• 4256閱讀
  • 25回復

[警告]切勿使用系統問題獲得利益 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2006-12-25
各位會員

每一個電腦程式都會有它們的漏洞,而漏洞會隨時出現,好友亦不例外

各版友若遇到的時候請盡快與我或總版主級或以上之版主報告,以便盡快處理

而不應借漏洞作出不誠實之行為

若發現有會員作出上列之行為,好友論壇將絕不手軟對付此等版友,包括扣閱讀權限及/或好友元,以至即時凍結戶口

垃圾桶,技術支援版版主
二零零六年聖誕節晚上十時三十一分
[ 本文被垃圾桶在2006-12-26 01:30重新編輯 ]
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2006-12-25
唔明……

可唔可以講得清楚少少?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2006-12-25
引用第1樓freezefox2006-12-25 23:03發表的“”:
唔明……
可唔可以講得清楚少少?

using out of sync. problem between 2 language versions of bff to get advantage

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2006-12-25
你解釋完等如無解釋……

桶少,你呢個係通告黎架嘛?你出黎就係要比其他人知道有咩發生同埋唔好以身試法哎嘛。你講到唔清唔楚咁對我地黎講無意思架喎。

離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2006-12-25
引用第2樓垃圾桶2006-12-25 23:11發表的“”:
using out of sync. problem between 2 language versions of bff to get advantage

可唔可以講清楚何謂advantage?
乜野advantage?

同埋你又無啦啦做乜用另一個language?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2006-12-25
引用第4樓2006-12-25 23:34發表的“”:
可唔可以講清楚何謂advantage?
乜野advantage?
.......

從漏動以較少文章就可獲得較高之會員頭銜

垃圾桶四Be
離線迪奧
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2006-12-25
引用第5樓垃圾桶2006-12-25 23:36發表的“”:
從漏動以較少文章就可獲得較高之會員頭銜

玩下啫又5係尊登.....我係遲咗pm啫
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2006-12-25
即係咩呀?

好難解釋既咩?呢樣野?!講黎講去都講唔到題既?

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2006-12-25
引用第7樓freezefox2006-12-25 23:45發表的“”:
即係咩呀?
好難解釋既咩?呢樣野?!講黎講去都講唔到題既?

講就已經講左了
改就已經改左了

我已經非常之清晰講左發生咩事
[ 本文被垃圾桶在2006-12-25 23:55重新編輯 ]

垃圾桶四Be
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2006-12-25
事情發生

吹水站306-313頁

起初本來lamho問我點解佢個等級變左特級會員,之後我問左桶兄

佢地就拎好友呢個漏洞黎玩.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2006-12-25
引用第8樓垃圾桶2006-12-25 23:48發表的“”:
講就已經講左了
改就已經改左了
我講,已經非常之清晰發生咩事

啊………

請問有邊個明白呢個topic 講緊咩呀?麻煩佢解釋下比我聽哎。我蠢,睇極都唔明。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2006-12-25
引用第10樓freezefox2006-12-25 23:52發表的“”:
啊………
.......

請重新閱讀頭post

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2006-12-25
引用第11樓垃圾桶2006-12-25 23:55發表的“”:
請重新閱讀頭post

基本上………

呀三郎一個link 已經咩都解釋哂。

清楚簡單。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2006-12-26
引用第9樓三郎2006-12-25 23:51發表的“”:
事情發生
吹水站306-313頁
起初本來lamho問我點解佢個等級變左特級會員,之後我問左桶兄
.......

我唔認為呢幾位會員有咩大問題可以比人咁樣公開指責喎!

程式出錯又唔係佢地攪出黎既?係發現呢個漏動個陣,已經第一時間向總版報告,又唔係存心穩暪事實,更加唔存在所謂獲得利益。我個人覺得呢個指責對佢地絕不公允!

至於係咪係到玩。係又點?個漏動出現,有人發現,試下係咪真既,有幾出奇?人人都有好奇心架啦。我好坦白,當其時若然我都係到,我肯定會試一試睇下佢地講既係咪真既。咁唔通咁都要罰?桶少你係咪有少少矯枉過正呀?

我覺得你唔單止唔應該罰佢地,仲要多謝佢地。係佢地幫你check 到個漏動出黎,你先可以咁快處理到哎嘛。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2006-12-26
引用第13樓freezefox2006-12-26 00:05發表的“”:
我唔認為呢幾位會員有咩大問題可以比人咁樣公開指責喎!
.......

向總版報告

報告左就得

係無需要羅出來鼓動其他人去使用及玩漏洞

可幸今次漏動為輕微事件
若然漏動被太多人玩同時引致更大規模之程式故障以至資料流失

咁到時就唔係一句update 既query就得,好可能要停壇處理,更為影響服務

到時唔係一個半個影響,係全壇六千幾七千既版友受到影響
咁到時邊個負責

垃圾桶四Be