• 1863閱讀
  • 43回復

美國一樁很精彩的自殺案!! (一定要睇) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2009-08-14
引用第14樓路飛2009-08-14 15:57發表的“”:
點會唔合邏輯 不嬲佢地都有開支空槍 咁梗係習慣入面無子彈 個仔都係利用依點黎謀殺姐
通過進一步調查,找到了一位目擊者,他證明老夫婦的兒子在事發大約六周前,往獵槍裝了火藥。
.......

咁即係拎支機關槍拎出旺角殺一百幾十人都係算係個仔殺既????
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2009-08-14
引用第15樓jimmy2009-08-14 16:14發表的“”:
咁即係拎支機關槍拎出旺角殺一百幾十人都係算係個仔殺既???? [表情]

對父母無入子彈,即從無打算殺人   個仔入佐子彈,即有預謀殺人

就算對父母係任何情況下唔小心開佐槍, 都唔係佢地蓄意殺人

你講既依個情況係假設個對父母自己入佐子彈 而且有預謀殺人

但今次件案父母從來無入子彈 甚至知道係個仔入子彈落去 都係人地目標 唔係父母自己講

即從來無預謀殺人

就算你舉幾多個例都係唔同今次件案架喎
離線jin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2009-08-14
引用第15樓jimmy2009-08-14 16:14發表的“”:
咁即係拎支機關槍拎出旺角殺一百幾十人都係算係個仔殺既???? [表情]

重點是你要讓人相信你認為手上的東西是無殺傷力的……
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2009-08-14
引用第16樓路飛2009-08-14 16:58發表的“”:
[表情] 對父母無入子彈,即從無打算殺人   個仔入佐子彈,即有預謀殺人
就算對父母係任何情況下唔小心開佐槍, 都唔係佢地蓄意殺人
.......

我既意思係,我平時鐘意拎支機關槍出旺角係咁射(當然我100%肯定支機關槍係無子彈),跟住有日個仔入左子彈(有人可以作證),跟住我拎支機關槍去旺角係咁射,殺左100幾十人,竟然我無罪????
我呢度最重點係殺人果個有冇罪....
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2009-08-14
引用第17樓jin2009-08-14 17:05發表的“”:
重點是你要讓人相信你認為手上的東西是無殺傷力的…… [表情]

槍都無殺傷力?無入子彈既槍就被表示為無殺傷力?無入子彈既槍就可以拎黎嚇人?
咁如果我拎支無入子彈既槍去打劫得唔得?
我覺得(係我覺得咋),拎支無子彈既槍嚇佢老婆呢點已經可以拉佢坐牢了..
離線jin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2009-08-14
引用第19樓jimmy2009-08-14 17:12發表的“”:
槍都無殺傷力?無入子彈既槍就被表示為無殺傷力?無入子彈既槍就可以拎黎嚇人?
我覺得(係我覺得咋),拎支無子彈既槍嚇佢老婆呢點已經可以拉佢坐牢了..

這個則就要從動機面來講了∼

他們夫婦習以為常當情趣呢...
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2009-08-14
引用第20樓jin2009-08-14 17:17發表的“”:
這個則就要從動機面來講了∼ [表情]
.......

呢單野,如果係老婆動手的,最多叫誤殺,因為佢先生想殺佢,佢自衛的...

如果係老公動手的,100%係謀殺,已經有預謀了,唔好仲話唔知槍有子彈...

當然,唔係個仔自己死的話,佢都要坐牢啦,好明顯係主謀
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2009-08-14
引用第18樓jimmy2009-08-14 17:09發表的“”:
我既意思係,我平時鐘意拎支機關槍出旺角係咁射(當然我100%肯定支機關槍係無子彈),跟住有日個仔入左子彈(有人可以作證),跟住我拎支機關槍去旺角係咁射,殺左100幾十人,竟然我無罪????
我呢度最重點係殺人果個有冇罪....

你殺得第1個人已經知到有子彈啦.. 你如果無心唔會繼續殺多百幾個掛

如果你一開槍已經死百幾個人咁我無野好講

不過如果真係咁, 我仍然覺得係入子彈個個有罪
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2009-08-14
引用第19樓jimmy2009-08-14 17:12發表的“”:

無子彈既槍 你剩係開既話當然係無殺傷力..

只要佢肯定自己無入子彈.. 佢當然相信支槍係無殺傷力
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2009-08-14
引用第23樓路飛2009-08-14 17:44發表的“”:
無子彈既槍 你剩係開既話當然係無殺傷力..
只要佢肯定自己無入子彈.. 佢當然相信支槍係無殺傷力

咁我問你,我可以拎住支無子彈既槍係你前面扮射你呀?
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2009-08-14
引用第22樓路飛2009-08-14 17:43發表的“”:
你殺得第1個人已經知到有子彈啦.. 你如果無心唔會繼續殺多百幾個掛 [表情]
如果你一開槍已經死百幾個人咁我無野好講 [表情]
.......

咁當然...我果一百幾十係誇張既說法啦...
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2009-08-14
其實...我覺得支槍有冇子彈唔係重點,你拎住支槍扮射人已經係犯法
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2009-08-14
引用第24樓jimmy2009-08-14 17:46發表的“”:
咁我問你,我可以拎住支無子彈既槍係你前面扮射你呀? [表情]

有威嚇力 無殺傷力
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2009-08-14
引用第26樓jimmy2009-08-14 17:48發表的“”:
其實...我覺得支槍有冇子彈唔係重點,你拎住支槍扮射人已經係犯法 [表情]

可能係恐嚇

但應該唔屬於謀殺
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2009-08-14
引用第27樓路飛2009-08-14 17:48發表的“”:
有威嚇力 無殺傷力 [表情]

咁你意思,即係你黎我屋企,我可以隨便拎枝無子彈既槍黎玩你(當然你唔知技槍有冇子彈)
跟住,原來支槍係有子彈,殺左你你只可以怨你唔好彩?(當然我講緊d子彈唔係我入既)
我是無罪的??