• 15542閱讀
  • 304回復

[論壇公佈]好友更換伺服器計劃---進入第二步 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 270  發表于: 2008-03-31
引用第271樓奧脫福2008-03-31 18:47發表的“”:
其實而家都主要針到繁忙時間
如果係頂唔到我地既睇波時間既 .. 倒不如唔好換
一換就要確認到真係有一定速度

應同~~~

咁即係第一個同第三個二選一~~

但都相差八百元....

咁想問桶兄所謂"之前有人投訴"係投訴d乜?
幾耐之前的投訴?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 271  發表于: 2008-03-31
引用第272樓麻凡2008-03-31 18:58發表的“”:
應同~~~
.......

hosting無啦啦出嚴重故障

攪左一段時間,好多user都好火

而家我就兩邊都試緊佢地個cs係點
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 272  發表于: 2008-03-31
引用第273樓垃圾桶2008-03-31 19:34發表的“”:
hosting無啦啦出嚴重故障
攪左一段時間,好多user都好火
.......

岩岩係 yahoo 知識見到有個人話 wchost service 唔好 .. 速度又差 ..

唔知係咪真架呢
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 273  發表于: 2008-03-31
引用第274樓奧脫福2008-03-31 19:41發表的“”:
岩岩係 yahoo 知識見到有個人話 wchost service 唔好 .. 速度又差 ..
唔知係咪真架呢 [表情]

我擔心既係呢樣

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 274  發表于: 2008-03-31
引用第275樓垃圾桶2008-03-31 19:43發表的“”:
我擔心既係呢樣

如果 wchost 唔得就甘啦 ..

用第一既話夾錢方面會煩左
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 275  發表于: 2008-03-31
引用第276樓奧脫福2008-03-31 19:45發表的“”:
如果 wchost 唔得就甘啦 ..
用第一既話夾錢方面會煩左 [表情]

所以我而家試緊2間既cs同technical support

垃圾桶四Be
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 276  發表于: 2008-04-01
我個人認為wchost 會好d~~
因為價錢平d~~
大家會affort 得起~~
同埋好友冇做廣告個d 野~~
搵一個平d 既會好d~~

重有~~
想問下桶兄多唔多用d value added service~~
因為pachosting 呢d 真係幾貴.....

大家可以睇下呢個reference~~
http://www.hkwebhostingforum.com/index.php
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 277  發表于: 2008-04-01
想問下會唔會開post 搵人夾 $$$~~
而家成個process 停左~~
細節野都冇傾~~
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 278  發表于: 2008-04-01
引用第279樓ecko2008-04-01 17:21發表的“”:
想問下會唔會開post 搵人夾 $$$~~
而家成個process 停左~~
細節野都冇傾~~

未有target未預到幾多錢喎,如果桶少firm係呢幾間入面揀既話就可以同步做既~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 279  發表于: 2008-04-01
我認為我地既然set 得個budget 上限係1000, 貴過一千既唔應該考慮~
至於wchost 服務係咪差我真係唔知...
如果只係服務差而穩定性ok 既, 我覺得都ok~
但而家又好似無咁簡單
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 280  發表于: 2008-04-01
引用第280樓迪神2008-04-01 18:19發表的“”:
未有target未預到幾多錢喎,如果桶少firm係呢幾間入面揀既話就可以同步做既~

都係呢幾間

除非有d更好既出來

垃圾桶四Be
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 281  發表于: 2008-04-01
引用第281樓黑魔道士比比2008-04-01 18:56發表的“”:
我認為我地既然set 得個budget 上限係1000, 貴過一千既唔應該考慮~
至於wchost 服務係咪差我真係唔知...
如果只係服務差而穩定性ok 既, 我覺得都ok~
但而家又好似無咁簡單

budget係估計出黎的,最後決定都需要視乎實際需要......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 282  發表于: 2008-04-01
引用第283樓任天痕2008-04-01 23:40發表的“”:
budget係估計出黎的,最後決定都需要視乎實際需要......

如果真係講實際需要, 其實我好懷疑一個百幾二百人在線既論壇, 係咪值得每個月比千幾蚊~~

應該咁講~ 我本身已經主觀認為一千蚊唔係一個細數目, 實在唔應該超過~~(當然好主觀的說~~)
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 283  發表于: 2008-04-02
引用第284樓黑魔道士比比2008-04-01 23:58發表的“”:
如果真係講實際需要, 其實我好懷疑一個百幾二百人在線既論壇, 係咪值得每個月比千幾蚊~~ [表情]
應該咁講~ 我本身已經主觀認為一千蚊唔係一個細數目, 實在唔應該超過~~(當然好主觀的說~~) [表情]

宜家問題係平的係咪可以支持到先,但又唔知有冇得試用一個月先,然後揀plan.........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 284  發表于: 2008-04-02
引用第285樓任天痕2008-04-02 00:15發表的“”:
宜家問題係平的係咪可以支持到先,但又唔知有冇得試用一個月先,然後揀plan.........

呢d 係咪一定無得傾架? 一鎖就半年~或以上... 好無保障