• 13181閱讀
  • 237回復

[投訴]投訴 freezefox [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 165  發表于: 2009-08-12
引用第163樓g3rMan11-08-2009 23:59發表的“”:
我有d後悔響新聞版開左呢個topic而導致今次罵戰 [表情]

開關於利物浦既咪又係有機會遭殃
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 166  發表于: 2009-08-12
引用第152樓三郎2009-08-11 22:46發表的“”:
經兩個總版主討論之後,認為今次事件nokia自己亦要負上相當責任。權衡之下,故決定今次投訴不成立。但希望各會員討論時候需要注意用詞。
總版主三郎卅迪神

三郎, 你係到要我公開講, 我依家就公開講,

我唔明白你點解要 PM 問我係咪 ryan, 我根本唔知你講乜, 你地鐘意的就 check 下個 account, check 埋 IP 都可以

你其實係咪想起我底??? 你知見到未見過你, 我無理由話我個人資料比你聽; 總之我唔係你講果個人, okay???

作為總版, 你唔好幫佢地係到咁樣玩針對好唔好???

重有, 我PM你, 只係想問你, 點解會有咁的決定, 想你詳細d解釋下個決定; 你又係都要我公開問;

之前 erikson 評分果次, 佢都容許我咁做; 你就連我私下問下你詳細原因都唔可以, 一定要我我公開問;

原來如果我對管理操作有任何異議,我係唔可以私下問左你先;

係咪因為我之前寸過你, 你依家想其他人圍插我? 迫我走呀??

依家你滿意 la, 達到你的要求 la, 我公開問 la, 你重答唔答我用 PM 問你的問題呀~

其他人可以繼續 la,

再唔係咪直接 ban 埋我羅

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 167  發表于: 2009-08-12
請公開原版pm
唔好狗up
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 168  發表于: 2009-08-12
寫信畀中央的小男生
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 169  發表于: 2009-08-12
嘩,你都好串者!

你投訴我就公開投訴,投訴唔成立,你就私下追問總版!你好驚公開講咩?你有野唔敢公開講咩?你驚公開講你又走黎公開投訴?仲要惡人先告狀?

事無不可對人言!你公開得投訴,人地公開審理,你唔服你咪公開問囉!做咩攪到自己鬼鬼崇崇唔見得光呀?見群情凶湧驚比人繼續公開咁鬧呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 170  發表于: 2009-08-12
引用第167樓諗唔到改咩名好2009-08-12 01:04發表的“”:
[表情] [表情] 請公開原版pm

注意用詞
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 171  發表于: 2009-08-12
引用第167樓諗唔到改咩名好2009-08-12 01:04發表的“”:
[表情] [表情] 請公開原版pm

贊成!唔好講D 唔講D!講到好似有人專登要收收埋埋做野咁。

有咩咪全部攤哂出黎大家一齊對質囉。都對質左十幾頁,唔差在多個一個半個留言!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 172  發表于: 2009-08-12
引用第168樓2009-08-12 01:06發表的“”:
寫信畀中央的小男生 [表情]

frankly, this "??" is threatening HKBFF's security and unity

If "??" goes back to HKBFF, "??" would have been ban already

p.s.
"??" maybe =he,she or it
只愛足球
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 173  發表于: 2009-08-12
引用第166樓nokia2009-08-12 01:01發表的“”:
.......

你宜家已經係呢度開左個topic投訴,到我地得出結論果陣做咩又會用返pm溝通呢?

回正題,我應該唔係第一次講

有因必有果,係你挑釁人在先,仲要係三番四次,引來咁多人對你既不滿係你自己拎來

連你自己都其身不正憑咩投訴人地??
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 174  發表于: 2009-08-12
引用第166樓nokia2009-08-12 01:01發表的“”:
.......

雖然我唔認識你真人, 但從你既post入面, 我感覺到你果種充滿自我既精神

係咪係現實世界好大壓力?? 定係同社會脫左軌, 而上黎尋求自己既價值???

http://www.sbhk.org.hk/
我相信呢度可以幫到你

希望呢個小小既關心能夠幫助你勇敢面對世界!!

加油呀!! 支持你!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 175  發表于: 2009-08-12
同阿可一樣~~ 我又係遲左

我想講, 縱使我個人都十分不喜歡nokia (老實說囂張的人很難被其他人接受吧)
猶其係佢果種不圓滑既堅持, 簡直想filter 走佢d post;
不過大家係論壇打dun, 亦應該盡量嘗試接收唔同政見同價值觀,
嘗試做個有主見但不主觀既人。

我敢說, 今次個炸彈唔係完全由nokia 一個引起, 可能一開始有d 有point 既challenge,
慢慢可能有其他人無乜pt 既challenge, 再加上大家既reply 都不太友善(當然亦包括nokia 本人的reply),
令成件事要搬上黎政務總處。
某D 版友既回應, 我個人覺得都係過左火位, 呢樣都幾令我心灰。
所以本來都諗住乜都唔理算... 不過長於斯, 暫時又仲身位版主, 又覺得應該講番D 感覺出黎。

然而, 我亦不得不提nokia 揶揄其他版友的工作, 係十分個人化既人身攻擊,
工作性質亦有經紀成份既我, 想話比nokia 聽,
你有唔錯既工作我覺得你有你卓越既地方, 可能係相關學科知識, 可能係勤力.
總知我絕對相信一個人成功一定唔係僥倖~
但唔係個個經紀都只係為左交數而睇錢做人,
起碼在我黎計, 我覺得透過工作提升自身既價值, 比起我每月17號銀行簿仔多左既價值更為重要
你問既問題我全部都可以用良心答到你, 我舊年十月至十二月都分別有單, 大部份都係d 朋友搵我
佢地好開心咁搵我, 而我都賺取得到人地信任呢份光榮; 我讀HKU, 無錯我未讀完大學已經出黎搵客。
你要買灣仔區我可以幫你, 我會多左你呢個客, 但係我唔會因為做左呢個交易而多左個朋友。
因為你眼中我都唔會係你朋友, 只會係個吸你血既經紀。

打完成篇, 原來最唔圓滑果個係我"!! 成篇野都踩其他人既!! 真係大穫

論壇人多了, 與現實社會越來越接近。
讓我們好好感受下這個社會的現況。
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 176  發表于: 2009-08-12
比比....你下次reload左先post啦
只愛足球
離線六如
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 177  發表于: 2009-08-12
.......

呢位大佬,即係你想點呢?叫你公開問又唔滿意,法律都唔比律司私下會見証人啦,何況法官!

再講,你一而再,再而三禁單打某位會員,其用意的確讓人懷疑,問心個句,我認為你唔係想博出位就係另有意圖。

三,麻煩你態度好少少,呢度唔係你屋企,冇人想受你氣。
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 178  發表于: 2009-08-12
其實佢都幾慘...一時就話總版係 "可憐的虛擬世界既中央"
一時就想佢\"主持公道"

思想有少少混亂的說
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 179  發表于: 2009-08-12
引用第174樓廢托2009-08-12 01:09發表的“”:
雖然我唔認識你真人, 但從你既post入面, 我感覺到你果種充滿自我既精神
係咪係現實世界好大壓力?? 定係同社會脫左軌, 而上黎尋求自己既價值???
.......

救救諾基亞