• 7255閱讀
  • 66回復

有關【時事新聞】的投訴/了解 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2006-09-21
引用第45樓hk200200622006-09-21 22:50發表的“”:
佢次次見我有事就走埋嚟
我都已經忍佢

I have the right to discuss, am i right?
Does it mean that I have to act as a CD-ROM and to tolerate your behavior?
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2006-09-21
關於「名校女生短裙辣身舞」一文,唔知你有無睇過其他人既回覆,我見唔到有任何人(包括閣下)有興趣討論依件事,亦唔認為等更多會員發表類似回覆係比鎖定有關文章更好既處理方法

不過我見到都有唔少新聞冇乜會員討論,哪你又認為等待會員推舊post比鎖定好

至於「『快閃強姦黨』罪成候判」及「16歲女村公所遭輪姦」兩篇文章被扣分既原因已經透過pm向閣下交代,我亦都唔介意再講多一次,本人唔鼓勵會員發表太多桃色新聞,亦唔覺得睇咁多依d新聞會有咩好處

我明白無人想俾人扣分,不過有d時候版主要以調整分數作為管理手段,遺憾地你既文章係頭兩篇被扣分既文章
之前既文章無被扣分係因為我覺得個情況未去到依個地步
落實新政策既時候係咪有d地方可以做得更好,依方面我會作出檢討
如果你覺得依件事對你做成好大打擊,d好友元對你又咁重要,今次我可以俾返你
不過希望你日後發表既,都係d更有意義既新聞

我今次走過嚟係因為你話唔鼓勵發表,同樣地「15歲少女大肚」的那個亦較是同類型,令我懷疑你是否「大細超」等
如果你話呢個新聞多人討論,ok
但我想講我被扣分的那兩個是在9月20日發表,同晚被扣分
我唔夠膽話呢啲topic會唔會有好多人討論,但兩小時你就處罰,會唔會有封殺(我諗唔到有第二個形容詞)新聞之嫌呢?

至於好友元問題,由頭到尾只係一位會員對我嘅見解;我所要求嘅係你對我嘅問題作出解釋,對於你以偏概全,感到遺憾

新政策?唔好意思,我未聽過,如果唔介意,係應該在該區置頂這個政策,讓其他會員避免再發生呢類情況

在意義方面,學校會叫學生做剪輯功課,原因是每一則新聞都有其背後意義
例如「快閃黨」,被告被告嘅原因係喺互聯網講大咗,係要令我哋反思喺互聯網都要慎言,如果你要求,我會post番去嗰邊
喺「15歲」個topic有一個回覆被扣分,嗰度我真係心服口服
仲有,強如「911」嘅新聞咁有意義都冇人討論同反思,咁你又為何要鎖我的發表呢?
正如我在頭post所講,真係令我懷疑被針對
[ 本文被hk20020062在2006-09-21 23:28重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2006-09-21
引用第47樓hk200200622006-09-21 23:17發表的“”:
我今次走過嚟係因為你話唔鼓勵發表,同樣地「15歲少女大肚」的那個亦較是同類型,令我懷疑你是否「大細超」等
.......
人地都話唔鼓勵太多桃色新閒..
其實印象中之前已經有人話唔好再post咁多e d新聞
冇人理only
再者你話每篇新閒都有佢既意義
點解你唔打出黎呢?
你每次都只係post篇新聞出黎..有乜用?
自己都唔發表下意見..點討論呢?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2006-09-21
佢有架。佢咪話下次叫佢帶埋套出黎囉……

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2006-09-21
引用第49樓freezefox2006-09-21 23:47發表的“”:
佢有架。佢咪話下次叫佢帶埋套出黎囉……
[表情] [表情] [表情]

喺「15歲」個topic有一個回覆被扣分,嗰度我真係心服口服
[ 本文被hk20020062在2006-10-19 12:38重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2006-09-21
引用第50樓hk200200622006-09-21 23:48發表的“”:

我對你貓哭老鼠都心服口服
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2006-09-21
引用第47樓hk200200622006-09-21 23:17發表的“”:
.......

如果我要封殺,我就索性delete左佢啦\
做咩要留佢係度?9月20日果兩篇我都無鎖到,大家都仲可以入去討論

所有野都有一個開始既時候,總會有人首先受到影響,遺憾地今次果個人係你,但當中並無任何針對成份
一視同仁係重要,不過如果因為果樣野我無做過就唔可以做,我唔覺得咁樣係恰當既態度
意義方面,作為樓主係有責任主動表示post出黎果篇新聞既意義,唔係等我或者其他好友自己諗你貼依單新聞背後有咩意義,學校叫學生做剪輯功課都會叫寫埋感想啦

最後想講一點,有無意義同有無人討論唔一定成正比
時事新聞入面最多人討論既其實就係依d桃色新聞
不過依個又係咪一個健康既現象呢
而「名校女生短裙辣身舞」入面既回覆,又係咪你想帶出既討論同反思呢
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2006-09-21
引用第51樓sheepsheephin2006-09-21 23:49發表的“”:
我對你貓哭老鼠都心服口服 [表情] [表情] [表情]

冇野喎
嗰度真係應該扣
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2006-09-21
引用第50樓hk200200622006-09-21 23:48發表的“”:

梗係扣你分啦。個個我都贊成扣你分!

你第一個分享就話:「哎唔明D女仔點解可以咁隨便同人上床」。

第二個POST 竟然話:「下次叫埋我帶埋套同藥哎嘛」。

唔扣你分有鬼囉。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2006-09-21
不過又話分兩頭。

個人覺得,「網上強姦黨」個則新聞就真係有討論價值既。個篇其實可以考慮唔駛扣分既。因為並唔係一般桃色新聞。等大家係網上吹水個陣,都要記得,有時要「抺咀」架。

離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2006-09-22
我覺得嚴左d..
桃色新聞都係新聞姐, 又唔係咸故

不要忘記,足球是最快樂的!
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2006-09-22
有時樓主D topic真係冇咩點表達自己既意見.....
就算有都係一句起兩個止.......

拿,我唔係想去引起罵戰呀下...平心靜氣咁講架咋...
希望你去接受啦
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2006-09-22
引用第56樓Batigol2006-09-22 17:23發表的“”:
我覺得嚴左d..
桃色新聞都係新聞姐, 又唔係咸故

不過一入到去新聞版..望落去就會好多桃色新聞..........
同埋,呢d新聞又唔見好特別wo 以前都講過、討論過咁la
如果唔嚴d..咁係咪一日貼一單交通意外都得丫???
又或者我一日貼一個天氣報告都得架bor......
如果純以是否新聞來介定貼不貼..咁真係見到乜都貼得....
我諗唔係新聞版既版規嚴,只係呢塊版對會員開貼既要求應該係比較高∼∼
好明顯,大家都希望貼出黎既都係有質素既野∼∼

不過,個人覺得「強姦快閃黨」既新聞價值及討論價值都較高..
覺得呢一篇唔值得扣分...
離線K_Buffett
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2006-09-26
如果唔嚴d..咁係咪一日貼一單交通意外都得丫???
又或者我一日貼一個天氣報告都得架bor......
如果純以是否新聞來介定貼不貼..咁真係見到乜都貼得...
---->good point

「強姦快閃黨」.......板主可否考慮下加番分??
離線Desmond
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2006-09-26
引用第57樓「隱」2006-09-22 20:27發表的“”:
有時樓主D topic真係冇咩點表達自己既意見.....
就算有都係一句起兩個止.......
拿,我唔係想去引起罵戰呀下...平心靜氣咁講架咋...
希望你去接受啦 [表情]

咪係囉...上次我post桃色新聞+上無感想都俾人話la....