• 2867閱讀
  • 51回復

呢篇文唔知放去邊好...諗諗下就放呢度.......搵工 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2007-07-05
呢篇文都唔知放係邊好

所以都係放係呢度好

小弟而家再掟resume出去搵工......之前原來自己既resume係好差......

經過ballballfull教路之後剛剛再掟左d出去

我而家應該等幾日,定係繼續搵工掟?
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線kylau
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2007-07-05
放e度啦, 如有需要我可以開搵工 tips topic

當然繼續搵工 send email

1.有得in 總好過無了期等
2. 有d公司send成半年先有follow-up
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2007-07-05
引用第1樓kylau2007-07-05 22:31發表的“”:
放e度啦, 如有需要我可以開搵工 tips topic
當然繼續搵工 send email
.......

半年咁驚?....

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2007-07-05
引用第2樓垃圾桶2007-07-05 22:43發表的“”:
半年咁驚?....

我試過send出去, 成2個月後先叫我in

又試過in左之後,成一個月後先叫我2nd in
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2007-07-05
引用第3樓ballballfull2007-07-05 22:47發表的“”:
我試過send出去, 成2個月後先叫我in
又試過in左之後,成一個月後先叫我2nd in

咁真係要keep住send好d....

垃圾桶四Be
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2007-07-05
搭單問,我今日收到有offer,聽日簽約,但係咁岩後日同下星期一都有interview,咁樣係唔係要通知番佢地唔洗in,定係放飛機算?
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2007-07-05
有冇resume提供
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2007-07-05
引用第5樓迪神2007-07-05 23:10發表的“”:
搭單問,我今日收到有offer,聽日簽約,但係咁岩後日同下星期一都有interview,咁樣係唔係要通知番佢地唔洗in,定係放飛機算? [表情]

你咁快有offer就好啦

我而家都係keep sending

垃圾桶四Be
離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2007-07-05
引用第5樓迪神2007-07-05 23:10發表的“”:
搭單問,我今日收到有offer,聽日簽約,但係咁岩後日同下星期一都有interview,咁樣係唔係要通知番佢地唔洗in,定係放飛機算? [表情]

恭喜你揾到工

不過......最好打返電話去取消啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2007-07-05
講開有人 in,

試過 sd 完好耐之後先搵我,叫我上去公司度 in,

雖然收到有得 in 都係好事,但係呢個突如其來既消息,

其實我都已經唔記得間公司係咩名同係邊度做,

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2007-07-05
引用第7樓垃圾桶2007-07-05 23:14發表的“”:
你咁快有offer就好啦
我而家都係keep sending

我失左業兩個月喇喎~
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2007-07-05
引用第8樓ballballfull2007-07-05 23:15發表的“”:
恭喜你揾到工 [表情]
不過......最好打返電話去取消啦 [表情]

最好thank返佢啦...

垃圾桶四Be
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2007-07-05
引用第8樓ballballfull2007-07-05 23:15發表的“”:
恭喜你揾到工 [表情]
不過......最好打返電話去取消啦 [表情]

點開口,好似好衰咁~
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2007-07-05
引用第12樓迪神2007-07-05 23:15發表的“”:
點開口,好似好衰咁~ [表情]

嫌衰就email啦....

垃圾桶四Be
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2007-07-05
我都想搵多份工

唔夠駛
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014