• 10682閱讀
  • 304回復

[文集]史密夫作文集 By 史密夫(邪邪)最新作品:新詩 ─ 感嘆NBW!!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 225  發表于: 2006-01-23
下面是引用史密夫於2006-01-23 15:33發表的:
唔可以話佢既..抱打不平only~
.......

你話bb?
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 226  發表于: 2006-01-23
下面是引用邪王鬼於2006-01-23 15:34發表的:
你話bb?

nono~睇返前幾頁~??都見唔到就算啦~
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 227  發表于: 2006-01-23
下面是引用邪王鬼於2006-01-23 15:31發表的:
其實我覺得今次錯既唔係你
係ching佢無聊
.......

係丫..我真係好無聊
你又知我想撩交嗌丫??

你有冇諗清楚係我無聊定係其他人無聊丫?
冇啦啦推番個topic上黎..
仲要係到笑人..自己作得咁好又唔見post上黎

即係我見1個會員係咁比人玩,比人笑
我出聲講幾句叫無聊..叫撩交嗌??
你地1齊笑佢就做得好岩?

我宜家先知原來係咁...咁樣我下次會試下做d岩既野既
離線鬼仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 228  發表于: 2006-01-23
下面是引用史密夫於2006-01-23 15:35發表的:
nono~睇返前幾頁~??都見唔到就算啦~

老狐乎?
離線鬼仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 229  發表于: 2006-01-23
下面是引用ching*於2006-01-23 15:36發表的:
係丫..我真係好無聊 [表情] [表情]
你又知我想撩交嗌丫?? [表情] [表情]
你有冇諗清楚係我無聊定係其他人無聊丫?
.......

算啦,對唔住

我語氣係重左小小

講錯野

大家都收聲了
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 230  發表于: 2006-01-23
下面是引用邪王鬼於2006-01-23 15:37發表的:
老狐乎? [表情]

no..out!!!

講下我篇文plx~
離線鬼仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 231  發表于: 2006-01-23
下面是引用史密夫於2006-01-23 15:39發表的:
no..out!!!
講下我篇文plx~

61分
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 232  發表于: 2006-01-23
無論是否在足球場上,他也是最令人注目的球員,他英俊的面貌,更可風摩萬千少女。他是─碧咸。

碧咸是世界知名的足球員,踢右中場的他,以自少苦練的罰球技術「7旋斬」得到不少掌聲,可是,

永不言敗的精神更令認識他的人拍手叫好。

1998年,他替英格蘭國家隊出戰法國世界杯,正當球隊四強,向世界杯寶座進發時,碧咸竟因不

服對手故意侵犯他,向對手報復,結果當然是得到一面紅牌,要離開球場,球隊也因他的離場而落敗。

可是,他沒有放棄,更當上英格蘭國家隊的隊長,憑他優秀的表現,在關鍵一戰面對希臘射入迫和的一

球,令球隊得以晉身二零零二年世界杯決賽週。世界杯小組賽裹面對仇敵阿根廷,他忘掉往事,更射

入致勝的十二碼。雖然他始終無法令國家隊得到世界杯寶座,但他在這次世界杯的表現,經得不不少球

迷的掌聲。

其後,他因為婚姻傳聞,和妻子維多利亞傳出不和,人生再次受創而落到谷底,可是他有自暴自棄,

更積極面對人生,最終和妻子和睦共處。而同時,他因曼聯轉會到皇家馬德里,起初更傳出往家馬德里

收購碧咸只因是為了金錢。不過,碧咸化悲慟為力量,踢出超水準演出,使球迷不得不拍手叫好。

現現在的碧咸,正值事業的高峰期,由他成為世界杯球隊出局罪人,到現在成為家喻戶曉的球星,期間碧

咸所付出的努力,終成為他步向成功的踏腳石,正好給我們知道,要成功先要付出,有不屈不曉的性格

,才有機會成功;只想不勞而獲的人,Forever悸只是個失敗的一份子。

講番你篇文先,你篇文好多野都有問題呢.....

首先錯字....

自少 --> 自小
佢 --> 書面語「他」
進身-->晉身..你既中文老師唔係無話你錯呀嘛......但好好笑...下面你又寫岩左...
狂???
經得不不少球迷?????
泳 --> 沒
Forever悸..???

另外..內容方面...乜英格蘭98年唔係16強對阿根延出局咩.......點解你寫4強

如果真係俾分..只會係咁:

總分48

同埋睇得出你有d字只係打錯,而唔係寫錯...但如果係post文上黎分享俾大家睇的話..係咪應該要check好哂會唔會有打錯字、無謂既mistakes呢?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 233  發表于: 2006-01-23
內容:24/40....你老師俾30你...??內容唔真實..冇搵資料...當老師唔識...??

詞句:13/30

結構:14/20

其他:7/10   字體..??

55....

俾到盡...

仲有d問題...

其後,他因為婚姻傳聞,和妻子維多利亞傳出不和,人生再次受創而落到谷底,可是他泳有自暴自棄,

更積極面對人生,最終和妻子和睦共處。而同時,他因曼聯轉會到皇家馬德里,起初更傳出往家馬德里

收購碧咸只因是為了金錢。不過,碧咸化悲慟為力量,踢出超水準演出,使球迷不得不拍手叫好。

現在的碧咸,正值事業的高峰期,由他成為世界杯球隊出局罪人,到現在成為家喻戶曉的球星,期間碧

咸所付出的努力,終成為他步向成功的踏腳石,正好給我們知道,要成功先要付出,有不屈不曉的性格

,才有機會成功;只想不勞而獲的人,Forever悸只是個失敗的一份子。

家馬德里..??咩隊...??

踏腳石...係唔係...貶義詞..???
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 234  發表于: 2006-01-23
玩埋比分愈推愈多頁
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 235  發表于: 2006-01-23
下面是引用史密夫於2006-01-23 15:39發表的:
講下我篇文plx~

rubbish
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 236  發表于: 2006-01-23
發生咩事?

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 237  發表于: 2006-01-23
下面是引用十號球王於2006-01-23 16:35發表的:
無論是否在足球場上,他也是最令人注目的球員,他英俊的面貌,更可風摩萬千少女。他是─碧咸。
碧咸是世界知名的足球員,踢右中場的他,以自少苦練的罰球技術「7旋斬」得到不少掌聲,可是,
永不言敗的精神更令認識他的人拍手叫好。
.......

4強!!!我重問人....
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 238  發表于: 2006-01-23
下面是引用Skyline於2006-01-23 19:10發表的:
rubbish

你係唔係好好?
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 239  發表于: 2006-01-23
下面是引用史密夫於2006-01-23 20:36發表的:
你係唔係好好?

實話實說

現在的小孩,小小唔順意都接受唔到,難怪會睇到d小朋友係on9 game 唔見左d武器就去跳樓了