• 5601閱讀
  • 51回復

壇主 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2006-08-17
引用第11樓muly6212006-08-17 02:55發表的“”:
家教問題~
ryan_ho在[137 樓]首次發言
.......

究竟宜家你係諗住大家咬一餐,睇邊個咬羸就決定邊個岩定點呢?

我就好克制,一直都無入黎講過咩。原來要係到同自己辯護架?咁我唔出聲咪好蝕底?

咁駛唔駛我又寫番兩三篇萬言文先呢?

定係………

不如比其他人評論下呢?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2006-08-17
引用第14樓muly6212006-08-17 02:58發表的“”:
137,149
.......

第3者角度
引用第14樓freezefox2006-08-16 17:55發表的“”:

我從來唔反對體罰。 [表情]

看看137的回應,的確有影射之嫌
只愛足球
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2006-08-17
引用第13樓迪克2006-08-17 02:56發表的“”:
muly,你現在即是決定公審,問各會員意見嗎?

你可以提出你見到既事實

因為我唔想枉判

我無係哩個topic吹水,所以有d位就咁睇真係get唔到

有賴各位提出
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2006-08-17
引用第14樓muly6212006-08-17 02:58發表的“”:
137,149
.......

你無睇哂個TOPIC架……

我係唯一一個係TOPIC到話體罰係正確既(當然係佢出POST之前啦)。佢一開口就開宗名義講「我見到有D人話體罰岩」……然後咁咁咁咁……咁算唔算影射呢?

跟手就話「呢D人」唔識教仔,好「可悲」!咁算唔算影射呢?

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2006-08-17
引用第17樓muly6212006-08-17 03:00發表的“”:
你可以提出你見到既事實
.......

已提出

當然,或許是事後的對號入座

只能夠說,137有回應14的機會
只愛足球
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2006-08-17
引用第16樓迪克2006-08-17 03:00發表的“”:
看看137的回應,的確有影射之嫌

x2... 149的回應都有...
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2006-08-17
而家講緊邊個撩鬼先........................

之後先再講d內容好唔好??

唔好跳step~~

離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2006-08-17
引用第18樓freezefox2006-08-17 03:01發表的“”:
你無睇哂個TOPIC架……
.......

我講單新聞出來ja, 我係未睇曬咁多頁

再者, 係215樓到, 佢自己都話"兩野就發哂爛渣無哂儀態"... 佢自己都間接承認左寸我"兩野"我先"
發哂爛渣"...

我只係看到部份的post就出137, 亦冇寸佢的意思, 方況佢自己都承認左撩起件事先, 有乜野被當事人自己出post承認更有說服力

佢根本就借題發揮, 想推翻自己講過的說話, 見我投訴就係到狡辯
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2006-08-17
引用第21樓ryan_ho2006-08-17 03:06發表的“”:
各位好友, 以上的野你地都睇曬, 可以分為2樣野睇,一樣係老狐同我的對答, 另一樣係佢以我細過唔開心的事情(被屋企人打), 當我依d往事係笑話咁, 去恥笑我老豆唔識教仔, 冇人性, 打到我變白痴等等...
第一樣我希望大家睇的係恥笑人屋企人. 係依件事上, 佢事實係話緊我老豆, 重用d咁的字眼, 我到依家都冇用依d字眼話佢

你有你理據

但當然,要先有火頭先有之後o既一切

宜家,應該搵出火頭係邊個點起

再者,我地其他人,唔係你地
或者你地有d言論唔係要撻著火頭
我地真係唔清楚

我地只能將大家o既觀察集結
再由muly定奪

最後,太多的自辯,相信真的會影響muly呢
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2006-08-17
相咬唔好口。一發起火,個D咩人渣、CHEPAR精呀……就自自然然出哂黎架啦。不過我都無謂投訴。

簡單一句:唔想嘈,就唔好撩人!

又要撩人,又要玩暗串,撩完人,同人嘈完,發覺唔夠人講,就走黎投訴呢樣投訴個樣……

你係咪嫌壇主好得閒呀?你頭頭尾尾投訴左幾多次呀?要唔要睇番上次你個投訴TOPIC,好友對你既評價同意見呀?

http://hkbff.com/bbs/read.php?tid=25113&page=e&fpage=1#a

離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2006-08-17
==================================================================
ryan_ho[137 樓]

睇左d post, 見有d人讚成體罰, 千萬唔好呀~ 依家就算打d細路都係犯法架, 上個月報紙都登左單, 係天水圍架, 個細路有"籐條印"係手同腳到, 被阿媽打完重趕出去, 結果管理員報警, d警察之後告個阿媽虐兒

==================================================================
ryan_ho[149 樓]

同埋唔知咁講得唔得, 我覺得要靠打先教得到d細路的人其實係唔懂得教細路同埋唔懂得點樣同細路溝通, 簡單d講係好可悲, 對個細的亦好唔公平

哩2個post的確係回應freezefox,但內容有咩地方出現問題?有挑釁性?

我覺得真係我覺得ryan_ho只係持平咁討論緊家教問題…係咪太敏感了?
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2006-08-17
引用第23樓ryan_ho2006-08-17 03:10發表的“”:
我講單新聞出來ja, 我係未睇曬咁多頁
再者, 係215樓到, 佢自己都話"兩野就發哂爛渣無哂儀態"... 佢自己都間接承認左寸我"兩野"我先"
.......

不如靜靜地,等muly有野問先答啦,好嘛?

太多自辯,影響muly o架~

仲要宜家得你辯,咪仲影響個結果~
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2006-08-17
我就一句都無作自辯,唔係唔想,唔係唔敢,唔係唔得……

係唔做住者。

你地比哂意見後,有需要既,我唔介意講番我D睇法。

離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2006-08-17
引用第25樓freezefox2006-08-17 03:11發表的“”:
相咬唔好口。一發起火,個D咩人渣、CHEPAR精呀……就自自然然出哂黎架啦。不過我都無謂投訴。
簡單一句:唔想嘈,就唔好撩人!
又要撩人,又要玩暗串,撩完人,同人嘈完,發覺唔夠人講,就走黎投訴呢樣投訴個樣……
.......

壇主係對事唔對人, 唔會因為以往的事抹殺一個人

正如今次你真係話我屋企人, 無論你之前點好法, 都唔可以抹殺依件事

更可況過往紀錄係審理邊個錯的過程中係唔會考慮
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2006-08-17
引用第29樓ryan_ho2006-08-17 03:16發表的“”:
壇主係對事唔對人, 唔會因為以往的事抹殺一個人
正如今次你真係話我屋企人, 無論你之前點好法, 都唔可以抹殺依件事
.......

唔好係度嘈好唔好~~~

老頂心中有數~~~