• 2502閱讀
  • 42回復

曼聯今季進攻比上季遜色多了,為什麼? [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-12-28
面對死守球隊好似冇哂計甘,
究竟係咩原因導致甘既情況出現?
呢個「謎」要各好友幫忙解答
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2009-01-29
其實攻力弱左會唔會因為太多波都塞曬係中路而忽略左邊路?
c朗成日都唔踢邊, park又冇乜傳中,個個都塞曬係中間...
人地一用d死守戰術塞係禁區戈陣好多時都攻唔入
好似對新特蘭戈場敢,唔係有運行的話真係攞唔到3分
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2009-01-28
中場無左夏格維思 and Scholes is going down......
離線michaelgiggs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2009-01-28
引用第38樓nicky butt2009-01-19 23:32發表的“”:
速度吾係一個問題 , 佢係心態上ge問題 , 好多時見到佢甩左波可以追得返ge佢都吾去追 ~~~ [表情] [表情] [表情]

如果你接受唔到berbat 既 咁你應該更加接受唔到cr7

cr7 比berbet 更加懶
好多進攻斷左纜 cr7 都係慢慢行番去
要由r10/t32 甚至b9 去補番佢個位
而且好多時b9 都會追到番黎自己半場
cr7 係甚少lor....

心態上今年cr7 亦都係差左
今屆有幾何佢會自己爆入去??? 佢都唔想格硬黎 甚至有大直路都唔開turbo 跑番段.....

另外今年既cr7 比上兩年都係"無咁獨食"
今屆好多波我諗住佢會自己射/爆 佢都係交左出去

可能呢個係berbet 黎到 佢改左踢法黎配合番球隊

仲有
而家打左半季
berbet 開始融入球隊 大家開始了解大家踢法
紅魔既進攻會慢慢變番強大
當然唔好期望場場都5:0 la
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2009-01-20
我真係唔覺貝碧有咩問題....

最主要係c7去唔返上年可以入咁多波
離線justino
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2009-01-19
引用第30樓sakura_32120042009-01-05 18:47發表的“”:
BERBA的強項不是速度,大家放過他啦∼ [表情]

速度吾係一個問題 , 佢係心態上ge問題 , 好多時見到佢甩左波可以追得返ge佢都吾去追 ~~~
離線justino
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2009-01-19
引用第31樓雲佬2009-01-06 09:46發表的“”:
係咩???我又唔覺得係貝碧問題喎, 貝碧加盟係加強左唔同o既進攻元素入曼聯, 但大家只係著眼
於貝碧, 我反之係覺得根本係其他隊友無為左進攻o既變化而配合走位, 所以, 以前進攻o既強, 係
.......

我始終都吾認同一個成場都係到"行"住黎踢波ge職業球員 ~~~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2009-01-18
引用第33樓BVEsun2009-01-17 14:04發表的“”:
我個人覺得係 c 朗的表現下滑了很多,
兼且因為變成世界球王,
跑得少左,
又更加獨食....
.......

C7本賽季比較不獨食,多傳球
有時候會因為太慷慨 而錯失良機
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2009-01-17
引用第33樓BVEsun2009-01-17 14:04發表的“”:
兼且因為變成世界球王,
跑得少左,
又更加獨食....
.......

重點......
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2009-01-17
兼且因為變成世界球王,
跑得少左,
又更加獨食....
.......

i think so
離線BVEsun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2009-01-17

兼且因為變成世界球王,
跑得少左,
又更加獨食....

兼且中場無左夏格維思.
感覺上今年中場中間力量弱左,
對車仔個場好似無乜見到由中場中組織,
好多時都係靠兩翼同埋防守反擊

--------

以上純個人感覺
離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2009-01-06
引用第31樓雲佬2009-01-06 09:46發表的“”:
係咩???我又唔覺得係貝碧問題喎, 貝碧加盟係加強左唔同o既進攻元素入曼聯, 但大家只係著眼
於貝碧, 我反之係覺得根本係其他隊友無為左進攻o既變化而配合走位, 所以, 以前進攻o既強, 係
.......

貝碧係做足佢地本份, 可惜前鋒係朗尼, 佢成日想傳波多過射波

咁貝碧傳得俾邊個, 而且中場好少走到禁區射波, c朗當然唔可能負責出波,

否則浪費佢攻擊力, 左右出波質素依然差勁, 中場俾靚波入禁區既人少之又少

其實曼聯係差一個埋門一腳而且把握力高既人

不過我始終鐘意睇上季走位靈活,多變既進攻模式~
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2009-01-06
引用第12樓nicky butt2008-12-28 20:51發表的“”:
一日都係貝碧 ~~~~~ [表情] [表情] [表情]

三個攻擊球員各自走位, 根本少黎配合, 快放就已經ok, 但到今時今日, 貝碧hold波, 其他隊友要

識得走位佢先放到波o架, 大家留意下, 進攻時少左以c7為重心, 多左用貝碧黎

hold 波, 但反而無人配合走位, 而導致曼聯進攻時成日斷纜

再者, 中間有貝碧hold波, 但c7又唔安守左右邊本份, 根本曼聯邊線出波全部靠兩邊閘, 咁你地

話死唔死
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2009-01-05
BERBA的強項不是速度,大家放過他啦∼
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2009-01-05
引用第5樓sakura_32120042008-12-28 15:23發表的“”:
貝巴,都是貝巴惹的事 [表情] [表情] [表情]
成也費SIR,敗也費SIR [表情]

x2...Berba都唔拉空位...前面真系開路ge只得rooney..

老實講,Tevez好過berba多多聲啦..