• 3939閱讀
  • 93回復

[電影]天使與魔鬼 (Angels & Demons) ... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-05-07
天使與魔鬼 (Angels & Demons)
導演: 朗侯活
主演: 湯漢斯,伊雲麥葵格
片長: 139分鐘
日期: 2009-05-14

蘭頓﹝湯漢斯 飾﹞無意中發現光照派這個歷史悠久的秘密組織竟死灰復燃,正進行著一項驚世大陰謀,他們為求目的甚至不惜殺人。同一時間,梵蒂岡亦收到「光照派」的死亡威脅。為阻止光照派的陰謀,蘭頓﹝湯漢斯 飾﹞起程往羅馬,在那裡遇到美麗神秘的意大利科學家維特多莉亞•維特勒﹝伊莉素娜 飾﹞ 及教皇內侍 ﹝伊雲麥葵格 飾﹞,三人遂聯手抽絲剝繭偵破謎團。蘭頓和維多莉亞必須與時間競賽,在二十四小時內勇闖密封的地窖、危機四伏的古墓、荒廢的教堂,甚至深入地球上最神秘的地下墓穴,追尋已有四百年歷史的四大古老符號——氣、土、火、水的踪跡,找出將炸毀整個梵蒂岡的「反物質」!

下星期四上...期待ing...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-05-07
Angels & Demons 係 da Vinci code 既前傳,不過個故事除左個主角之外應該完全無關係……

我應該會買左本書睇完先去睇套戲……
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-05-07
我會睇呀...
trailer都好似好好睇咁

等唔切就睇今日上o既南京南京...
應該都幾好睇...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-05-07
引用第1樓火鳳凰2009-05-07 12:05發表的“”:
Angels & Demons 係 da Vinci code 既前傳,不過個故事除左個主角之外應該完全無關係……
我應該會買左本書睇完先去睇套戲…… [表情]

da Vinci code 我都有睇...都覺得幾好睇...
所以呢套會繼續入場睇...

愈謎的東西愈鐘意...

但我又好少買呢類書...多數睇散文...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-05-07
引用第2樓雪綸2009-05-07 12:07發表的“”:
我會睇呀... [表情] [表情]
trailer都好似好好睇咁 [表情]
等唔切就睇今日上o既南京南京...
應該都幾好睇... [表情]

南京南京未知會唔會預期中好睇...

但你睇左禮儀師の奏鳴曲 (Departures)未?

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-05-07
引用第4樓sun2009-05-07 12:25發表的“”:
南京南京未知會唔會預期中好睇...
但你睇左禮儀師の奏鳴曲 (Departures)未?

未..
因為唔想入戲院睇d咁感人o既戲...
會遲d係屋企睇
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-05-07
引用第5樓雪綸2009-05-07 12:26發表的“”:
未..
因為唔想入戲院睇d咁感人o既戲... [表情] [表情]
會遲d係屋企睇 [表情]

我dl左...

前幾晚睇左半粒鐘左右...好想睇落去...
但對眼已幾乎合埋咁滯...

我知道呢套戲好感人...所以我好想睇...

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-05-07
引用第6樓sun2009-05-07 12:39發表的“”:
我dl左... [表情]
前幾晚睇左半粒鐘左右...好想睇落去...
.......

我諗我一係買碟一係租碟...
係睇戲我先會咁支持正版...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-05-07
引用第7樓雪綸2009-05-07 12:50發表的“”:
我諗我一係買碟一係租碟...
係睇戲我先會咁支持正版... [表情]

我通常係錯過左或者唔得閒入場睇...
電影...我一向都鐘意入場睇的...

dl係因為我有時間...又好想即睇先會dl...

我發覺買埋買埋d碟...多數未睇已送哂比人...

離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-05-07
引用第8樓sun2009-05-07 13:02發表的“”:
我通常係錯過左或者唔得閒入場睇...
電影...我一向都鐘意入場睇的...
.......

碟我會儲...唔會送俾人..
無論係cd定vcd定dvd...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-05-07
引用第9樓雪綸2009-05-07 13:03發表的“”:
碟我會儲...唔會送俾人..
無論係cd定vcd定dvd... [表情]

我屋企太多野了...書又多...碟又多...廚房既碟更多...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-05-14
今日上...

離線周仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-05-15
岩岩睇左, 單睇場面都覺得幾正
雖然兩個幾鐘(139MINS)但重點部份去得幾急!

D謎唔算難估到

總結我會俾70/100 (影靚)
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-05-15
本來琴日睇...點知冇位...
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-05-15
幾好睇
有d人死得好慘