• 7393閱讀
  • 161回復

[好友Preview]利物浦( Liverpool )v 曼聯(Man Utd)@week16 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-12-13
引用第27樓大貓就是我2007-12-13 17:08發表的“”:
因為利記主場可能會比實際高一線
而星期三對馬賽由於早入波
而令利物浦球員較易踢和能保留體力
所以呢場都係55波,而最近利記入球能力偏高,所以要留意

我覺得好睇托利斯狀態好唔好, 係入球關鍵, 尤其呢d老虎仔, 打大賽一定特別醒神, 好似上次入

車仔個球咁, 窄位輕燙網仔入, 獅子都哂計
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-12-13
引用第30樓雲佬2007-12-13 17:15發表的“”:
我覺得好睇托利斯狀態好唔好, 係入球關鍵, 尤其呢d老虎仔, 打大賽一定特別醒神, 好似上次入
車仔個球咁, 窄位輕燙網仔入, 獅子都哂計 [表情] [表情] [表情]

總之,肯定係一場世紀大戰喇.........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-12-13
引用第30樓雲佬2007-12-13 17:15發表的“”:
車仔個球咁, 窄位輕燙網仔入, 獅子都哂計 [表情] [表情] [表情]

其實利記發動攻擊係由謝拉特開始,而對馬賽雖然踢足全場,但下半場其實只是行行企企,有心存力
而托利斯,高治,禾朗連係接應既關鍵,最近幾個前線球員的腳風好順,所以都算攻力全開
而由於左面既kewell狀態開始回態,形成攻力不會只集中右面既班拿約,
除左雷丁呢場刻意留力外,利記今場無論攻力和狀態都是可以回覆季初水準
為一擔心後防希比亞轉身比較慢,對曼聯前鋒線可能力不從心
所以今場買利記和曼聯後防都不應該買
離線傻瓜青蛙
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-12-13
引用第32樓大貓就是我2007-12-13 17:24發表的“”:
其實利記發動攻擊係由謝拉特開始,而對馬賽雖然踢足全場,但下半場其實只是行行企企,有心存力
而托利斯,高治,禾朗連係接應既關鍵,最近幾個前線球員的腳風好順,所以都算攻力全開
而由於左面既kewell狀態開始回態,形成攻力不會只集中右面既班拿約,
除左雷丁呢場刻意留力外,利記今場無論攻力和狀態都是可以回覆季初水準
.......

還有賀比斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-12-13
海皮亞和里奧費迪南各入一球
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-12-13
引用第32樓大貓就是我2007-12-13 17:24發表的“”:
.......

加歷查依排D狀態差左D同希比亞慢係我對利記最擔心的問題
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-12-13
.......

希比亞轉身較慢的而且確係隱憂
但係我覺得賓尼迪斯應該唔會因為咁而出一個較防守性個陣去保護番希比亞
ie. sissoko+mascherano打中場中
佢應該會將謝拉特拉後少少 再用馬斯查難奴同艾比路亞凍結c7
始終佢地能夠凍結到美斯 細哨 卡卡 比到既信心應該最大
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-12-13
又係0:0既時候
利物浦主場防守好堅

不過近年利曼大戰利記成日都贏勢輸波
好似比曼聯克住咁

不要忘記,足球是最快樂的!
離線Desmond
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-12-13
兩個新援--------torres同tevez既對決
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-12-13
沙比仲未出得咩???
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-12-13
引用第39樓utadahikaru202007-12-13 18:47發表的“”:
沙比仲未出得咩???

應該未得.........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-12-13
引用第37樓icebati2007-12-13 18:42發表的“”:
又係0:0既時候
利物浦主場防守好堅
不過近年利曼大戰利記成日都贏勢輸波
好似比曼聯克住咁 [表情]
往往主場都有七三之勢

好運好過好波
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-12-13
引用第28樓任天痕2007-12-13 17:10發表的“”:
講得唔錯...... [表情]
希望多的利記迷出黎講番的合理的評論.........
唔講啦 ...

講講下我驚會控制唔倒自己
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-12-13
引用第28樓任天痕2007-12-13 17:10發表的“”:
講得唔錯...... [表情]
希望多的利記迷出黎講番的合理的評論.........

車、阿、利、曼四隊,主場作客,都係五五波,各有勝負架啦!想多咪主場佔優少少。邊個敢言必勝?

事實上,睇番呢幾年既對場成績,利記的確係比曼聯食住。無得呃人。原因好明顯,利記近幾年既水準都係頗一般嘛。

但今年可以睇高一線。因為今年利記既人腳係近年最佳既(若然托利斯發揮正常)。所以再有主場之利,利記有力一併。

但點講都好,咪仍然係五五波。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-12-13
.......

我覺得呢場關鍵唔係謝拉特身上,唔係托利斯身上,係賓佬身上。

佢排個四三三陣然後叫高治打翼既話,你d 球員再fit 都係死路一條。呢個陣叫自尋死路陣………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!