• 13205閱讀
  • 237回復

[投訴]投訴 freezefox [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2009-08-11
引用第97樓科高2009-08-11 17:40發表的“”:
我頭先講果句類似「您地唔知中央政府掌握都(到)d乜野就批評政府」係講佢上面呢d句子
但我只係話認同唔應該「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」呢一樣野,咁單單講呢句既係有pt架,所以我話佢有時有pt
但問題係我唔係認同佢o係呢度無啦啦講出來,因為之前都無人咁批評過,所以我就痛恨佢預設別人的立場,再搵位入
.......

所以我叫你要睇清楚個 topic 先發表意見……

引用第35樓nokia2009-08-09 12:47發表的“”:
唔想開名, 但部份會員都今日都唔明白, 中國社會的的遊戲規則, 然後就一味話人打壓民權 [表情] [表情] [表情]

簡單d講, 就即係唔識 do

我反而諗, 如果果部份會員真係走去做政府, 你覺得你地最終可以撈到d乜野位???特首??? 司長??? 局長??? 政治助理???

政府又會唔會俾你依類人上到依d位, 然後對住記者批評內地政府 ???  

同大家講的野相反, 其實就係政府先至多我依類人, 越高級就越普遍, 信不信由你; 有版你睇, 你好似陳太咁, 係政府到就無得撈

其實支持社會運動/ 支持以較激進方式改革的人, 佔過半數都係社會上d基層或者較窮的人

你幾時見有權有勢果d要去上街

引用第41樓火鳳凰2009-08-09 13:25發表的“”:

我唔鍾意果的所謂既激進份子,郁的少少事又組織人上街既政棍……

但係就極痛恨果的為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承既政治人渣……

我果句係回佢果句,果陣就算係討論都係討論緊香港政府內,若有人「為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承」就係「政治人渣」,幾時有批評過中央政府同內地政客呢?

其實如果你想發表你既政見,可以去返果個 topic,唔駛係度引起不必要既誤會……
[ 本文被火鳳凰在2009-08-11 18:02重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2009-08-11
引用第100樓freezefox2009-08-11 17:45發表的“”:
呢個就係問題啦。你留意,根本無人「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」。
.......

究竟您地明唔明我講咩架

或者咁講,撇除今次事件,我認為在任何時候當無掌握到很多資料下,

「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉一些人/企業etc」係不應該的,反之亦然。

但今次呢件事件,我就係不滿nokia自行假設有好友「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」....

您地明唔明??就係我都唔覺得有人咁樣做,係nokia屈人咁樣諗

咁我既諗法同您既諗法有咩唔同??
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2009-08-11
睇黎nokia又開緊會
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2009-08-11
引用第104樓freezefox2009-08-11 17:48發表的“”:
正確!
.......

您明白就好......

整,第一次評論條友就要花咁多時間同大家解釋,中招
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2009-08-11
引用第106樓科高2009-08-11 17:49發表的“”:
究竟您地明唔明我講咩架 [表情] [表情] [表情]
或者咁講,撇除今次事件,我認為在任何時候當無掌握到很多資料下,
.......

我後尾咪講左,你咁解釋會清楚好多囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2009-08-11
引用第105樓火鳳凰2009-08-11 17:48發表的“”:
我果句係回佢果句,果陣就算係討論都係討論緊香港政府內,若有人「為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承」就係「政治人渣」,幾時有批評過中央政府同內地政客呢?
其實如果你想發表你既政見,可以去返果個 topic,唔駛係度引起不必要既誤會……

係呀,簡單黎講,我就係話佢無啦啦講一堆說話而令您要咁回佢咋~~唔係話您講得唔o岩呀

頭先我出第一個post都諗過o係呢度定o係果度好

最終我決定呢度因為:

1.果度好似已息戰,唔想比人再挑爭端
2.呢度post可以一次過講埋我對佢投訴既睇法,順便再問一問佢有無諗過人地
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2009-08-11
引用第108樓科高2009-08-11 17:51發表的“”:
您明白就好...... [表情] [表情]
整,第一次評論條友就要花咁多時間同大家解釋,中招 [表情] [表情] [表情]

這個是真的
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2009-08-11
引用第109樓freezefox2009-08-11 17:51發表的“”:
我後尾咪講左,你咁解釋會清楚好多囉。

您講果句果時我已經打緊果段啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2009-08-11
引用第107樓滅羅2009-08-11 17:51發表的“”:
睇黎nokia又開緊會

唔出奇的
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2009-08-11
引用第113樓科高2009-08-11 17:55發表的“”:
唔出奇的

6萬蚊人工唔知收幾點既呢,唔知會唔會突然話返左屋企呢...定係到夜晚10點都話自己係公司呢
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2009-08-11
引用第114樓jimmy2009-08-11 17:58發表的“”:
6萬蚊人工唔知收幾點既呢,唔知會唔會突然話返左屋企呢...定係到夜晚10點都話自己係公司呢 [表情]

定係offline半個鐘話搭車返屋企...
定係話今日放假
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2009-08-11
引用第110樓科高2009-08-11 17:54發表的“”:
係呀,簡單黎講,我就係話佢無啦啦講一堆說話而令您要咁回佢咋~~唔係話您講得唔o岩呀
頭先我出第一個post都諗過o係呢度定o係果度好
.......

引用第77樓科高2009-08-11 17:07發表的“”:

的而且確,係nokia先講出果句類似「您地唔知中央政府掌握都d乜野就批評政府」既說話先

佢講呢句我係好認同,因為我一直都認為唔應該單就所見所聞就去完全批評一個人/機構/政府既錯

不過人地無講開,佢就講呢句,亦惹來往後的辯論

跟住再有好友在辯論中批評中央政府及內地政客......我覺得呢d係比較主觀既批評
我個人覺得唔係咁開左個頭,就唔需要去到呢一點

唔關我回佢講得岩唔岩既事,而係你既評論與事實不符嘛,你呢幾句講到好似有好友批評中央政府,然後佢出黎護航,跟住就惹來我去「批評中央政府及內地政客」……

根本所有事都無發生過,所以咪叫你睇清楚個 topic 先俾意見囉……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2009-08-11
引用第116樓火鳳凰2009-08-11 18:01發表的“”:
唔關我回佢講得岩唔岩既事,而係你既評論與事實不符嘛,你呢幾句講到好似有好友批評中央政府,然後佢出黎護航,跟住就惹來我去「批評中央政府及內地政客」……
根本所有事都無發生過,所以咪叫你睇清楚個 topic 先俾意見囉…… [表情]

okok,頭先睇唔清楚呢點
呢點應該係我睇錯左~~尋日訓得2個幾鐘,精神差少少

比佢d護航說話搞到以為有人咁講~~唉
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2009-08-11
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2009-08-11
引用第118樓sun2009-08-11 18:04發表的“”:
[表情]

((((((((((起身啦喂)))))))))