• 5604閱讀
  • 51回復

壇主 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2006-08-17
引用第29樓ryan_ho2006-08-17 03:16發表的“”:
壇主係對事唔對人, 唔會因為以往的事抹殺一個人
正如今次你真係話我屋企人, 無論你之前點好法, 都唔可以抹殺依件事
.......

ryan_ho哩個topic你只需要回應我的提問

請合作
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2006-08-17
我就唔入黎比意見住啦。

壇主你要我自辯個陣麻煩你通知聲啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2006-08-17
引用第26樓muly6212006-08-17 03:11發表的“”:
==================================================================
ryan_ho[137 樓]
睇左d post, 見有d人讚成體罰, 千萬唔好呀~ 依家就算打d細路都係犯法架, 上個月報紙都登左單, 係天水圍架, 個細路有"籐條印"係手同腳到, 被阿媽打完重趕出去, 結果管理員報警, d警察之後告個阿媽虐兒
==================================================================
ryan_ho[149 樓]
同埋唔知咁講得唔得, 我覺得要靠打先教得到d細路的人其實係唔懂得教細路同埋唔懂得點樣同細路溝通, 簡單d講係好可悲, 對個細的亦好唔公平
哩2個post的確係回應freezefox,但內容有咩地方出現問題?有挑釁性?
我覺得真係我覺得只係持平咁討論緊家教問題…係咪太敏感了?

當然,我地唔係佢地
我地未必知佢地邊句係咪有心挑釁
之前都講左
有可能係我地事後對號入座
那麼,是否還需要我們的意見???

p.s.事件最終都會以muly你個人睇法為依據o架喇~!
只愛足球
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2006-08-17

睇左d post, 見有d人讚成體罰, 千萬唔好呀~ 依家就算打d細路都係犯法架, 上個月報紙都登左單, 係天水圍架, 個細路有"籐條印"係手同腳到, 被阿媽打完重趕出去, 結果管理員報警, d警察之後告個阿媽虐兒

ryan_ho[149 樓]

同埋唔知咁講得唔得, 我覺得要靠打先教得到d細路的人其實係唔懂得教細路同埋唔懂得點樣同細路溝通, 簡單d講係好可悲, 對個細的亦好唔公平

哩2個post的確係回應freezefox,但內容有咩地方出現問題?有挑釁性?

我覺得真係我覺得ryan_ho只係持平咁討論緊家教問題…係咪太敏感了?
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2006-08-17
引用第29樓ryan_ho2006-08-17 03:16發表的“”:
壇主係對事唔對人, 唔會因為以往的事抹殺一個人
正如今次你真係話我屋企人, 無論你之前點好法, 都唔可以抹殺依件事
.......

plz stop...
法庭上,都唔係可以隨便發言吧,對嗎?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2006-08-17
引用第34樓muly6212006-08-17 03:19發表的“”:
.......

當然,我地唔係佢地
我地未必知佢地邊句係咪有心挑釁
之前都講左
有可能係我地事後對號入座

那麼,是否還需要我們的意見???

p.s.事件最終都會以muly你個人睇法為依據o架喇~!
只愛足球
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2006-08-17
引用第28樓freezefox2006-08-17 03:14發表的“”:
我就一句都無作自辯,唔係唔想,唔係唔敢,唔係唔得……
係唔做住者。
.......

又要撩人,又要玩暗串,撩完人,同人嘈完,發覺唔夠人講,就走黎投訴呢樣投訴個樣……

你係咪嫌壇主好得閒呀?你頭頭尾尾投訴左幾多次呀?要唔要睇番上次你個投訴TOPIC,好友對你既評價同意見呀?

你無睇哂個TOPIC架……

我係唯一一個係TOPIC到話體罰係正確既(當然係佢出POST之前啦)。佢一開口就開宗名義講「我見到有D人話體罰岩」……然後咁咁咁咁……咁算唔算影射呢?

跟手就話「呢D人」唔識教仔,好「可悲」!咁算唔算影射呢?.......

真係冇自辯wor
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2006-08-17
唉……

我唔係法官,真係唔識判
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2006-08-17
引用第31樓muly6212006-08-17 03:17發表的“”:
ryan_ho哩個topic你只需要回應我的提問
.......

ok
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2006-08-17
引用第38樓muly6212006-08-17 03:20發表的“”:
唉……
我唔係法官,真係唔識判

都係果句,要不要聽我們可能敏感了,對號入座了的意見?
只愛足球
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2006-08-17
引用第37樓ryan_ho2006-08-17 03:20發表的“”:
真係冇自辯wor
[表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

唔好再係咁好唔好~~~

靜靜地plz...................
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2006-08-17
引用第40樓迪克2006-08-17 03:22發表的“”:
都係果句,要不要聽我們可能敏感了,對號入座了的意見?

我問得出當然想聽意見

請講
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2006-08-17

引用第149樓ryan_ho於2006-08-16 21:20發表的“”:

單就上面果句,因為我自己都有細路,我亦有進行體罸,我睇完真係非常唔舒服,由其係被一個完全未經歷過教導小朋友苦况既人指責為可悲...

因為上面果句唔係回應我,所以我並沒有理會,如果係回應我,我諗我亦可能會感到有一點憤恐...

不過亦有可能係本身有細路仔既人睇到先會比較敏感一些...
[ 本文被red_trash在2006-08-17 04:00重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2006-08-17
引用第42樓muly6212006-08-17 03:23發表的“”:
我問得出當然想聽意見
.......

如freezefox所言
於137之前,提過/贊成體罰的只有freezefox一人
137咁寫:
「睇左d post, 見有d人讚成體罰, 千萬唔好呀~」

點解要用「有d人」呢?

149:
「同埋唔知咁講得唔得, 我覺得要靠打先教得到d細路的人其實係唔懂得教細路同埋唔懂得點樣同細路溝通, 簡單d講係好可悲,」

加埋o黎睇,簡單d講...我認為係暗串緊freezefox「可悲」

唉....真係唔識好仔細咁指出邊個字邊句係有意生事

但明顯o既係,154係回應緊137~149之間ryan_ho o既post

以上都係本人愚見....
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2006-08-17
我已經特登由頭睇一次去到137之前o既回應..
冇睇漏眼o既話,真係得freezefox一個提及過/贊成過體罰
只愛足球