• 6146閱讀
  • 125回復

會員「邪邪」使用不當用詞 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2005-10-26
你個fd?

哈!哈!!你講「邪邪」係話?

好!我都費時再轉彎抺角。反正你地都唔識/唔會/唔肯聽人講。我就講盡d!

你個「朋友」邪邪,「所作所為」同你「一模一樣」!都係咁惹人反感!呢個就係原因!

一黎到咩都唔知就話要攪活動!你申請失敗佢就「再接再勵」!玩接力呀宜家!?佢作為你既「朋友」,仲要係你叫佢黎既,我絕對有理由相信你「兩個」夾埋黎玩野!全世界都講左唔攪住!版主們都表哂態!你地仲黎??唔識字架???唔識睇人地講過咩架??「死螺」就得架!?

仲要過癮到係問你得唔得!而你就更加本事,竟有有「資格」答佢「得掛!」你憑咩認為你可以答佢「得」?

考第十五就可以攪活動?咩道理黎架?

知唔知個「醜」字點打?「羞耻」之心,你地有冇架?人地好好勸你,完全唔肯聽入耳!係要人地鬧你、侮辱你,先識得收口既?

「面係人地比,架係自己丟」,知唔知呢兩句野點解呀?!

你個fd連一句通順句子都無本事寫出黎!竟然話要攪文學創作比賽!我連睇佢想表達咩都有困難呀!

比人串兩句就發老脾!仲講埋粗口!唔ban你就得得戚戚。你攪清楚,雖然我、迪克同阿隱都講過,大家其實都做得唔岩,都有d過份!

但從來無人講過你岩架!邪邪絕對係違反版規!你仲唔收聲,仲要繼續糾緾落去既,咁就辦公室見啦!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2005-10-26
下面是引用freezefox於2005-10-26 15:16發表的:
你個fd?
哈!哈!!你講「邪邪」係話?
好!我都費時再轉彎抺角。反正你地都唔識/唔會/唔肯聽人講。我就講盡d!
.......

我冇咩所謂既...

公道自在人心~

邊個發起行動心照啦...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 15:36發表的:
我冇咩所謂既...
公道自在人心~
.......

你講得絕對岩!公道自在人心!

宜家大部分人都唔鐘意你,個個都啄住你,證明係你既問題多於一切!你返去檢討下啦你!

邪邪都係呀!

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2005-10-26
下面是引用freezefox於2005-10-26 15:37發表的:
你講得絕對岩!公道自在人心!
.......

...我係問題多多呀...

人家邪邪來到唔夠十日就比人屈到走啦...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 15:39發表的:
...我係問題多多呀...
人家家家來到唔夠十日就比人屈到走啦...

係呀!

因為,你都叫黎左咁耐,先攪到「問題多多」哎。

「佢」黎左有幾多日?佢既問題竟然同你「一樣」咁多!

所以,佢比你更易惹人反感!

再舉個例,如果你宜家走去開個新a/c,改個新名,當自己係新人咁入黎「重新做人」。但仍然保持住你個人既風格,繼續周圍攪事,我保證呢個「新會員」好快會變成「第二個史密夫」,一樣咁神憎鬼厭!

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2005-10-26
下面是引用freezefox於2005-10-26 15:43發表的:
係呀!
.......

你個佢字用引號咩意思呀
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 15:46發表的:
你個呇r用引號咩意思呀 [表情]

由於無辦法確定你地係咪同一個人,所以,我既一切言論都會「假設」你地係兩個人!

但就我個人而言,我根本唔需要check ip,唔需要查任何野。我單單憑史密夫同邪邪既語言風格、常用詞彙、常見錯字、常見病句,我已經有足夠證據話比自己聽,史密夫就係邪邪!

呢個係我個人感觀,你無必要說服我,我亦唔打算證明比你或大家知道。總之我係咁諗!係我自己既事,你管唔到!

但係所有對話上,我仍然會「假設」你地係兩個人。即係話,若然邪邪犯規,要ban a/c,我唔認為要同時ban 埋史密夫既a/c。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2005-10-26
兩個口同一個口講野?? XDD
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2005-10-26
我想大家靜靜地咁諗清楚, 我舉個例, 希望你地唔好介意, 若然我同朋友成班圍隻狗仔係咁玩佢,

卒之隻狗仔忍受唔到咬左我地一啖, 我地就去搵人捉佢, 仲大大聲咁話隻狗咬我, 應該捉去人道

毀滅, 你地自己評下理
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2005-10-26
下面是引用雲佬於2005-10-26 16:00發表的:
我想大家靜靜地咁諗清楚, 我舉個例, 希望你地唔好介意, 若然我同朋友成班圍隻狗仔係咁玩?
卒之隻狗仔忍受唔到咬左我地一啖, 我地就去搵人捉? 仲大大聲咁話隻狗咬我, 應該捉去人道
毀滅, 你地自己評下理

下..........深.奧
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 16:02發表的:

你試下將果個人變成一隻可愛的小狗...呀...應該係可憐的小狗...就知咩事了...XDDD
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2005-10-26
算吧...

就算ip不一樣...你們還會當邪邪係史密夫...

我唔想再講呢件事...
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 16:06發表的:
算吧...
就算ip不一樣...你們還會當邪邪係史密夫...
我唔想再講呢件事...
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2005-10-26
下面是引用史密夫於2005-10-26 16:02發表的:

好深咩???唔係呀

我同成班fd = 好友成班人
狗仔 = 邪邪
咬人 = 講粗口
搵人捉佢 = 擺上辦公室講
人道毀滅 = band ip

就係咁簡單之嘛, 我希望大家自己評下我咁o既做法會唔會得人認同o者, 咁咪可以反醒下自

己做得o岩唔o岩囉
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2005-10-26
下面是引用雲佬於2005-10-26 16:07發表的:
好深咩???唔係呀
我同成班fd = 好友成班人
狗仔 = 邪邪