• 1414閱讀
  • 29回復

香港足球仲有冇得搞? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線chun1424

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-11-04
http://www.youtube.com/watch?v=_k59UyK0yPw&feature=rec-HM-fresh+div

http://www.youtube.com/watch?v=0Xt5ldu2GSQ&feature=related

岩岩睇到新聞透視段片
用左20mins黎睇
香港足球係唔係無可能呢?

雖然對香港足球唔太多認識
但亞協盃果幾場比左我太多印象
希望香港足球有得繼續搞落去
離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-11-04
當初屈馬會資助就好
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-11-04
2007年,梁孔德於7月初售賣2007年巴克萊亞洲錦標賽門票時,球迷因足總安排失當而被困大球場,梁孔德更要為其發表之「野餐購票論」致歉。

2009年,梁孔德以500萬港元以上的價錢,將香港足球代表隊的3場亞洲杯外圍賽港足主場賽事的轉播權,售予一間國際中介公司,為了方便日本方面轉播,港足11月 18日主場對日本之戰提早至下午6時30分開賽。梁孔德更承認有意調整日後港足比賽票價。梁孔德說:「香港隊比賽票價我想定高一點,但球迷又會嘈。對日本隊的比賽門票收100港元大家都認為貴,對其他隊豈不是要人免費入場?」。香港球迷對加票價及提前在傍晚6時30分開賽表達了強烈不滿。

呢條友退位讓賢啦
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-11-04
梁孔德+梁守志
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-11-04
100其實冇問題...但6點半開波就真係
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-11-04
引用第1樓路飛2009-11-04 21:37發表的“”:
當初屈馬會資助就好 [表情]

其實咩事!?
關賭波合法化
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-11-04
引用第2樓arsenal2009-11-04 21:47發表的“”:
2007年,梁孔德於7月初售賣2007年巴克萊亞洲錦標賽門票時,球迷因足總安排失當而被困大球場,梁孔德更要為其發表之「野餐購票論」致歉。
2009年,梁孔德以500萬港元以上的價錢,將香港足球代表隊的3場亞洲杯外圍賽港足主場賽事的轉播權,售予一間國際中介公司,為了方便日本方面轉播,港足11月 18日主場對日本之戰提早至下午6時30分開賽。梁孔德更承認有意調整日後港足比賽票價。梁孔德說:「香港隊比賽票價我想定高一點,但球迷又會嘈。對日本隊的比賽門票收100港元大家都認為貴,對其他隊豈不是要人免費入場?」。香港球迷對加票價及提前在傍晚6時30分開賽表達了強烈不滿。
呢條友退位讓賢啦 [表情] [表情] [表情]

離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-11-04
其實香港足總真係好廢,管理好有問題

屯門普高假波單野轟動全港,結果呢?查左咁耐咪又係不了了之,今時今日呢隊野竟然仲可以係甲組比賽

南華八十年代同前幾年兩次要降班,竟然破例挽留……呢 d 大事大非的事件都可以賣人情,無視規例,你話有冇搞錯?
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-11-04
引用第7樓arsenal2009-11-04 21:54發表的“”:
其實香港足總真係好廢,管理好有問題
屯門普高假波單野轟動全港,結果呢?查左咁耐咪又係不了了之,今時今日竟然呢隊野仲出現係甲組比賽
南華八十年代同前幾年兩次要降班,竟然破例挽留……呢 d 大事大非的事件都可以賣人情,無視規例,你話有冇搞錯?

段片提到係足總想留南華
定係南華果時求唔想降班
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-11-04
引用第8樓chun14242009-11-04 21:55發表的“”:
段片提到係足總想留南華 [表情]
定係南華果時求唔想降班 [表情]

一般聽到的都係「獲足總挽留」,但成件事來龍去脈係點就真係唔係咁清楚
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-11-04
引用第9樓arsenal2009-11-04 21:58發表的“”:
一般聽到的都係「獲足總挽留」,但成件事來龍去脈係點就真係唔係咁清楚 [表情]

南華歷史耐, 支持者都最多

如果無左南華, 恐怕無人會再留意本地波, 成個球市會慘淡

話時話, 羅生真係好醒, 睇準呢個商機.....
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-11-04
但羅生對香港足球真係"好似"幫左好多咁
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-11-04
香港足球=南華
係好事黎咩?
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-11-04
引用第12樓↑LamParD*傑↑2009-11-04 22:07發表的“”:
香港足球=南華
係好事黎咩?

咁當然唔好啦...
但都要有人出心出力搞每隊波
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-11-04
引用第10樓王小虎2009-11-04 22:02發表的“”:
南華歷史耐, 支持者都最多
如果無左南華, 恐怕無人會再留意本地波, 成個球市會慘淡
.......

規例就係規例

當一個咁重要的規則原來有等於冇、形同虛設,有人可以有特權,永遠立係不敗之地的時候,呢個球壇已經註定失敗