• 2035閱讀
  • 36回復

[電影]<<投名狀>> [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2008-01-05
引用第23樓麻凡2007-12-31 18:17發表的“”:
本來唔打算做影評, 因為個人比較長氣, 尤其係唔關自己事的, 評論起上來更是一發不可收拾, 自己知自己事, 所以都係少講為妙.........
但見今次和我一起看戲的幾個"戲友"都留下了自己的見解.........咁..........我都來趁下熱鬧啦~~
大家就忍下啦...... [表情] [表情] [表情]
.......

我尋晚至睇完,起身都已經差唔多唔記得劇情,你地都可以寫咁詳細的影響.........勁
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2008-01-05
引用第30樓任天痕2008-01-05 13:28發表的“”:
我尋晚至睇完,起身都已經差唔多唔記得劇情,你地都可以寫咁詳細的影響.........勁 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

你唔似咁無記性喎
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2008-01-05
聽個世史Ms話套片史實o個D係錯既…
教壞學生囉…
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2008-01-05
引用第32樓小伊子2008-01-05 16:19發表的“”:
聽個世史Ms話套片史實o個D係錯既…
教壞學生囉… [表情]

又唔可以咁講既.....

遠有三國演義, 近有金庸系列, 都同史實有好大出入,
而且教科書的所謂史實我相信同真正的史實亦有很大出入, 你睇下日本的近代"歷史"書便知道~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2008-01-05
引用第30樓任天痕2008-01-05 13:28發表的“”:
我尋晚至睇完,起身都已經差唔多唔記得劇情,你地都可以寫咁詳細的影響.........勁 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

如果戲中有場足球賽的話, 你可能就會記得較清楚~~
離線dinlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2008-01-14
終於睇左啦~
場面都ok正
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2008-01-14

我也是差不多遺忘了

老人的毛病
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼