• 7041閱讀
  • 67回復

[戶口公佈]Messi之戶口永久凍結 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-05-13
引用第23樓freezefox2007-05-13 11:38發表的“”:
有。仲得到好幾位版主既激讚,話佢有花思添。
.......

其實佢最大既問題..
就係會好鐘意去賽事直播到開topic..
跟住間中就會唔update閃左人..

有冇得齋禁佢係賽事直播到開topic?
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-05-13
引用第29樓freezefox2007-05-13 11:42發表的“”:
拿……我只係提醒一樣野。
比佢番黎係好容易既一件事。將來有咩問題要再BAN佢就超難架啦。做任何決定,都唔可以輕率。
.......

咁..
的確冇人保證到佢究竟遲下會唔會再重犯....

我覺得都ban左佢咁耐...
可以考慮比個試用期佢番黎既..
試月期內冇乜犯錯..
眾會員又覺得冇乜特別..
可以考慮比佢重新投入好友吧
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-05-13
其實佢係友壇都幾耐下 ..

一直都 ok .. 又幾活躍 .. 唔會話咩搞事 ..

只係有時發表左 d 偉論或者打錯字所以比人串者~

不過佢都唔會做咩反擊既野~
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-05-13
引用第32樓奧脫福2007-05-13 11:49發表的“”:
其實佢係友壇都幾耐下 ..
一直都 ok .. 又幾活躍 .. 唔會話咩搞事 ..
只係有時發表左 d 偉論或者打錯字所以比人串者~ [表情]
.......

所謂既友壇即係咩壇..?

aveego!?
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-05-13
引用第33樓阿清2007-05-13 11:51發表的“”:
所謂既友壇即係咩壇..? [表情]
aveego!? [表情]

fff = 足球迷論壇

果度都有好多好友會員過去架 ..

好似三郎、米高、辛尼關、handsome 仔、桶兄、非一般r9
呢 d 都係果度既活躍會員~

我相信佢地都應該覺得史密夫冇乜野既 ..
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-05-13
引用第26樓阿清2007-05-13 11:40發表的“”:
我個人認為今次佢用messi呢個acc好似冇乜點搞事...
唔使1見即ban咁盡既...

呢個唔係盡!係依法執行!你咁講對桶兄唔公平。好似講到係桶兄不近人情咁。桶兄只係執法機關,有命令頒布左落黎佢就要執行。斷斷不能以自己既喜好判斷黎決定是否執行。正正係踢友所講,有法不依,等如無法。咁所有決定、命令、制度都會蕩然無存。要解決問題,係由根本做起:即重新討論所判行既制度是否合宜,是否過時,有冇修定既需要。警察發現法律有漏動,都唔可能自己決定廢左條法例架。都要向上頭反映,由立法會討論係咪要再修定條件架。

另外,史密夫「無點搞事」呢點其實有待商榷。因為佢係明知佢已經被BAN,禁止登入好友。佢卻多次(係多次,今次已經唔係第一次)用另一個身份「偷渡入境」。嚴格黎講,呢種行為,已經係屬於挑戰好友既條例。沖擊好友既管治。若然人人被BAN,都用分身又黎過,試想一想,執法機構會承受幾大既壓力同工作量。佢總無可能日日查邊個係偷渡客掛。查到,又要佢用盡九牛二虎之力先可以「證明」佢身分!你登記個新A/C 真係易過借火呀。我捉你出黎個個先慘呀!所以縱容被BAN 人士不斷用新A/C 偷渡入境,係會開一個非常差既先例。間接鼓勵其他被BAN 人士都咁做。

到時桶少24小時ON CALL 都攪唔掂呀。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-05-13
係既..

桶兄sor
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-05-13
引用第26樓阿清2007-05-13 11:40發表的“”:
佢係賽事直播開topic有冇update..我唔知啦
但係佢個轉會topic都1直keep住有update既..
或者佢會有d改進都唔定呢
同埋我對messi呢個會員..
唔好話搞事...真係咩印象都冇
淨係見佢開左個轉會topic...

講真,呢樣野。冇人可以比到個答案你。佢可能改左,亦可能無改。無得講既。佢宜家無咩問題,可能係因為佢改左,但亦可能係佢未發作。時間咁短,佢仲係偷渡中,當然未攪事。上次佢第一次「偷渡」,開頭都好乖架。後尾咪又故態復萌。先會有「永久被BAN」既判決出現者。

即係,今次已經唔係第一次,係我地討論:「你點知佢無變好?」之前,我地更應該討論:「你點知佢已經真係反省,真係改過?」

比唔比機會佢,係另一件事。就算比機會佢,都係「服列」以後既事。你坐監,行為良好,都係可以減刑者,唔可以改變原先判決架。係謀殺就係謀殺,唔會由謀殺變誤殺架。

所以,我先認為,我地係咪應該考慮一個更具體,有時限性既刑期。就算你話三年都好,都有等到既一日。永久就係否定重新接受佢既可能性。當然,呢個都係一個選擇。
[ 本文被freezefox在2007-05-13 12:09重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-05-13
引用第30樓阿清2007-05-13 11:43發表的“”:
其實佢最大既問題..
就係會好鐘意去賽事直播到開topic..
跟住間中就會唔update閃左人..
.......

若然呢個係第一次處理佢既手法,即係當初未BAN佢既時候,會係一個方法。

宜家已經BAN 左,仲係加重刑罰「永久BAN」之後既事,似乎就唔會係考慮方法。事實上,去到後期,佢既「問題」係遍佈各版,唔單止係直播版,講場,吹水、寵物………被「侵略」既版多不勝數。

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-05-13
咁的確冇野可以證明到佢宜家已經有改過、變好既跡象既..

或者奧脫福佢地對smith係友壇既表現可以作為參考既..
離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-05-13
其實唔係一句講晒咩

咁之前講過一見佢開acc即ban架嘛
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-05-13
引用第40樓麥精2007-05-13 12:13發表的“”:
其實唔係一句講晒咩 [表情]
咁之前講過一見佢開acc即ban架嘛 [表情]

原則上係!

所以一見即BAN 本身唔應該係問題。

宜家只係想帶出,「一見即BAN」呢個判決,會唔會有個時限。定照原判「永久」。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-05-13
其實之前判左「永久」一見即 ban

已經係最終判決

引用桶兄所講....除非「史密夫」主動上訴

否則唔需要無啦啦去檢討刑期

引用第4959樓垃圾桶2007-05-13 03:19發表的“”:
但係佢多次違反版規,由muly親自要勒令唔客許佢再上來
對好友又好公平咩
我唔見得
除非佢講掂muly
否則見一次ban一次
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-05-13
哎………「永久」既判刑,真係壇主既命令?

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-05-13
引用第43樓freezefox2007-05-13 12:32發表的“”:
哎………「永久」既判刑,真係壇主既命令?

詳情我唔清楚......只係「插科打諢」