• 6695閱讀
  • 218回復

[攝影]Re:450D...(P. 14. 用software夾相...) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2008-12-16
引用第29樓sun2008-12-16 17:16發表的“”:
快d轉mind買450d啦...連我唔識都影到你所講既靚... [表情] [表情] [表情]

對我黎講,prosumer機已經好夠......
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2008-12-16
引用第30樓任天痕2008-12-16 17:19發表的“”:

係喎...你都已經買左...

幾時去影d返黎睇下...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2008-12-16
引用第30樓任天痕2008-12-16 17:19發表的“”:

你個部一定可以影到阿日已經影既呢d 相既效果。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2008-12-16
引用第29樓sun2008-12-16 17:16發表的“”:
快d轉mind買450d啦...連我唔識都影到你所講既靚... [表情] [表情] [表情]

自己中左招就周圍tum 人落埋叠係話?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2008-12-16
引用第32樓freezefox2008-12-16 18:03發表的“”:
你個部一定可以影到阿日已經影既呢d 相既效果。 [表情] [表情]

係囉..我都想睇下任天堂既作品...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2008-12-16
引用第33樓freezefox2008-12-16 18:05發表的“”:
自己中左招就周圍tum 人落埋叠係話? [表情] [表情] [表情]

我本來都話買的...無人推我落泥漿度架喎...

又點算係中招?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2008-12-17
引用第35樓sun2008-12-16 18:15發表的“”:
我本來都話買的...無人推我落泥漿度架喎...
又點算係中招? [表情]

係話?係話?

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2008-12-17
引用第32樓freezefox2008-12-16 18:03發表的“”:
你個部一定可以影到阿日已經影既呢d 相既效果。 [表情] [表情]

得?我邊有佢影得咁靚呀.........

本說明書睇極都睇唔明的terms.......
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2008-12-17
引用第36樓freezefox2008-12-17 09:33發表的“”:
係話?係話? [表情] [表情]

你唔係以為你係令我轉買單反既人掛...

不過我本來想買既係d90...即係都係單反...亦有考慮1000d...

不過見你推介450d下...又考慮費時一開始就買部9千幾既...

所以至諗450d...會平小小...點知埋單都差不多一皮...

真係多得你啦...

知道買90d...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2008-12-17
引用第37樓任天痕2008-12-17 09:38發表的“”:
.......

我都唔係完全明哂架...
我覺得唔明千其唔好迫自己去明...

影影下...對得多...有時唔駛睇書都會影得好的...

我都係半個月前睇過一次之後...無再睇...
但我唔會覺得我再睇...影出黎既會再好d...
頂多對d咩白平衡...構圖會多左了解...
因為我只明白光圈同快門的運用...
亦只係紙上談兵的理論...就算明哂都唔代表你影得靚...

我夠唔明你地d波講咩啦...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2008-12-17
引用第39樓sun2008-12-17 10:45發表的“”:
我夠c你地d波講咩啦...

唔明唔緊要,最重要妳知道買左老狐咪得囉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2008-12-17
引用第37樓任天痕2008-12-17 09:38發表的“”:
.......

一定得。

功能上,佢個部可以做既野,你個部都可以做到。最重要係,佢宜家d 只不過係發揮到部機既一半之嘛。你若然可以發揮你部機既全部實力!靚過佢都得添。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2008-12-17
引用第38樓sun2008-12-17 10:39發表的“”:
你唔係以為你係令我轉買單反既人掛... [表情] [表情]
不過我本來想買既係d90...即係都係單反...亦有考慮1000d...
.......

係話?係話?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2008-12-17
引用第40樓國球旗2008-12-17 10:48發表的“”:
唔明唔緊要,最重要妳知道買左老狐咪得囉 [表情]

你地之前同我講左既野...相信已經唔記得了...

恐防我一樣買左咩都唔會記得...得閒唔該提下我...有錢收時...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2008-12-17
引用第38樓sun2008-12-17 10:39發表的“”:
你唔係以為你係令我轉買單反既人掛... [表情] [表情]
.......

成皮野?邊駛咁貴呀!八千幾之嘛!

d90 要配天涯境既話,萬三多d 啦。

兩個都唔同級數,價錢差百分之五十,邊有得比。