• 3938閱讀
  • 57回復

[好友Preview]英超聯第一週賽事:阿士東維拉 vs 利物浦 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-08-08
引用第29樓火鳳凰2007-08-08 17:58發表的“”:
唔該快d寫 arsenal [表情]

真係唔識寫......
如果唔係....暑假咁得閒....我實支持返一次半次.....
只愛足球
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-08-08
我估歐聯作客果場賓Sir會起用4-5-1陣式。

出中場會用謝仔、巴布、賓拿特、馬斯同施素高。
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-08-08
mascherano 唔係搶左 阿朗素個位咩 ??
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-08-08
引用第32樓haa2007-08-08 19:50發表的“”:

No! 佢係搶左施素高個位者~

沙比同謝仔如果係打4-4-2應該暫時無人能夠動搖佢地既位置!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-08-08

比賽資料

比賽時間:當地時間 8月11日 1715 (香港時間 8月12日 0015)

比賽地點:維拉公園球場

電視直播:Now Sports 2 (632)

天氣:接近日落,唔會太熱

===============================================================

利物浦今季買賣

售出球員當中,以比拿美加西亞角色較為重要,

尤幸填補了破球會轉會費既托利斯,被寄望解決鋒問題

班拿約加盟增強小組入楔,地面組職能力

巴布除左加強前線活力外,亦可作多個位置替補,速度同自信既過人技術係佢既長處

禾路連相信只會係杯賽受到重用

===============================================================

對賽往績

從近十次對賽紀錄黎睇,得出以下總結:

一•維拉未贏過利物浦,從往績推論利物浦可立不敗之地

二•比賽好大機會係少入球

三•維拉五次主場淨係入過一球,但和倒利物浦三次

利物浦熱身賽紀錄

一•所有賽事都係九十分鐘內不敗

二•對手平均弱,連較強既雲達都唔係 full-team

三•利物浦曾經到瑞士、香港集訓,經過同新隊員磨合之後,加歷查表示球隊士氣高昂

雙方受傷名單

預料雙方出場名單

正選陣容分析

龍門:

連拿繼續擔正,上年下半季開始有穩定水準演出,希望季初唔好又發波瘟

卡臣好難搶倒正選位,不過做後備都稱職

後防:

加歷查懷斯今場係必然正選

加歷查係後防大佬,懷斯個位冇人爭

由於會一星期踢三場波,右閘方面芬倫可以隨時換上艾比路亞

兩者都值得信賴,好肯上前助攻,影響唔大

至於中堅,一般認為艾加已經坐穩正選

不過由於佢唔擅長應付力量型中鋒,今場絕對有機會以希比亞打正選對付卡維

中場:

謝拉特沙比今場係必然正選

賓尼迪斯講過球隊已經夠翼,隊長今季會多踢中間

點解後備我會擺施素高而唔擺馬斯查蘭奴

熱身賽睇施素高已經開始上態,相反馬斯就岩岩先報到

兩隻翼有四個人爭,點擺丫?

又係以熱身賽黎睇

賓納班拿約係較搶眼既兩個

賓納話過要今季證明自己,加上今場對手保馬經常助攻

今週分分鐘有驚喜

基維爾踢落有種力不從心既感覺

少左個人突破,但仍然會排先過巴布打左翼

前鋒:

前鋒多元化配搭

首選仍然會係古治

一季就證明佢係連貫中前場既最佳人選

托利斯將會係另一正選

但季初就唔敢有咩寄望

高治係上季入得最多波既球員

佢有牽制力同技術,打後備有D可惜

禾路連相信只會係第四前鋒

YFF球員推介

今週單週 - N/A

焦點球員

維拉龍門泰來

- 由於蘇連遜受傷關係,泰來將會擔正

- 泰來上年聯賽四場失七球,有廿九球撲救

估計賽果

推介:0-1、0-0

維拉主場防守力驚人,平均一場唔失多過一球,又係一場考驗利物浦攻力既挑戰

投注推介

入球大細:細

40000post真有意思
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-08-08
係 40000
打少個零
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-08-08
引用第35樓borisli882007-08-08 23:56發表的“”:
係 40000
打少個零 [表情]
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-08-09
托雷斯第2周偷先.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-08-09
引用第32樓haa2007-08-08 19:50發表的“”:

睇對手...........

一個防守性強,一個攻擊力強.........
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-08-09
引用第34樓ryan_kewell_72007-08-08 23:54發表的“”:

比賽資料
.......

點解寫完又寫,又有第二個版本ge.........?
離線kcwjames25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-08-09
多謝2位好友

我估會和波 !
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-08-09
引用第39樓任天痕2007-08-09 10:05發表的“”:

利記 fans 眾多,所以有三位 fans 寫

但係車仔、阿記、熱刺呢三隊強隊仲未有人寫
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-08-09
引用第39樓任天痕2007-08-09 10:05發表的“”:

互補不足!

可見利迷之團結! 哈哈~
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-08-09
引用第42樓謝拉傑2007-08-09 11:08發表的“”:
互補不足! [表情]
可見利迷之團結! 哈哈~ [表情]

點解唔綜合寫一個,其他好友好難睇架喎.........?
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-08-09
引用第43樓任天痕2007-08-09 11:09發表的“”:
點解唔綜合寫一個,其他好友好難睇架喎.........?

咁又唔知呀。好友話多d都唔緊要嘛。

同埋其實又得意既,就算同一隊支持者都有唔同觀點,咁咪更加似d網站上面各個球評家唔同的意見囉~ 嘻~