唔知係心態出問題定係咩事了。佢係左閘,我任你助攻能力真係AA 級都好,你點都要有返一定既防守能力,先叫得做防守球員。唔係有助攻就可以唔理防守架嘛。  

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32401  發表于: 2022-10-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:佢保佢者。都唔係第一次。
但尋晚AA 唔係一般既差,係比平時差更多!唔知係心態出問題定係咩事了。佢係左閘,我任你助攻能力真係AA 級都好,你點都要有返一定既防守能力,先叫得做防守球員。唔係有助攻就可以唔理防守架嘛。   (2022-10-02 17:37) 

唔係Neco走咗, 佢實出得頂TAA都似. X2, 防守差到一個點, mark人都唔識mark咁, 話過就過  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32402  發表于: 2022-10-03
回 posouth 的帖子
posouth:唔係Neco走咗, 佢實出得頂TAA都似. X2, 防守差到一個點, mark人都唔識mark咁, 話過就過  [表情]  (2022-10-03 12:55) 

佢宜家直情無諗過守咁
好似當左matip一定包到咁
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32403  發表于: 2022-10-03
posouth:唔係Neco走咗, 佢實出得頂TAA都似. X2, 防守差到一個點, mark人都唔識mark咁, 話過就過  [表情]  (2022-10-03 12:55) 

其實高美斯之前打呢個位幾好架。

好過打中堅添。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32404  發表于: 2022-10-04
回 TuNg 的帖子
TuNg:佢宜家直情無諗過守咁
好似當左matip一定包到咁 [表情] (2022-10-03 20:46) 

X2, 佢果邊真係weakest link. 但其實睇Match of the Day, 基本上Klopp時期好自豪的緊迫踼法, 由非洲盃起執起得越來越差. 到今季宜家走樣到認唔到.

緊迫的野, 真係要迫到對手一控球時, 頭都抬唔切, 睇唔到隊友咁傳, 傳送質素一定差, 兩三個下來就迫甩. 今場對Brighton, 係有迫, 但係出8成力去迫, 對手依然有時間一控一望, 有時仲有時間推一兩下再傳, 第二個係咁, 第三個係咁, 咁不如唔好迫, 有型無效果.  

我真係唔知係球員係心態疲勞, 定係體力經過上季踼足四個比賽所有賽事未康復. 解釋唔到  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32405  發表于: 2022-10-04
過去十年, 得兩年有好似今季咁奇差的開季:

14/15季度, 七場後又係得10分, 季尾最終62分, 排第6.
12/13季度, 七場後得後6分! 季尾61分, 排第7.

但大同小異的班底, 19/20可以「開季」27場贏26場! 無法理解.........
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32406  發表于: 2022-10-04
有冇人覺得今季睇球睇得好無癮? 聽日又歐聯了, 但都係無咩好興奮的感覺. 未睇都覺得「又睇下聽日衰邊瓣」, 「睇下頭三分鐘定五分鐘就失波」咁
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32407  發表于: 2022-10-04
posouth:有冇人覺得今季睇球睇得好無癮? 聽日又歐聯了, 但都係無咩好興奮的感覺. 未睇都覺得「又睇下聽日衰邊瓣」, 「睇下頭三分鐘定五分鐘就失波」咁
[表情] [表情]  (2022-10-04 00:46) 

隊波既無力感,球迷都感受到個種無力感,到底係心態定體能問題真係唔知,家陣踢邊隊都覺得唔穩陣

希望今季可以入到前4,但咁既狀態,第6都有難度,靠kloop了
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32408  發表于: 2022-10-05
仲有salah好似成日好易跌咁
波又控唔到
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32409  發表于: 2022-10-05
Arthur今場又後備都無
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32410  發表于: 2022-10-09
Devastating news for Arthur Melo. The Brazil midfielder needs surgery and is likely to be sidelined for three to four months. #LFC

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32411  發表于: 2022-10-10
回 TuNg 的帖子
TuNg:仲有salah好似成日好易跌咁
波又控唔到 [表情]  (2022-10-05 03:05) 

呢句基本上用係邊場波都適用.  

Martinelli帶波時, 要兩三個人招呼, 仲要搶唔走個波. Salah帶波, 一個Tomiyasu夠哂數, 一對一又過唔到, 出波又出唔到. 差到一個點...........
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32412  發表于: 2022-10-11
Liverpool's Luis Diaz out until after the World Cup according to reports in Colombia. No surgery required on knee injury

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32413  發表于: 2022-10-11
It is understood Trent Alexander-Arnold’s ankle problem is not as serious and while he isn’t expected to feature in either of the games this week, the right-back should be available again before the end of the month. #lfc [dominic king - mail]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32414  發表于: 2022-10-11
今季難捱了