• 15532閱讀
  • 304回復

[論壇公佈]好友更換伺服器計劃---進入第二步 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 255  發表于: 2008-03-19
引用第256樓黑魔道士比比2008-03-19 01:01發表的“”:
桶兄我寄左一個報價網站比你
入面有個應該arm 價架~ 不過我唔知requirement arm 唔arm 你~
你睇睇啦~ 其他遲d 再send

收到了thanks!
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 256  發表于: 2008-03-26
呢期仲有無收到咩新報價?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 257  發表于: 2008-03-26
引用第258樓黑魔道士比比2008-03-26 16:30發表的“”:
呢期仲有無收到咩新報價?

都無了

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 258  發表于: 2008-03-26
剛剛仲咩上唔倒既...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 259  發表于: 2008-03-26
引用第259樓垃圾桶2008-03-26 16:30發表的“”:
都無了

有arm用的嗎?
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 2008-03-31
http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=60908&toread=1

綜合技術版版主垃圾桶既意見得出以下三間伺服器供應商

以下三個計劃預定需要60位好友每位300港元,足夠為持2年及好友2年之內的發展

餘下的討論就是夾錢方法及選擇哪一間公司較為可取

Config: 15 max - 30%
服務: 15 max - 30%
價錢: 15 max - 40%
rating最高係5個
pachosting
•     Dell PowerEdge - Dual-Core 伺服器
•   Intel Pentium E2180
•   1GB DDR2 ECC 記憶體
•   160GB SATA-2 硬碟
•   1個獨立IP地址
•   Linux: CentOS 5.1 / Fedora 7
•   1年預繳
$1188/month
Config: [表情] [表情] [表情]
服務: [表情] [表情] [表情] (有2個版友推介)
價錢: [表情] [表情] [表情] [表情] (over budget 15%)

pacificnet

合BUDGET 推介:
I-SERVER 1050
Intel Celeron D 356
• 1GB DDR2 RAM
• 160GB SATA-2 硬碟
• 1 個獨立IP
• 免費病毒及垃圾電郵阻隔
• 6個月預繳 / 1年合約
888元/月

config: [表情] -----慢左d
服務: [表情] [表情] [表情] (2個推介)
價錢: [表情] [表情] [表情] [表情]

wchost

Dedicated 08B (1 可申請)
Intel C2D E4500 (2.2GHz, 2MB Cache, Dual Core)
1024MB DDR2-667 RAM
80GB SATA2 Hard Disk
DirectAdmin Control Panel
1x Dedicated IP Address
100Mbit Shared Internet Bandwidth
HDC Datacenter (Hong Kong)
1U Rackmount / Slim Size

config: [表情]
服務: [表情] (之前有人投訴)
價錢: 2100/season [表情]

Dedicated 09 (2 可申請)
Intel XEON 3065 (2.13GHz, 2MB Cache, Dual Core)
1024MB DDR2-667 ECC RAM
80GB SATA2 Hard Disk
DirectAdmin Control Panel
1x Dedicated IP Address
100Mbit Shared Internet Bandwidth
HDC Datacenter (Hong Kong)
1U Rackmount / Slim Size

config: [表情]
服務: [表情] (之前有人投訴)
價錢: 9000/year [表情]

[ 本文被三郎在2008-03-31 01:13重新編輯 ]
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 2008-03-31
果d rating...........

1188一個月........好似過哂龍喎~

之前有人投訴果d係點得知架?
離線蛤麻
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 2008-03-31
依家係投票選用邊個伺服器?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 263  發表于: 2008-03-31
引用第263樓迪神2008-03-31 01:52發表的“”:
果d rating........... [表情]
1188一個月........好似過哂龍喎~ [表情]
.......

係係佢網頁見到的\

之前web hosting果邊故障,d user fire得幾勁

垃圾桶四Be
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 264  發表于: 2008-03-31
引用第264樓蛤麻2008-03-31 09:40發表的“”:
依家係投票選用邊個伺服器?

垃圾桶四Be
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 265  發表于: 2008-03-31
引用第265樓垃圾桶2008-03-31 16:30發表的“”:
係係佢網頁見到的\
之前web hosting果邊故障,d user fire得幾勁

桶兄覺得邊間比較好?
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 266  發表于: 2008-03-31
價錢相差好遠喎~~

其實config慢左d, 即係會幾慢? 對於我地呢d細壇影響大唔大?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 267  發表于: 2008-03-31
引用第267樓奧脫福2008-03-31 18:14發表的“”:
桶兄覺得邊間比較好? [表情]

2間差唔多

垃圾桶四Be
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 268  發表于: 2008-03-31
引用第268樓麻凡2008-03-31 18:45發表的“”:
價錢相差好遠喎~~
其實config慢左d, 即係會幾慢? 對於我地呢d細壇影響大唔大?

非繁忙時間唔覺既

但係繁忙時間就會差好遠

垃圾桶四Be
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 269  發表于: 2008-03-31
引用第270樓垃圾桶2008-03-31 18:46發表的“”:
非繁忙時間唔覺既
但係繁忙時間就會差好遠

其實而家都主要針到繁忙時間

如果係頂唔到我地既睇波時間既 .. 倒不如唔好換
一換就要確認到真係有一定速度