• 13201閱讀
  • 237回復

[投訴]投訴 freezefox [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2009-08-11
引用第87樓freezefox2009-08-11 17:27發表的“”:
喂!大佬!家下佢淨係投訴我一個。
.......

佢有投訴我的
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2009-08-11
引用第90樓jimmy2009-08-11 17:28發表的“”:
佢有投訴我的 [表情]

自己自行撒消左啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2009-08-11
引用第91樓freezefox2009-08-11 17:29發表的“”:
自己自行撒消左啦。 [表情] [表情]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2009-08-11
引用第87樓freezefox11-08-2009 17:27發表的“”:
喂!大佬!家下佢淨係投訴我一個。
.......

個 post 一早睇佐啦

一直都食緊花生睇你台戲嘛
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2009-08-11
引用第93樓Kama-gotchi2009-08-11 17:32發表的“”:
[表情] 個 post 一早睇佐啦
[表情] 一直都食緊花生睇你台戲嘛 [表情]

引用第85樓Kama-gotchi2009-08-11 17:25發表的“”:
[表情] [表情] [真心]其他唔關事既唔好發表太多無謂既意見[/真心]

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2009-08-11
引用第94樓sun11-08-2009 17:33發表的“”:
[表情]

因為佢回我啊嘛

ps : 唔好 ot
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2009-08-11
引用第77樓科高2009-08-11 17:07發表的“”:
唔緊要
我之前好多次都無理到
係今次先有睇o者
頭先我講果d主要係講出我感覺,我唔想,而家在公司亦無咁多時間逐點quota返出來評論
.......

其實你都有少少被誤導。你再睇清楚!個topic 到,一開始大家係讚賞個學生既行為。但並無人直接批評政府施政。

但樓主卻指出呢個學生寫呢封信,一返大陸就會被人拉!

e版 其實唔認同!所以佢話若然個政府係咁不分是非黑白既,唔返去都無所謂!呢到係一個前設,前設係政府真係會因為一封信就去拉個學生!但e 版並無為呢個前設落定論!因為認為政府會拉個學生既只得樓主(事後有其他留言,都唔認為政府會咁做)。

而我就更清楚指出。指政府會咁做既人,其實先係真正抺黑政府既人。我既立場根本都從來無反政府既意思。

但呢為呢個分歧,樓主卻無端端挑釁地叫e版離開中國,離開香港。我個人認為根本就係無理取鬧,已經唔係討論緊原來既主題。所以我入去留左三段留言,都係厘定清楚呢個訊息---- 中央唔係黑暗到連一個學生既說話都容不下!

但同時,我亦引申到,地方上卻有不少狐假虎威既官員,以為扼殺呢d 聲音,就可以討中央既歡喜。我係嘆息中國就係被呢d 「小人」、「狗奴才」所阻礙,先無辦法發展成為一個高度民主法治既社會。

再由此引申開去既罵戰,大家就自己諗啦。所以係個個topic 到,我認為,真真正正係到唱衰中央政府個個其實係樓主。因為係佢眼中,國家原來連一個學生既小小留言都無辦法開懷接受!我地先係幫中央講好說話個班呀!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2009-08-11
引用第88樓火鳳凰2009-08-11 17:27發表的“”:
請問你認同「您地唔知中央政府掌握都d乜野就批評政府」呢句既乜野呢?
係呢句之前(之後都冇),根本就無人批評過中央政府,請問批評政府既您地係指何許人呢?又請問你認同佢講既您地係指邊個呢?
.......

引用第12樓nokia2009-08-09 01:35發表的“”:

奇怪~ 依度大部份人, 係未知曬實情後, 都假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢 [表情] [表情] [表情]

你地又點知道公盟無漏報稅甚至乎逃稅呢???
.......

我頭先講果句類似「您地唔知中央政府掌握都(到)d乜野就批評政府」係講佢上面呢d句子

但我只係話認同唔應該「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」呢一樣野,咁單單講呢句既係有pt架,所以我話佢有時有pt
但問題係我唔係認同佢o係呢度無啦啦講出來,因為之前都無人咁批評過,所以我就痛恨佢預設別人的立場,再搵位入

至於之後講政客果段,我係講您話「政治人渣」果一度,但唔係話您唔o岩....如果nokia唔係有之前果d言論,您就唔需要講到「政治人渣」果句說話

我覺得您罵得好好!!
如果有人真的為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承既,就真可被稱之為「政治人渣」
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2009-08-11
引用第96樓freezefox2009-08-11 17:39發表的“”:
其實你都有少少被誤導。你再睇清楚!個topic 到,一開始大家係讚賞個學生既行為。但並無人直接批評政府施政。
.......

引用第97樓科高2009-08-11 17:40發表的“”:

我頭先講果句類似「您地唔知中央政府掌握都(到)d乜野就批評政府」係講佢上面呢d句子

但我只係話認同唔應該「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」呢一樣野,咁單單講呢句既係有pt架,所以我話佢有時有pt
但問題係我唔係認同佢o係呢度無啦啦講出來,因為之前都無人咁批評過,所以我就痛恨佢預設別人的立場,再搵位入
.......

唔好意思無覆你地,開緊會
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2009-08-11
引用第98樓jimmy2009-08-11 17:44發表的“”:
唔好意思無覆你地,開緊會 [表情]

真到你地講錯一句說話,就開完會,入你地了
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2009-08-11
引用第97樓科高2009-08-11 17:40發表的“”:
.......

呢個就係問題啦。你留意,根本無人「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」。

你再去個topic 睇下。係佢指責其他人之前既post ,無人講過架!

但佢一黎到就彈左句:「奇怪~ 依度大部份人, 係未知曬實情後, 都假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢 。」

你搵下,何來「大部份人未知實情就假設中國政府係無合法的理由」?你搵唔搵到呢班「大部分人」?

我一開始既留言,就係要指正佢呢方面既錯誤。嚴格黎講,係老屈!

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2009-08-11
.......

科高搞么。。。无端端变成最佳男配角。。。。。。

引用第98樓jimmy2009-08-11 17:44發表的“”:

唔好意思無覆你地,開緊會 [表情]

keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2009-08-11
引用第96樓freezefox2009-08-11 17:39發表的“”:
.......

您都誤解我了

我從第一個post睇落去,一直都好端端的

我感到高興的事,對於呢一d可能屬於敏感既政治新聞,不同政見既人都無因此而挑起罵戰

就正如我咁,我係親政府的,但我都好欣賞該女生的行為,再者,我自己都唔掌握到很多資料
我根本都無資格去話中央政府做得對與不對

豈料,就是nokia走出來預設某些好友的立場,再反過來攻擊,引起爭端,就是我覺得唔好的地方

我假設佢同我一樣係親政府既人,我都不值他的行為

我應該無被佢誤導吧
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2009-08-11
但問題係我唔係認同佢o係呢度無啦啦講出來,因為之前都無人咁批評過,所以我就痛恨佢預設別人的立場,再搵位入.......

中!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2009-08-11
引用第102樓科高2009-08-11 17:45發表的“”:
您都誤解我了
我從第一個post睇落去,一直都好端端的
.......

正確!

咁講會比較清楚。